Ρικ Πιτίνο: Αντέχει ο «μύθος» του ένα ακόμη σκάνδαλο; (pics & vid)

Αντωνία Σπανού
Ρικ Πιτίνο: Αντέχει ο «μύθος» του ένα ακόμη σκάνδαλο; (pics & vid)

bet365

O Ρικ Πιτίνο, ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους και διάσημους προπονητές στο ΝCAA, βρίσκεται, για ακόμα μια φορά, μπλεγμένος σε απίστευτο σκάνδαλο και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει μια λαμπερή πορεία με τρομερές σκιές που συγκλονίζουν.

Bwin Sports App – Εύχρηστη εφαρμογή για iphone και Android κινητά. (21+)!

Τι χρειάζεται ώστε ένας προπονητής που έχει βάλει το όνομα του ήδη στο Hall of Fame, έχει γράψει μοναδική ιστορία στο NCAA και λατρεύεται από τον… εργοδότη του να απολυθεί και να βρεθεί στο «μάτι του κυκλώνα»;

Tίποτα σπουδαίο…

Μόλις 3 σκάνδαλα που εμπεριέχουν σεξ, εκβιασμούς, πόρνες αλλά και δωροδοκία παικτών.

Σε αυτή την θέση βρίσκεται ο κορυφαίος προπονητής του ΝCAA, Ρικ Πιτίνο, ο οποίος πριν από περίπου 48 ώρες ανακοινώθηκε ότι βρίσκεται σε κάποιους είδους άδεια, ώστε να διευθετηθούν όλα τα θέματα του συμβολαίου και πλέον να απολυθεί κανονικά.

Το gazzetta.gr γυρνάει πίσω τον χρόνο περίπου 8 χρόνια και θυμάται όλα τα σκάνδαλα που έφεραν τον προπονητή του Λούιβιλ στην δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται σήμερα.

Ο 65χρονος ιταλικής καταγωγής Νεοϋορκέζος τεχνικός, μετά από 16 χρόνια, δεν είναι πλέον προπονητής του ομώνυμου πανεπιστημίου της Πολιτείας του Κεντάκι και ο λόγος είναι ένα ακόμα τεράστιο σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται.

Κατά σειρά αυτό είναι το τρίτο και μάλλον… φαρμακερό, αφού όσο και να θεωρείται ένας εκ των κορυφαίων στο είδος του, φαίνεται που οι ιθύνοντες έφτασαν στα όρια τους, με το FBI να εμπλέκεται αυτή την φορά και να κάνει τα πράγματα πολύ χειρότερα.

Αυτά που έχει καταφέρει στην προπονητική του καριέρα σίγουρα δεν περνούν απαρατήρητα. Δεν έφτασε άδικα στο σημείο να θεωρείται κορυφαίος.

Είναι ο μοναδικός προπονητής που κατάφερε και κατέκτησε το NCAA με δύο διαφορετικά σχολεία (Κεντάκι και Λούιβιλ), ενώ είναι και πάλι ο μοναδικός στην ιστορία που οδήγησε 3 διαφορετικά σχολεία στο Final 4.

Τα κατορθώματα του δεν σταματούν εδώ καθώς είναι ένας από τους τέσσερις που έχουν καταφέρει να οδηγήσουν το σχολείο τους σε Final 4 σε 4 διαφορετικές δεκαετίες και ένας από τους μοναδικούς τρεις που έχουν βρεθεί σε τουλάχιστον δύο Final 4 με δύο διαφορετικά προγράμματα.

Και δεν τελειώνουν τα κατορθώματα, είναι ένας από τους δύο μοναδικούς που έχουν πάει με 2 διαφορετικά σχολεία σε τρία διαφορετικά Final 4. Η ιστορία που έχει γράψει στο κολεγιακό μπάσκετ «έβαλε» το όνομα του στο Hall of Fame.

Βέβαια κάθε παραμύθι έχει τον λύκο του και η πορεία του Πιτίνο έχει σκιές που την σκοτεινιάζουν και θαμπαίνουν την λάμψη από τις επιτυχίες και τα τρόπαια.

«ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ»

Ήταν 18 Απριλίου του 2009, όταν ο Πιτίνο αποφάσισε να βγει και πει μόνος του πως έχει πέσει θύμα εκβιασμού. Στις 24 του ίδιου μήνα η σύζυγος του υπευθύνου εξοπλισμού του Λούισβιλ, Κάρεν Σίφερ, κατηγορήθηκε ότι ήταν εκείνη που εκβίαζε τον Πιτίνο.

Η γυναίκα κατηγορούσε τον Πιτίνο για βιασμό και εκείνος για εκβιασμό. Ενώ στην αρχή αρνιόταν οποιαδήποτε επαφή ο προπονητής παραδέχτηκε ότι είχαν σεξουαλική επαφή σε ένα εστιατόριο, εκείνη του είπε ότι έμεινε έγκυος και ήθελε να κάνει έκτρωση αλλά δεν ήταν ασφαλισμένη.

Το… σήριαλ συνεχίστηκε με τον Πιτίνο να πληρώνει 3.000 δολάρια για την έκτρωση, κάτι που παραδέχτηκε και στο δικαστήριο. Εκείνη ήθελε παραπάνω χρήματα, τον κατηγόρησε για βιασμό, ενώ εκείνος επέμεινε στην αρχική του θέση και την κατηγόρησε για εκβιασμό.

Τελικά η γυναίκα κρίθηκε ένοχη, ο Πιτίνο δεν άφησε την θέση του προπονητή και το Λούιβιλ δεν ήθελε να τον διώξει. Το σκάνδαλο αυτό πάντως άφησε ανοιχτές πληγές και προσωπικά στον προπονητή, αλλά και στην καριέρα του.

«ΙΕΡΟΔΟΥΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΤΙ ΜΕ ΣΕΞ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ»

Ο Πιτίνο αφού γλίτωσε το πρώτο σκάνδαλο, μόλις μερικά χρόνια μετά «βούτηξε» στο δεύτερο. Συγκεκριμένα το 2015 το NCAA είδε το... όνομα του να σπιλώνεται και χρειάστηκε και πάλι να πάρει σημαντικές αποφάσεις εξαιτίας του σεξουαλικού σκανδάλου στο Λούιβιλ.

Συγκεκριμένα μια προαγωγός ιερόδουλων, η Κατίνα Πάουλε, κατηγόρησε τον πρώην βοηθό και παίκτη του Πιτίνο, Άντρε ΜακΓκί, ότι την πλήρωσε χιλιάδες δολάρια για να κανονίσει σεξουαλικές περιπτύξεις μεταξύ ιερόδουλων και παικτών του Λούιβιλ, μαζί με τους πατεράδες τους.

Πάνω από 20 πάρτι με σεξ και ιερόδουλες διοργανώθηκαν μεταξύ του 2010 και του 2014.

Φυσικά το σκάνδαλο που ξέσπασε έφερε στο «μάτι του κυκλώνα» για ακόμα μια φορά τον ακριβοπληρωμένο προπονητή του σχολείου, που σύμφωνα με τα Μέσα δεν ήταν δυνατόν να μην γνώριζε τι συμβαίνει με τους ίδιους του τους παίκτες.

Βέβαια το κολέγιο σκέφτηκε για ακόμα μια φορά να καλύψει τον Πιτίνο. Άλλωστε το είχαν κάνει μια χαρά στο προσωπικό του σκάνδαλο, δεν θα δίσταζαν να το κάνουν και πάλι.

Τα Μέσα στράφηκαν εναντίον και του κόουτς αλλά και του Πανεπιστημίου αναζητώντας τις ευθύνες που αναλογούσαν στον καθέναν.

Ο Πιτίνο απολογήθηκε και φυσικά αρνήθηκε ότι γνώριζε τι συνέβαινε με τους παίκτες και τις ιερόδουλες και είπε ότι έκρινε λάθος. Βέβαια οι ευθύνες δεν έφυγαν από πάνω του, με το σκεπτικό ότι ήταν εκείνος που προσέλαβε τον ΜακΓκί.

Υπήρξαν σκέψεις από το NCAA για πρώτη φορά στην ιστορία του να διώξει ομάδα από το πρωτάθλημα, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση έγινε συζήτηση για το μήπως έπαιρναν πίσω το πρωτάθλημα που είχε κατακτήσει το σχολείο.

Τελικά η τιμωρία του ήταν να αποβληθεί για 5 αγωνιστικές από τον πάγκο της ομάδας του την σεζόν που ξεκινάει τώρα, δηλαδή την σεζόν 2017/18.

Η κριτική που δέχτηκε ο Πιτίνο, μαζί με την σκιά του προηγούμενου σκανδάλου που συνέχισε να ακολουθεί το Λούιβιλ για πολλά χρόνια σε συνδυασμό με το νέο σκάνδαλο έκαναν πολλούς να πουν ότι ο «κόμπος έφτασε στο χτένι».

Βέβαια τελικά το αποτέλεσμα ήταν να παραμείνει για ακόμα μια φορά στην θέση του προπονητή και η πορεία του Λούιβιλ να είναι καλυμμένη με μια τρομερή σκιά.

ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ ΣΕ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ... ΤΕΛΟΣ;

«Αυτές οι κατηγορίες ήταν πραγματικό σοκ για εμένα. Αν αληθεύει, συμφωνώ με το Γραφείο Εισαγγελέων ότι αυτά τα προγράμματα τρίτων, που ξεκίνησαν από κάποιους κακούς ηθοποιούς, οι οποίοι λειτούργησαν με σκοπό να εξαπατήσουν τα πανεπιστήμια και τα προγράμματα του μπάσκετ, συμπεριλαμβανομένου και του Λούισβιλ».

Το τρίτο σκάνδαλο μέσα σε λίγα χρόνια που χτυπά το Λούιβιλ έχει κοινό παρονομαστή το όνομα του προπονητή του.

Το πανεπιστήμιο δήλωσε ότι βρίσκεται υπό το καθεστώς έρευνας που ξεκίνησε το FBI. Το σχολείο και ο Πιτίνο συνδέονται με υπόθεση που λέει ότι νεαροί παίκτες δωροδοκήθηκαν με τεράστια ποσά για να επιλέξουν να σπουδάσουν στο Λούιβιλ.

Ένας παίκτης και συγκεκριμένα ο σταρ της σεζόν 2017, Μπράιν Μπόουεν, φαίνεται να βρίσκεται στην κορυφή του σκανδάλου. Στο σκάνδαλο εμπλέκεται και ένας άνθρωπος της Adidas, ο οποίος φαίνεται πως έδωσε 100.000 δολάρια για μελλοντική επιλογή του παίκτη στην εταιρεία του.

Οι πληροφορίες ήταν κωδικοποιημένες, αλλά το FBI έχει καταλήξει ότι αυτό είναι το Λούιβιλ. Ο Μπόουεν δεσμεύτηκε με το Λούιβιλ στις 5 Ιουνίου, μετά από καιρό συζητήσεων που δεν είχαν μέσα σε καμία περίπτωση το συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο.

Το FBI έχει στοιχεία που δείχνουν ότι άνθρωπος της Adidas, μαζί με τον προπονητή του Λούισβιλ είχαν επικοινωνήσει πολλές φορές με σκοπό να πείσουν τον παίκτη να δεχτεί να παίξει εκεί και έστειλαν λεφτά γι' αυτό τον λόγο, κάτι που απαγορεύεται αυστηρά.

Ο Πιτίνο έχει γλιτώσει αρκετές φορές, όπως και το Πανεπιστήμιο μαζί. Οι υπεύθυνοι του στέκονταν πάντα στις προπονητικές ικανότητες του, που είναι αδιαμφισβήτητες και πάντα επέλεγαν να τον στηρίξουν. Τώρα όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Το FBI έχει εμπλακεί για τα καλά, ο Πιτίνο βρίσκεται σε καθεστώς αδείας μέχρι να δουν τι θα γίνει με το τεράστιο συμβόλαιο του και ο κόσμος πλέον βράζει μετά τα απανωτά σκάνδαλα.

Οι σκιές δεν μπορούν να καλυφθούν πλέον στην λάμψη του παρκέ και όπως όλα δείχνουν αυτό θα είναι το τελειωτικό χτύπημα για τον Ρικ Πιτίνο...

 

NCAA Τελευταία Νέα