Ενας ΠΑΟΚ που χάνεται «εκτός των τειχών» της Θεσσαλονίκης!

Ενας ΠΑΟΚ που χάνεται «εκτός των τειχών» της Θεσσαλονίκης!

Ενας ΠΑΟΚ που χάνεται «εκτός των τειχών» της Θεσσαλονίκης!

bet365

Ο «Δικέφαλος» έχει μείνει για πέντε σερί αγώνες, σε Ελλάδα και Ευρώπη, δίχως νίκη μακριά από τη Θεσσαλονίκη! Κάτι που έχει να συμβεί από την σεζόν 2010-2011, όταν κέρδισε στην όγδοη έξοδό του.

Σούπερ Λιγκ, Λαμία – Πανιώνιος, ώρα 19:30. (21+)!

Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ μόλις βγαίνει από τα «τείχη» της Θεσσαλονίκης είναι εμφανές και δεν χρειάζεται μεγάλη ανάλυση. «Εάν ήξερα ακριβώς τη λύση θα έκανα τα πάντα να λύσω το πρόβλημα. Δεν είναι τωρινό πρόβλημα, το είχαμε και πέρυσι. Προσπαθούμε να το λύσουμε. Θα πρέπει να βελτιωθούμε στη νοοτροπία, να αντιληφθούμε ότι και εκτός έδρας είμαστε το ίδιο καλή ομάδα όπως εντός έδρας και να έχουμε περισσότερη αυτοπεποίθηση», είχε παραδεχθεί μόλις την περασμένη Πέμπτη ο Χοσέ Αγχελ Κρέσπο.

Μετά το «0 στα 2», σε Κίεβο (ισοπαλία 1-1 με την Ολιμπίκ Ντόνετσκ) και Εστερσουντ (ήττα με 2-0 από τη σουηδική ομάδα), πριν μπει άδοξα τέλος στη φετινή ευρωπαϊκή πορεία του, ο «Δικέφαλος» μέτρησε τρεις σερί ισοπαλίες μακριά από την Τούμπα. Οι δύο χωρίς να κουνηθεί το δίχτυ (0-0 σε Λειβαδιά και Ριζούπολη) και η τρίτη με το 1-1 στη Λάρισα στο επεισοδιακό ματς κόντρα στην ΑΕΛ.

Ανάλογο ξεκίνημα δίχως εκτός έδρας νίκη, μετά από πολλές απόπειρες, είχε να συμβεί από τη σεζόν 2010-2011. Τότε κέρδισε για πρώτη φορά στα τέλη Οκτώβρη, ένα ματς κυπέλλου με τον Εορδαϊκό και κολλητά κέρδισε και στην Κρήτη τον Εργοτέλη.

Καμία, όμως, σχέση το τότε με ότι συμβαίνει τώρα, το 2010 τότε είχαν προηγηθεί μεγάλες εκτός έδρας εμφανίσεις μέσα στην «Αμστερνταμ Αρίνα» (Αγιαξ-ΠΑΟΚ 1-1) και φυσικά υπήρξε και η ιστορική πρόκριση μέσα στην Πόλη επί της Φενερμπαχτσέ (1-1), αλλά και μια ισοπαλία στο ξεκίνημα των ομίλων, πρωτάρης τότε, μέσα το Μπριζ (1-1).

Οι εκτός έδρας ήττες στο πρωτάθλημα, από Ξάνθη (1-0) και Παναθηναϊκό (1-0) έπαιξαν ρόλο στην απομάκρυνση του Παύλου Δερμιτζάκη, με το Μάκη Χάβο να κάνει ντεμπούτο στον πάγκο του «Δικεφάλου», με ήττα στο «Μαδριγάλ» από τη Βιγιαρεάλ, αλλά να κερδίζει για το κύπελλο (Ερδοαϊκό 0-1 στην παράταση) και για το πρωτάθλημα (Εργοτέλης 1-2) μακριά από την Τούμπα.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΦΕΤΟΣ

Με γκολ των Σαλπιγγίδη και Αθανασιάδη, ο «Δικέφαλος» πέρασε νικηφόρα από τη Νέα Σμύρνη κόντρα στον Πανιώνιο για την 3η αγωνιστική της περιόδου 2011-12, όπου στην Ευρώπη έμεινε αήττητος σε έξι αγώνες μακριά από την Τούμπα, με σπουδαιότερο όλων το «διπλό» με 1-2, που έβγαλε μέσα στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» απέναντι στην Τότεναμ.

Τη σεζόν 2012-2013 ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με ήττα στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο (2-0) και ακολούθησαν οι νίκες σε Ξάνθη (0-3) και Νέα Σμύρνη (1-2) στις επόμενες τέσσερις εκτός έδρας αναμετρήσεις για το πρωτάθλημα.

Στη δεύτερη έξοδο του από τη Θεσσαλονίκη, τη σεζόν 2013-14, οι «ασπρόμαυροι» κέρδισαν εύκολα στη Βέροια την τοπική ομάδα με 3-0 και η ομάδα του Στέφενς ξανά έχασε στο Καραϊσκάκη από τον Ολυμπιακό στα πλαίσια της 11ης αγωνιστικής.

Ο «Δικέφαλος» ξεκίνησε τη σεζόν 2014-2015 με δύο κολλητά «διπλά» στη Σούπερ Λίγκα σε Κρήτη (Πλατανιάς – ΠΑΟΚ 0-4) και σε Αγρίνιο (Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ 0-1), ενώ με τον Τούντορ στον πάγκο ο «Δικέφαλος», την περίοδο 2015-16, έκανε την πρώτη εκτός έδρας νίκη στην κοντινή Βέροια (0-3) κι ενώ είχε προηγηθεί η ήττα στα Γιάννινα (ΠΑΣ -ΠΑΟΚ 3-1) για να ακολουθήσει και η νίκη στο Περιστέρι (Ατρόμητος – ΠΑΟΚ 1-2) με το πρώτο γκολ του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ.

Στην περσινή σεζόν το πρώτο «διπλό» ήρθε στην Τιφλίδα για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ (Ντιναμό - ΠΑΟΚ 0-3) και στο πρωτάθλημα πέρασε νικηφόρα από την Τρίπολη (Αστέρας – ΠΑΟΚ 1-2) μόλις τη 2η αγωνιστική.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα