Τολιόπουλος: H νέα... αρχή με τον Ολυμπιακό! (vids)

Τολιόπουλος: H νέα... αρχή με τον Ολυμπιακό! (vids)

Αντωνία Σπανού
Τολιόπουλος: H νέα... αρχή με τον Ολυμπιακό! (vids)
Ο Βασίλης Τολιόπουλος αναμένεται να έχει ενεργό ρόλο στην γραμμή των γκαρντ του Ολυμπιακού και το gazzetta.gr καταγράφει την διαδρομή του μέχρι το ρεκόρ με την Κύμη.

Bwin Sports App – Εύχρηστη εφαρμογή για iphone και Android κινητά. (21+)!

Ο Βασίλης Τολιόπουλος ανήκει στην νέα γενιά του ελληνικού μπάσκετ και όπως όλα δείχνουν μετά από σκληρή δουλειά σε συνεργασία με τον Ολυμπιακό που τον πήρε και τον πίστεψε, φαίνεται πως έχει έρθει η στιγμή να συστηθεί για τα καλά στο ευρύ κοινό.

Ο νεαρός γκαρντ ξεκίνησε την πορεία του από τα παιδικά τμήματα του Πανιωνίου πριν ξεκινήσει την επαγγελματική του καριέρα στον Ίκαρο Χαλκίδας.

Από εκεί αμέσως ξεχώρισε το ταλέντο του και βρέθηκε στο Κολοσσό Ρόδου, όπου την μια χρονιά που βρέθηκε εκεί, μόλις στα 18 του χρόνια, πήρε «μυρωδιά» από τα παρκέ της Α1.

Ο Ολυμπιακός ξεχώρισε το ταλέντο του, τον έντυσε στα «ερυθρόλευκα» και αποφάσισε να ποντάρει σε εκείνον και να να ασχοληθεί με την εξέλιξη του.

Όπως έχει δηλώσει και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο Τολίοπουλος δούλεψε πολύ με το κορμί του και πλέον στην τρίτη του σεζόν με την «ερυθρόλευκη» φανέλα είναι έτοιμος να... αρπάξει από τα μαλλιά ουσιαστικά κάθε ευκαιρία που του προσφέρει ο προπονητής του.

Το gazzetta.gr θυμάται την διαδρομή του νεαρού γκαρντ μέχρι το χθεσινό (15/10) ρεκόρ με την «ερυθρόλευκη» φανέλα.

ΣΤΟΧΟΣ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ Η ΩΡΙΜΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΚΤΗ

Ο Βασίλης Τολιόπουλος βρέθηκε στον Ολυμπιακό το 2015 με την ταμπέλα του ταλέντου κολλημένη πάνω του και γνώριζε πολύ καλά ότι ο ρόλος σε μια ομάδα που πρωταγωνιστεί σε Ελλάδα και Ευρώπη δεν χαρίζεται, αλλά κερδίζεται.

Και αυτό έπρεπε να κάνει.

Ο διεθνής και εντυπωσιακός με τις μικρές Εθνικές ομάδες γκαρντ, μόλις στα 19 του βρέθηκε δίπλα στον Σπανούλη, τον Πρίντεζη, τον Μάντζαρη και όφειλε να δουλέψει σκληρά για να δείξει ότι αξίζει μια θέση στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ.

Ο Ολυμπιακός του έδωσε την προσοχή που έπρεπε να για να φτιάξει πρώτα απ΄ όλα το κορμί του και εκείνος άρπαξε την ευκαιρία να εξελιχθεί και να καταφέρει να κάνει το βήμα παραπάνω.

Μετά την πρώτη αναγνωριστική του σεζόν, χωρίς ιδιαίτερο χρόνο συμμετοχής και τα πάντα εντυπωσιακά καλοκαίρια με τις μικρές εθνικές ομάδες, ο Τολιόπουλος από την περσινή σεζόν (2016/17) ξεκίνησε να παίρνει τις ευκαιρίες του από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο και να κατανοεί βήμα βήμα τα πράγματα που του ζητούνται σε μια ομάδα υψηλών απαιτήσεών όπως είναι ο Ολυμπιακός.

Την σεζόν που μας πέρασε ο νεαρός γκαρντ 12 συμμετοχές στην Basket League έχοντας κατά μέσο όρο 7:41'' στην κανονική διάρκεια και 5:49 στα 3 παιχνίδια των playoffs που πήρε μέρος.

Σταδιακά έπαιρνε κάποια λεπτά ώστε να αρχίσει να αφομοιώνει αυτά που θέλει η ομάδα από εκείνον.

Ως highlight της προηγούμενης χρονιάς μπορεί να χαρακτηριστεί η μικρή συμμετοχή του στον τελικό της Euroleague κόντρα στην Φενέρμπαχτσε, όταν κατάφερε και πέτυχε και ένα τρίποντο αφήνοντας το στίγμα του σε ένα ματς που θα μείνει στην ιστορία.

Το καλοκαίρι ήταν ακόμα μια ευκαιρία για εκείνον να δουλέψει κι άλλο και οι δηλώσεις πίστης στις δυνατότητες του από τον προπονητή της ομάδας του Ολυμπιακού μόνο προσμονή για την νέα σεζόν μπορεί να προκαλέσει.

ΝΕΑ ΣΕΖΟΝ, ΝΕΟΣ ΡΟΛΟΣ

Η σεζόν ξεκίνησε διαφορετικά για τον Βασίλη Τολιόπουλο. Ο κόουτς της ομάδας των «ερυθρόλευκων» δείχνει να του δίνει την ευκαιρία που χρειάζεται και είναι στο χέρι του να δείξει ότι την αξίζει. Οι διαφορές στο σώμα του είναι φανερές και αν καταφέρει να βγάλει αυτά που του ζητούνται στο παρκέ αναμένεται να γεμίσει πολύτιμες εμπειρίες την φετινή χρονιά. Το μπασκετικό ένστικτό και ταλέντο δεν έλειπαν ποτέ από τον νεαρό γκαρντ και η συνύπαρξη του με τον Βασίλη Σπανούλη και τους άλλους κορυφαίους γκαρντ στην γραμμή του Ολυμπιακού τον έχουν γεμίσει με ανεκτίμητες εικόνες και εφόδια.

Ήδη έχει αγωνιστεί σε παιχνίδια της Basket League και μάλιστα στο χθεσινό (15/10) κόντρα στην Κύμη έκανε ρεκόρ πόντων με την φανέλα του Ολυμπιακού όπου σε 15:11'' μέτρησε 11 πόντους και 2 ασίστ.

Όμως και στην πρεμιέρα της Euroleague αγωνίστηκε 4' και 44'' και σε αυτά πέτυχε και 1 τρίποντο.

Δεν είναι τόσο ότι πατάει στο παρκέ, όσο η αποφασιστικότητα και η σοβαρότητα που καταφέρνει να βγάζει στο παιχνίδι του. Τα λάθη δεν λείπουν, αλλά φαίνεται πως όλοι βρίσκονται δίπλα του για να τον κατευθύνουν.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είναι αποφασισμένος να δώσει την ευκαιρία στον Βασίλη Τολιόπουλο και είναι στο χέρι του νεαρού να την πιάσει από τα μαλλιά και να κερδίζει κάθε λεπτό που βρίσκεται στο παρκέ.

Πλέον, την γραμμή των γκαρντ στον Ολυμπιακό απαρτίζεται από τους Βασίλη Σπανούλη, Μπράιν Ρόμπερτς, Βαγγέλη Μάντζαρη, Γιάνις Στρέλνιεκς, Χόλις Τόμσον και Βασίλη Τολιόπουλο.

Ο κόουτς της ομάδας του Πειραιά έκανε αυτή την επιλογή με στόχο να δώσει χρόνο στον Βασίλη Τολιόπουλο και να τον δει να ανταποκρίνεται.

Μένει να δούμε πως θα εξελιχθεί η χρονιά για έναν παίκτη που έχει όλα τα φόντα να ωριμάσει και να πρωταγωνιστήσει με την «ερυθρόλευκη» φανέλα. Ακόμα είναι μόνο η αρχή.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα