Review: Οσα έγιναν στα προκριματικά του Μουντιάλ 2018 (pics)

Δημήτρης Ρούσσος
Review: Οσα έγιναν στα προκριματικά του Μουντιάλ 2018 (pics)

bet365

Απευθείας προκρίσεις, ελπίδες για μπαράζ και πρωτιές, ανατροπές και ντέρμπι στην τελευταία «στροφή» ανέδειξαν οι αγώνες των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018, με το gazzetta.gr να επιχειρεί μια ανασκόπηση όσων συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες στα γήπεδα της Ευρώπης.

Οι μεγαλύτερες διοργανώσεις στη Vistabet. Παίξε νόμιμα με προσφορά ημέρας* στο Ουαλία – Ιρλανδία. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Άλλοι όμιλοι ολοκληρώνονται «αναίμακτα», ενώ σε άλλους γίνεται ο «κακός χαμός»! Πολλά από τα «θηρία», όπως η Γερμανία και η Αγγλία έχουν ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση στην τελική φάση του Μουντιάλ της Ρωσίας, η Πορτογαλία ψάχνει τη νίκη στο ντέρμπι με την Ελβετία, η Ισλανδία «γράφει» ιστορία, η Κροατία «βγάζει» μόνη της τα μάτια της, ενώ η Εθνική Ελλάδας περιμένει ουσιαστικά αντίπαλο στα μπαράζ!

Με τη δράση να μη διακόπτεται, αφού οι αγώνες ολοκληρώνονται σήμερα και αύριο, ας κάνουμε μια μικρή αναδρομή στις εξελίξεις στους ομίλους, με άλλους από αυτούς να έχουν ολοκληρωθεί και άλλους όχι.

Ακολουθούν βαθμολογίες για τον κάθε όμιλο, τα αποτελέσματα των ημερών, η επόμενη και τελευταία αγωνιστική, καθώς και όσα «κρατάμε» από τους αγώνες που προηγήθηκαν.

1ος όμιλος

Αποτελέσματα (7/10)

Σουηδία - Λουξεμβούργο 8-0

Λευκορωσία - Ολλανδία 1-3

Βουλγαρία - Γαλλία 0-1

Η Γαλλία δεν δυσκολεύτηκε να διατηρήσει την πρωτιά και θέλει τη νίκη στην τελευταία αγωνιστική με τη Λευκορωσία για να προκριθεί απευθείας στο Μουντιάλ.

Η Ολλανδία κατάφερε να μείνει «ζωντανή», αν και δεν έκανε όσα έπρεπε απέναντι στην αδύναμη Λευκορωσία και η «καταιγίδα» της Σουηδίας με το Λουξεμβούργο την υποχρεώνει να «κυνηγήσει» γιγάντιο σκορ στο ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής για να την προσπεράσει.

Κρατάμε: Τη χαρακτηριστική δυσκολία των «οράνιε» του Ντικ Άντβοκάατ να κάνουν όσα πρέπει σε αυτά τα προκριματικά για να αποφύγουν τον αποκλεισμό. Ακόμα και σε ένα παιχνίδι ευκολο για τα «κυβικά» τους, αυτό με τη Λευκορωσία, έπρεπε να βρουν σκορ με πέναλντι στο 84’ (Ρόμπεν), για να προηγηθούν με 1-2 και να πάρουν μια υπεραπαραίτητη νίκη, που στο τέλος βέβαια μάλλον δεν θα σημαίνει τίποτα. Επιπλέον, τα τέσσερα γκολ του Μπεργκ κόντρα στο Λουξεμβούργο.

Τελευταία αγωνιστική (10/10)

Γαλλία - Λευκορωσία

Ολλανδία - Σουηδία

Λουξεμβούργο - Βουλγαρία

2ος όμιλος

Αποτελέσματα (7/10)

Νησιά Φερόε - Λετονία 0-0

Ανδόρα - Πορτογαλία 0-2

Ελβετία - Ουγγαρία 5-2

Ευτυχώς για την ομάδα του Σάντος, στα δύσκολα αλλά και στα απλά, υπάρχει ο Ρονάλντο! Ο «CR7» μπήκε ως αλλαγή απέναντι στην αξιόμαχη Ανδόρα και «καθάρισε» τη μπουγάδα, οδηγώντας την Πορτογαλία στο τελευταίο ματς του ομίλου απέναντι στην Ελβετία, όπου οι δυο ομάδες θα παίξουν για την πρωτιά.

Οι τελευταίοι με τη σειρά τους δεν συνάντησαν προβλήματα απέναντι στους Ούγγρους και θα «ψάξουν» με τους Ίβηρες δυο αποτελέσματα για να πάρουν την απευθείας πρόκριση στο Μουντιάλ.

Κρατάμε: Την… ανάσα μας για το τελευταίο, μεγάλο παιχνίδι Ελβετίας-Πορτογαλίας. Τίποτε το ιδιαίτερο δεν σημειώθηκε στην αγωνιστική αυτή.

Τελευταία αγωνιστικη (10/10)

Πορτογαλία - Ελβετία

Ουγγαρία - Νησιά Φερόε

Λετονία - Ανδόρα

3ος όμιλος

Αποτελέσματα

(5/10)

Αζερμπαϊτζάν - Τσεχία 1-2

Σαν Μαρίνο - Νορβηγία 0-8

Β. Ιρλανδία - Γερμανία 1-3

(8/10)

Νορβηγία - Β. Ιρλανδία 1-0

Τσεχία - Σαν Μαρίνο 5-0

Γερμανία - Αζερμπαϊτζάν 5-1

Οι Γερμανοί πέρασαν εύκολα από το Μπέλφαστ και «έκλεισαν» θέση στα γήπεδα της Ρωσίας, κάνοντας ένα τυπικό για την κλάση της παιχνίδι. Οι Βορειοϊρλανδοί πάντως δεν… έσκασαν κιόλας, έχοντας εξασφαλισμένη παρουσία στα μπαράζ.

Κρατάμε: To τρομερό πρώτο γκολ του Τσαν με τη φανέλα της Γερμανίας, απέναντι στο Αζερμπαϊτζάν, καθώς και το υπέροχο τακουνάκι του Γκορέτσκα στο ίδιο παιχνίδι. Εξάλλου, τα 13 γκολ παθητικό για το Σαν Μαρίνο σε δυο αγώνες, σχεδόν το 1/3 όσον είχε δεχθεί μέχρι την 9η αγωνιστική (46)! Βεβαίως δεν συνιστά έκπληξη, αλλά το -57 στο goal-ranking είναι αρνητικό ρεκόρ σε όλους τους ομίλους.

4ος όμιλος

Αποτελέσματα (6/10)

Γεωργια - Ουαλία 0-1

Ιρλανδία - Μολδαβία 2-0

Αυστρία - Σερβία 3-2

Οι Ουαλοί ήταν εξαιρετικοί στην Τιφλίδα, αν και έπαιξαν δίχως τον Μπέιλ και κατάφεραν να φτάσουν στο βρετανικό ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής απέναντι στην Ιρλανδία, που νίκησε με τη σειρά της εύκολα τη Μολδαβία. Εκεί θα κριθούν όλα, ίσως και για την πρωτιά, αφού οι Σέρβοι πήγαν κι έχασαν από τους Αυστριακούς και θέλουν τη νίκη με τους Γεωργιανούς στο Βελιγράδι για να μη «μπλέξουν».

Κρατάμε: Την «ανευθυνότητα» των Σέρβων και τη σοβαρότητα της Ουαλίας και της Ιρλανδίας, που ετοιμάζονται για ένα παιχνίδι «φωτιά» για την πρόκριση στα μπαράζ!

Τελευταία αγωνιστική (9/10)

Μολδαβία – Αυστρία

Σερβία – Γεωργία

Ουαλία – Ιρλανδία

5ος όμιλος

Αποτελέσματα

(5/10)

Αρμενία - Πολωνία 1-6

Μαυροβούνιο - Δανία 0-1

Ρουμανία - Καζακστάν 3-1

(8/10)

Καζακστάν - Αρμενία 1-1

Πολωνία - Μαυροβούνιο 4-2

Δανία - Ρουμανία 1-1

Η Πολωνία είδε τον «καυτό» Λεβαντόφσκι να της «κλείνει» ουσιαστικά το εισιτήριο για τη Ρωσία, για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια, διαλύοντας με χατ-τρικ την Αρμενία. Η Δανία πήρε μεγάλο «διπλό» στο Μαυροβούνιο κι η ισοπαλία με τη Ρουμανία της έφτανε στην τελευταία αγωνιστική για να βγει στα μπαράζ.

Κρατάμε: Την επαγγελματική παρουσία της σταθερής σε όλη τη διάρκεια των προκριματικών Δανίας, που έπρεπε να κερδίσει ένα παιχνίδι, αυτό εκτός έδρας με το Μαυροβούνιο και το κατάφερε.

6ος όμιλος

Αποτελέσματα

(5/10)

Μάλτα - Λιθουανία 1-1

Σκωτία - Σλοβακία 1-0

Αγγλία - Σλοβενία 1-0

(8/10)

Λιθουανία - Αγγλία 0-1

Σλοβενία - Σκωτία 2-2

Σλοβακία - Μάλτα 3-0

Ούτε που θέλει να φαντάζεται η Αγγλία τη ζωή της χωρίς τον Κέιν! Ο μόνιμος «killer» και νέος αρχηγός της «λύτρωσε» τα «λιοντάρια» στο Γουέμπλεϊ με τη Σλοβενία και σκόραρε ξανά το μοναδικό γκολ της ομάδας του με τη Λιθουανία, οδηγώντας την στην πρώτη θέση. Η Σκωτία νίκησε τη Σλοβακία, αλλά στην τελευταία «στροφή» την είδε να την ξαναπερνάει στη βαθμολογία, ενώ η Σλοβενία με έναν βαθμό στα δυο ματς δεν κατάφερε το «θαύμα»…

Κρατάμε: Την φοβερή εναλλαγή στη 2η θέση μεταξύ Τετάρτης και Σαββάτου με Σκωτία και Σλοβακία! Κατά τ’ άλλα, τους πανηγυρισμούς των Άγγλων στο Λονδίνο, όταν στο 94’ απέναντι στη Σλοβενία σήκωσε το Γουέμπλεϊ στο πόδι!

7ος όμιλος

Αποτελέσματα (6/10)

Λιχτενστάιν - Ισραήλ 0-1

Ιταλία - ΠΓΔΜ 1-1

Ισπανία - Αλβανία 3-0

Η «φούρια ρόχα» έκανε το καθήκον της απέναντι στην Αλβανία και προκρίθηκε απευθείας στο Μουντιάλ, ενώ η Ιταλία δεν νίκησε την ΠΓΔΜ, αλλά… λίγο την ενδιαφέρει, αφού δεδομένα θα βρεθεί στα μπαράζ.

Κρατάμε: Τα τρία γκολ σε 11’ από Ροδρίγο, Ισκο και Τιάγκο στο Αλικάντε.

Τελευταία αγωνιστική (9/10)

Σκόπια - Λίχτενσταϊν

Ισραήλ - Ισπανία

Αλβανία - Ιταλία

8ος όμιλος

Αποτελέσματα (7/10)

Γιβραλτάρ - Εσθονία 0-6

Βοσνία - Βέλγιο 3-4

Κύπρος - Ελλάδα 1-2

Η ματσάρα στο Σαράγεβο έκανε την Εθνική Ελλάδας να πανηγυρίζει, αφού με το «διπλό» του Βελγίου επί της Βοσνίας αρκούσαν (και αρκούν) τα βασικά για τη «γαλανόλευκη» για να πάει στα μπαράζ. Η νίκη στην Κύπρο ήταν η μισή… και βάλε δουλειά, ενώ σειρά έχει το Γιβραλτάρ στο «Καραϊσκάκης».

Κρατάμε: Το «φεστιβάλ» γκολ στη Βοσνία, όπου οι Βέλγοι, αν και αδιάφοροι, έπαιξαν για τη νίκη ως το τέλος και πέτυχαν μια εντυπωσιακή νίκη, την ώρα που οι Βόσνιοι «καίγονταν» για το «τρίποντο».

Τελευταία αγωνιστική (10/10)

Ελλάδα - Γιβραλτάρ

Βέλγιο - Κύπρος

Εσθονία - Βοσνία

9ος όμιλος

Αποτελέσματα (6/10)

Κόσοβο - Ουκρανία 0-2

Τουρκία - Ισλανδία 0-3

Κροατία - Φινλανδία 1-1

Οι Ισλανδοί «σόκαραν» τους Τούρκους, στη μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας τους, σύμφωνα με τα λεγόμενα του προπονητή τους! Το 0-3 μέσα στο Εσκισεχίρ τους χαρίζει την πρωτιά, μετά την τεράστια «γκέλα» των Κροατών με τους αδιάφορους Φινλανδούς! Πλέον η Ισλανδία πρέπει να νικήσει το Κόσοβο για να ολοκληρώσει τον θρίαμβο, ενώ οι Κροάτες ταξιδεύουν στην Ουκρανία, με τους γηπεδούχους να θέλουν νίκη για να πετάξουν εκτός τους μέχρι πρότινος πρωτοπόρους!

Κρατάμε: Την ιστορική και επιβλητική νίκη των Ισλανδών και το απίθανο κάζο των Κροατών, που αν χάσουν στο Κίεβο, θα ολοκληρωθεί.

Τελευταία αγωνιστική (9/10)

Ισλανδία – Κόσοβο

Φινλανδία – Τουρκία

Ουκρανία - Κροατία

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα