Η διαιτησία και τα σφυρίγματα των τεσσάρων μεγάλων (pics)

Gazzetta team
Η διαιτησία και τα σφυρίγματα των τεσσάρων μεγάλων (pics)

bet365

Τα παράπονα για τη διαιτησία υνεχίζονται και στο φετινό πρωτάθλημα και το gazzetta.gr παρουσιάζει τα επίμαχα «σφυρίγματα» στους ως τώρα αγώνες των τεσσάρων «μεγάλων» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος τα λάθη των διαιτητών είναι συνεχόμενα, λάθη που έχουν αλλoιώσει αποτελέσματα κι έχουν καθορίσει την εξέλιξη ενός αγώνα. Η αγωνιστική που μας πέρασε, η 7η, ξεπέρασε σε λάθη όλες τις προηγούμενες και ανέδειξε για άλλη μια φορά ότι την φετινή σεζόν η διαιτησία είναι στα χειρότερά της. Είναι χαρακτηριστικό ότι και οι τρεις μεγάλες ομάδες της Αθήνας ολοκλήρωσαν τα παιχνίδια τους με έντονα παράπονα για τα σφυρίγματα.

Ας δούμε όμως αναλυτικά κατά πόσο οι τέσσερις μεγάλες ομάδες (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ) έχουν ευνοηθεί και αδικηθεί.

Ξεκίνημα από τον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες έχουν έντονα παράπονα από τα διαιτητικά σφυρίγματα από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Αρχικά στο εκτός έδρας ματς με την Λαμία στο Περιστέρι η ομάδα του Μπέσνικ Χάσι (τότε) διαμαρτύρεται για την ανύπαρκτη αποβολή του Μίλιτς, ενώ ακολούθησαν οι δίκαιες διαμαρτυρίες για το πέναλτι του Λισγάρα που δεν δόθηκε στην Ξάνθη. Στη συνέχεια ακολούθησε το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με τις δύο ομάδες να έχουν πολλά παράπονα. Στο Λιμάνι είχαν παράπονα για το πέναλτι του Αστέρα Τρίπολης, αφού στο ξεκίνημα της φάσης η μπάλα έχει βγει ολόκληρη άουτ. Από την πλευρά τους οι Αρκάδες τα έχουν με τον βοηθό Μπαλτά για ένα οφσάιντ, ενώ έντονα είναι τα παράπονά τους για την φάση του πέναλτι του Ιγκλέσιας όταν το σουτ του Ανδρούτσου βρίσκει στα πλευρά του Αργεντινού άσου.

Στο ντέρμπι με την ΑΕΚ μπορεί να μην έγινε η μεγάλη φάση, αλλά στον Ολυμπιακό είχαν παράπονα για τα φάουλ. Την επόμενη αγωνιστική ήρθε η εντός έδρας ήττα από τον Ατρόμητο με 1-0 στο ντεμπούτο του Τάκη Λεμονή στο πρωτάθλημα, σε ένα ματς που ο διαιτητής Αρετόπουλος έκλεισε τα μάτια σε πέναλτι του Σεμπά. Τα διαιτητικά λάθη συνεχίστηκαν και στο ματς της Νέας Σμύρνης όπου ο Ευαγγέλου τα έκανε μαντάρα. Αρχικά στην φάση του πέναλτι του Πανιωνίου όπου φαίνεται ο Σπιριντόνοβιτς να κερδίζει την παράβαση από τον Προτό, για να ακολουθήσει το αυστηρό πέναλτι του Φορτούνη. Το χειρότερο όμως για τον Ευαγγέλου είναι ότι στη συνέχεια προκάλεσε τις δίκαιες διαμαρτυρίες των «κυανέρυθρων», αφού δεν καταλογίστηκε πέναλτι του Φιγκέιρας στον Χατζισαφί.

Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός έχει και αυτός παράπονα από την διαιτησία. Στην πρεμιέρα το «τριφύλλι» διαμαρτύρεται για το μη καταλογισμό φάουλ του Ντικαμονά στον Καμπέσας που «σήκωνε» και κόκκινη κάρτα, καθώς ο παίκτης του Παναθηναϊκού ήταν σε προφανή θέση για γκολ. Στο 49' ο Καμπούρης λανθασμένα υποδεικνύει σε θέση οφ-σάιντ τον Μολίνς. Λάθος οφ-σάιντ και στον Ενσικουλού στο 60' από τον Φωτόπουλο. Στο 62' ο Παπαπέτρου χάρισε την δεύτερη κίτρινη, άρα κόκκινη, στον Μπούτνικ για αντιαθλητικό μαρκάρισμα στον Μολέδο, ενώ σωστά ακυρώνεται γκολ του Κοροβέση για επιθετικό φάουλ του Ενσικουλού πάνω στον Μολέδο.

Την τρίτη αγωνιστική στην Κέρκυρα οι «πράσινοι» γνωρίζουν την ήττα με 1-0, αλλά υπάρχουν δύο φάσεις που θα μπορούσαν να αλλάξουν τον αγώνα. Αρχικά η αποβολή του Γρομητσάρη στο ξεκίνημα του αγώνα πάνω στον Τσάβες, ενώ λίγο πριν το τέλος του αγώνα ο Σοϊλέδης βρίσκει τον Καμπέσας με τον διαιτητή Παπαδόπουλο να μην καταλογίζει την παράβαση.

Επόμενο ματς που ένας διαιτητής καθόρισε αγώνα του Παναθηναϊκού ήταν το χθεσινό με την ΑΕΛ. Ο Κουτσιαύτης κατάφερε να αδικήσει τόσο την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη όσο και τους «βυσσινί». Στο 60', γίνεται πέναλτι στον Μολέντο από τον ΦατιόνΖίζιτς, μια παράβαση που δεν δόθηκε με τον άσος της ΑΕΛ να έχει ήδη μια κίτρινη κάρτα από το 49', κάτι που θα σήμαινε ότι η ομάδα του Ηλία Φυντάνη θα συνέχιζε με παίκτη λιγότερο. Στη συνέχεια καταλογίζεται σωστά πέναλτι στο κράτημα του Μολίνς από τον Ρέντζα, ενώ σωστές είναι και οι δύο αποβολές των Σιλά και Άλτμαν. Στο 89' ήταν η σειρά της ΑΕΛ να γνωρίσει στο πετσί της την αδικία από σφύριγμα του διαιτητή. Ο Περόνε στο 89' σκοράρει από κανονική θέση με το γκολ να ακυρώνεται λανθασμένα.

Στην ΑΕΚ επίσης υπάρχουν παράπονα από τα σφυρίγματα των ρέφερι από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Κόντρα στον Παναιτωλικό η Ένωση επικρατεί με 2-0 σε ένα παιχνίδι που σωστά ο Αλμέιδα βλέπει την κόκκινη κάρτα του Τζήλου, ο οποίος όμως θα έπρεπε στην φάση που η Ένωση κερδίζει πέναλτι θα έπρεπε ο Πάουλο να αποβληθεί αφού πατάει στην πλάτη τον Τρίστασον.

Την δεύτερη αγωνιστική η ΑΕΚ μένει στο 0-0 στα Γιάννενα με τους «κιτρινόμαυρους» να έχουν παράπονα για μια φάση στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου για χτύπημα του Τζημόπουλου στον Λιβάια όπου θα έπρεπε όπως υποστηρίζουν ο στόπερ του ΠΑΣ να δει την κόκκινη κάρτα. Επόμενο ματς όπου η διαιτησία δεν στάθηκε στο ύψος της ήταν την 4η αγωνιστική κόντρα στην Λαμία στο Περιστέρι. Η ΑΕΚ κερδίζει με πέναλτι όπου η ανατροπή του Λιβάια γίνεται εκτός περιοχής με τον Βάτσιο να δείχνει λανθασμένη την άσπρη βούλα, την ώρα που και στην Ένωση έχουν παράπονα για αποβολή παίκτη της Λαμίας στο 47' όπου θα μπορούσαν οι νεοφώτιστοι να μείνουν με παίκτη λιγότερο.

Επόμενη αγωνιστική είναι το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, όπου ο Σιδηρόπουλος εκτός από τους Πειραιώτες αφήνει με παράπονα και την Ένωση. Συγκεκριμένα στην ΑΕΚ στέκονται στην μη αποβολή του Ρομαό με αποτέλεσμα ο Χάσι να τον κάνει αλλαγή, για να φτάσουμε στο ματς της Κυριακής στην Ξάνθη. Αρχικά στην ΑΕΚ θεωρούν ότι θα έπρεπε ο Λισγάρας να αποβληθεί με απευθείας κόκκινη για το χτύπημα με τις τάπες στον Μάνταλο, ενώ σωστές είναι οι δύο κόκκινες σε Φλίσκα και Σβάρνα με τον Βράνιες να ισοφαρίζει στο τέλος. Ένα γκολ που προκάλεσε τις διαμαρτυρίες της Ξάνθης για οφσάιντ του Βόσνιου κεντρικού αμυντικού.

Τέλος, ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα που έχει περάσει εντελώς απαρατήρητη από την διαιτησία, αφού με εξαίρεση ένα πέναλτι του Μάτος στην Λάρισα κόντρα στην ΑΕΛ δεν έχουν ευνοηθεί ούτε αδικηθεί σε καμία από τις επτά πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα