Η Ρεάλ στα... χνάρια της Λίβερπουλ

Κώστας Ζάλιαρης
Η Ρεάλ στα... χνάρια της Λίβερπουλ

bet365

Όσο αναποτελεσματική έχει εμφανιστεί η Λίβερπουλ, άλλο τόσο το κάνει και η Ρεάλ φέτος στις εντός έδρας αναμετρήσεις της. Το gazzetta.gr παραθέτει τους αριθμούς που προκαλούν απογοήτευση στις τάξεις της «βασίλισσας».

Ακόμα κι αν ο Κριστιάνο Ρονάλντο επέστρεψε έπειτα από τιμωρία πέντε αγωνιστικών, η Ρεάλ όχι μόνο δεν κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα της Μπέτις, το βράδυ της Τετάρτης, αλλά δεν πήρε απολύτως τίποτα, βιώνοντας ένα τεράστιο σοκ στο 90' + 4' με τον Σανάμπρια να σκοράρει με κεφαλιά και να προκαλεί... εκκωφαντική σιωπή στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου».

Στα τρία εντός έδρας παιχνίδια για τη La Liga τη φετινή σεζόν, η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν έχει αποτύχει να πάρει νίκη και πλέον, έπειτα από πέντε αγωνιστικές, έχει μείνει στο -7 από την κορυφή και κυνηγάει τη Μπαρτσελόνα από πολύ νωρίς, έχοντας κληθεί να καλύψει διαφορά που για την εποχή μπορεί να φαντάζει μικρή, αλλά στην ουσία μπορεί ν' αποδειχθεί τεράστια...

Στα τρία παιχνίδια της «βασίλισσας» μπροστά στο κοινό της, λοιπόν, έχουν επιτευχθεί μόλις τρία γκολ σε 67 τελικές!

Το ποσοστό που δημιουργείται από αυτή την πολύ αρνητική επίδοση της ομάδας του «Ζιζού», είναι στο 4,5% της αποτελεσματικότητας των «μερένγκες», που πριν από λίγους μήνες έφταναν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, του δεύτερου διαδοχικού Champions League και πριν από την έναρξη της σεζόν πανηγύρισαν και το Super Cup Ισπανίας σε δύο ματς όπου επέδειξαν ανωτερότητα κόντρα στη Μπαρτσελόνα.

Μάλιστα, τα τρία γκολ που έχει σημειώσει η Ρεάλ μπροστά στο κοινό της, έχουν έρθει από τους Μάρκο Ασένσιο και Λούκας Βάσκεθ. Ούτε ο Μπενζεμά, ούτε ο Μπέιλ, ούτε ο Κριστιάνο στην επιστροφή του έχουν καταφέρει να βρουν το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα.

Ειδικά στο παιχνίδι με τη Μπέτις, οι τελικές που κατέγραψαν οι γηπεδούχοι ήταν στις 27, με 8 προσπάθειες να σταματούν στον Αντάν, άλλες 6 φορές οι προσπάθειες των παικτών της Ρεάλ βρήκαν αμυντικό τείχος, ενώ 12 φορές η μπάλα έφυγε μακριά από την εστία.

Τα 3 γκολ σε 67 τελικές σε τρία παιχνίδια, θυμίζουν τις επιδόσεις που έχει καταγράψει η Λίβερπουλ και οι οποίες έχουν... κάψει το σύνολο του Κλοπ, εξετάζοντας ισάριθμα ματς με αυτά του συλλόγου της Μαδρίτης.

Στις τρεις τελευταίες τους αναμετρήσεις (δύο ισοπαλίες και μια ήττα), οι «κόκκινοι» του Μέρσεϊσαϊντ είχαν 80 τελικές εκ των οποίων μόλις οι 3 κατέληξαν σε γκολ!

Τελείωσαν με 24 τελικές προσπάθειες το παιχνίδι απέναντι στη Σεβίλλη (2-2) στο Champions League, με 35 τελικές προσπάθειες την κόντρα με τη Μπέρνλι (1-1) για το πρωτάθλημα και με 21 την αναμέτρηση με τους Πρωταθλητές του 2016 στο Λιγκ Καπ (ήττα 2-0), μια μέρα πριν από το Ρεάλ – Μπέτις.

Την ίδια στιγμή, στους άνετους πρωτοπόρους της Primera Division, ο Λιονέλ Μέσι έχει ήδη πετύχει 9 γκολ έπειτα από πέντε αγωνιστικές, με τον αριθμό των τερμάτων να είναι ακριβώς όσα έχει πετύχει ολόκληρη η Ρεάλ! Και σε πλήρη αντίθεση με τις επιθετικές επιδόσεις των Πρωταθλητών Ισπανίας, ο Αργεντινός «μάγος» έχει σημειώσει 39 τελικές προσπάθειες, με ολόκληρη την υπόλοιπη ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε να έχει 37!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα