Μπράιν Ρόμπερτς: Η ερυθρόλευκη δικαίωση του... υποτιμημένου! (pics & vids)

Μπράιν Ρόμπερτς: Η ερυθρόλευκη δικαίωση του... υποτιμημένου! (pics & vids)

Αντωνία Σπανού
Μπράιν Ρόμπερτς: Η ερυθρόλευκη δικαίωση του... υποτιμημένου! (pics & vids)
Ο Μπράιν Ρόμπερτς είναι το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει την διαδρομή του έμπειρου γκαρντ από την Euroleague στο ΝΒΑ.

Το παζλ του Ολυμπιακού ολοκληρώνεται σταδιακά και ο παίκτης που ήρθε για να γεμίσει τα παπούτσια του Ντάνιελ Χάκετ, αλλά και να συμπληρώσει τον Βαγγέλη Μάντζαρη, στην οργάνωση των «ερυθρόλευκων» την νέα σεζόν θα είναι ο Μπράιν Ρόμπερτς.

Ο παίκτης αποτελεί επιλογή του Γιάννη Σφαιρόπουλου, συνδυάζει τα στοιχεία που έψαχνε ο προπονητής του Ολυμπιακού και επιστρέφει στην Ευρώπη μετά από αρκετά χρόνια στο ΝΒΑ.

Ο Μπράιν Ρόμπερτς γεννήθηκε στο Οχάιο στις 3 Δεκεμβρίου του 1985, έχει ύψος 1.85 και έχει γράψει την δική του ιστορία, δουλεύοντας πολύ και κερδίζοντας την αναγνώριση από όπου και αν έχει περάσει και αγωνιστεί.

Πρότυπα του και πρώτες εικόνες που επηρεάστηκε ήταν η αδελφή του και ο αδελφός του που ήταν μεγαλύτεροι και έπαιζαν μπάσκετ στην αυλή του σπιτιού τους.

Ξεκίνησε το ταξίδι του από το τοπικό λύκειο, όπου σάρωσε τα βραβεία και είχε πολλές ατομικές διακρίσεις.

Για το κολέγιο επέλεξε τους Flyers του Dayton, μέτρησε 15.7 πόντους, 3 ριμπάουντ και 2.8 ασίστ σε 125 παιχνίδια που έπαιξε ενώ οι αναμνήσεις του είναι μόνο θετικές.

Σε συνέντευξη που έχει δώσει θυμήθηκε πως ξεκίνησε, πως πορευτικέ και τι τελικά πήρε από τα χρόνια του εκεί, ενώ και ο ίδιος έγραψε την δικιά του ιστορία με τις δύο τελευταίες του χρονιές να είναι εξαιρετικά εντυπωσιακές.

«Από την πρώτη ημέρα που ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ δεν ήμουν ο πιο αθλητικός, ο πιο γρήγορος ή δεν είχα τα πιο μακρυά χέρια, αλλά βρήκα τον τρόπο να συνεχίσω να δουλεύω και να βελτιώνομαι και να γίνομαι καλύτερος .

Στο λύκειο πέρασα δύσκολα, αλλά βρήκα μέσα μου την φλόγα που μου επέτρεψε να βρω πολλές διαφορετικές πλευρές και να εξελιχθώ και το Dayton μου έδωσε αυτή την ευκαιρία.

Ακόμα και όταν το ΝΒΑ, στα πρώτα μου βήματα, μου έκλεισε την πόρτα πείστηκα ότι πρέπει να προσπαθήσω να πετύχω αυτόν τον στόχο. Χρησιμοποίησα τον χρόνο για να δουλέψω και να εξελίξω τις αδυναμίες μου και να προετοιμαστώ ψυχολογικά για να ξεπεράσω όλες τις δυσκολίες.

Αφοσιώθηκα στο «ταξίδι». Πήρα τον δύσκολο δρόμο και αυτό κάνει την διαδρομή μου ακόμα πιο γλυκιά τώρα.

Εκτιμώ αυτά που πέτυχα και είμαι ευγνώμον για το που βρίσκομαι τώρα. Ξέρω τον δρόμο που πήρα, τα εμπόδια που ξεπέρασα...»

Το 2008 δήλωσε συμμετοχή στο ντραφτ, δεν επιλέχθηκε, προσπάθησε μέσω Summer League και κάπως έτσι ξεκίνησε το ευρωπαϊκό του ταξίδι.

ΞΕΝΙΤΕΥΤΗΚΕ, ΕΠΑΙΞΕ EUROLEAGUE ΚΑΙ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ

Η ευρωπαϊκή του διαδρομή ξεκίνησε από το Ισραήλ και συγκεκριμένα την Χάποελ Γκαλίλ Ελιόν, όπου βρέθηκε εκεί την σεζόν 2008/09 και βρήκε τον χρόνο προσαρμογής που χρειαζόταν με επιτυχία.

Μέτρησε 15.5 πόντους και 2.3 ασίστ σε 28 παιχνίδια που αγωνίστηκε, με αυτούς τους αριθμούς να είναι ικανοί να τον στείλουν στην Γερμανία, την Μπάμπεργκ αλλά και το Eurocup.

Εκεί η χρονιά του ήταν σταθερά καλή και σε 43 παιχνίδια είχε 11.8 πόντους και 1.6 ασίστ με το εντυπωσιακό 44.4% στα τρίποντα.

Η επόμενη σεζόν τον βρήκε να γράφει τις πρώτες του συμμετοχές στην Euroleague, όπου εκεί μέτρησε 12.8 πόντους και 2.3 ασίστ, ενώ την την σεζόν 2011/12 είχε 8.6 πόντους και 2.2 ασίστ. Συνολικά στις συμμετοχές του στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση μετρά 10.7 πόντους και 2.3 ασίστ.

Μάλιστα κορυφαία του εμφάνιση στην Euroleague ήταν αυτή που είχε κάνει στις 27 Οκτωβρίου του 2010 κόντρα στον Ολυμπιακό, όπου είχε σε 27' και 23'' 23 πόντους, 2 ασίστ, 6 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα έχοντας στο ranking 27 πόντους.

Το παιχνίδι αυτό μάλιστα το είχε χαρακτηρίσει ως την κορυφαία μπασκετική του στιγμή. Συνολικά στα χρόνια που πέρασε στην Γερμανία κατέκτησε 3 πρωταθλήματα και 3 κύπελλα.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ... ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ

Η Ευρωπαϊκή εμπειρία είχε ολοκληρωθεί επιτυχημένα και είχε έρθει η ώρα ο Μπράιν Ρόμπερτς να βρεθεί πίσω στο ΝΒΑ. Πήρε μέρος Summer League του 2012 με την φανέλα των Χόρνετς οι οποίοι στις 16 Αυγούστους του πρότειναν συμβόλαιο συνεργασίας.

Την πρώτη του σεζόν πήρε χρόνο συμμετοχής με μέσο όρο 17 λεπτά, είχε 7.1 πόντους και 2.8 ασίστ, ενώ στις 25 Μαρτίου του 2013 έκανε μια ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ εμφάνιση στην οποία μοίρασε 18 ασίστ σε αγώνα κόντρα στους Νάγκετς.

Τον Απρίλιο του 2013 ανταλλάχθηκε στους Πέλικανς και η επόμενη σεζόν τον βρήκε στους «πελεκάνους».

Εκεί έκανε την πιο γεμάτη του σεζόν όπου σε 72 παιχνίδια έπαιζε κατά μέσο όρο 23.2 λεπτά σκοράροντας 9.4 πόντους και 3.3 ασίστ.

Η επόμενη χρονιά τον βρήκε στο Σάρλοτ και τους Χόρνετς, έχοντας γενικά γεμάτη χρονιά με 18.5 λεπτά κατά μέσο όρο και 6.7 πόντους με 2.3 ασίστ.

Κάπου εκεί ξεκίνησαν οι ανταλλαγές και μέχρι το καλοκαίρι του 2016 που επέστρεψε πέρασε από ο Πόρτλαντ και τους Μπλέιζερς χωρίς όμως να κάνει διαφορά, έχοντας 2.9 πόντους.

Πάντως ο GM της ομάδας, Νέιλ Οσέι, είχε δηλώσει για την μετακίνηση του, «Ο Μπράιν είναι ένας έμπειρος παίκτης και αξιόλογος άνθρωπος. Είχε ένα πακέτο που αξιολογούμε και μπορεί να γεμίσει τις ανάγκες που θα δημιουργηθούν στο πιο κρίσιμο μέρος της χρονιάς».

Η περσινή σεζόν έκλεισε με 3.5 πόντους και 1.3 ασίστ σε 41 εμφανίσεις και 9.84 λεπτά κατά μέσο όρο.

ΥΠΟΤΙΜΗΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ... ΧΑΙΝΣ!

Πάντως για τους Αμερικανούς η φετινή του απραξία ίσως να ήταν και αδικαιολόγητη καθώς δεν δίστασαν να χαρακτηρίσουν τον Ρόμπερτς τον πιο υποτιμημένο παίκτη του ρόστερ, καθώς πληρεί προϋποθέσεις για να βρίσκεται σε καλύτερη θέση από αυτή που βρέθηκε.

Ο Μπράιν είχε αποδεχθεί τον ρόλο του, ήξερε ότι δεν θα ξεκινάει βασικός ενώ χαρακτηρίζεται ως τέλειο συμπαίκτης και εξαιρετικός παίκτης προπόνησης για τους Χόρνετς.

Ήταν πάντα πρόθυμος, όταν ερχόταν από τον πάγκο, ενώ με την ιστορία που κουβαλά στο ΝΒΑ θα μπορούσε να έχει «ύφος» εκείνος είχε αποδεχτεί τον ρόλο του 3ου πόιντ γκαρντ αρπάζοντας κάθε ευκαιρία σαν να είναι η πρώτη φορά.

Μπορεί οι αριθμοί του να μην εντυπωσιάζουν, αλλά σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα στον χρόνο που έπαιζε ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικός για παίκτης που ερχόταν από τον πάγκο.

Συγκεκριμένα αναφέρουν για τον νέο παίκτη του Ολυμπιακού:

«Ο Μπράιν Ρόμπερτς μπορεί να είναι ο τρίτος κατά σειρά γκαρντ των Χόρνετς, αλλά παίζει σημαντικό ρόλο για την ομάδα. Για να λέγεται η αλήθεια είναι ίσως ο καλύτερος σε αυτόν τον ρόλο στο ΝΒΑ. Η ομάδα είναι τυχερή που τον έχει και η πραγματική του αξία δεν αναγνωρίζεται».

Παράλληλα, και ο πρώην σέντερ του Ολυμπιακού Κάιλ Χάινς στο άκουσμα του ενδιαφέροντος των «ερυθρόλευκων» για τον πρώην του συμπαίκτη δεν δίστασε να τον αποθεώσει και μάλιστα να γράψει το ίδιο πράγμα με αυτό που λένε και οι Αμερικάνοι. Ότι ήταν υποτιμημένος.

Αναλυτικά σχολίασε στα tweet του:

«Eίναι ένας από τους καλύτερους συμπαίκτες που είχα ποτέ μου. Εξαιρετικό άτομο, μέσα και έξω από το γήπεδο. Και επίσης μπορεί είναι εξαιρετικός clutch παίκτης».

«Είναι και ήταν ένας από τους πιο υποτιμημένους παίκτες στην Ευρώπη. Πιστεύω ότι θα ταιριάξει απόλυτα με τον Σπανούλη»

ΤΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ Ο «ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟΣ» ΡΟΛΟΣ

Ο Μπράιν Ρόμπερτς έχει πλούσια καριέρα. Με πέρασμα από όλες τις διοργανώσεις είναι έμπειρος και σταθερός σε αυτά που μπορεί να προσφέρει.

Ξεκίνησε την καριέρα του με εντυπωσιακό ποσοστό στο σουτ τριών πόντων (πάνω από 40%) αλλά τα τελευταία χρόνια που δεν βρίσκει χρόνο και ρυθμό έχει πέσει κοντά στο 35%. Πάντως η μηχανική του είναι εξαιρετική, ενώ παίρνει συχνά σουτ από μέση απόσταση, περνώντας από το σκριν.

Είναι ικανός να αλλάζει με εξαιρετικό τρόπο ταχύτητα ενώ χαρακτηρίζεται ως επιθετικός παίκτης στο παιχνίδι του.

H κίνηση που χρησιμοποιεί πιο συχνά είναι μια μια παρόμοια... «μπομπίτα», σαν του Ναβάρο πετώντας την μπάλα με καμπύλη πάνω από τον αντίπαλο αμυντικό. Έχει χαρακτηρίσει ως αγαπημένη του κίνηση να βγει από μέσα προς τα έξω να κάνει step back και να παίρνει το σουτ.

H δυνατή του άμυνα δεν τον χαρακτηρίζει, αλλά δεν είναι κακός. Τέλος, είναι εξαιρετικός στις βολές με ποσοστό καριέρας στο ΝΒΑ στο 90%.

Ο εκλεκτός του Γιάννη Σφαιρόπουλου για την συμπλήρωση του Βαγγέλη Μάντζαρη στα γκαρντ έχει όλα όσα έψαχνε ο προπονητής του Ολυμπιακού. Είναι έμπειρος, με καλό χαρακτήρα, αρκετές εμπειρίες και μπορεί να προσφέρει με συνέπεια και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Με την προσθήκη του Μπράιν Ρόμπερτς μπαίνει ακόμα ένα κομμάτι στο παζλ του φετινού Ολυμπιακού.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα