6+1 αθλητικοί ψηλοί για την θέση του Μπιρτς (pics & vids)

6+1 αθλητικοί ψηλοί για την θέση του Μπιρτς (pics & vids)

6+1 αθλητικοί ψηλοί για την θέση του Μπιρτς (pics & vids)
Ο Ολυμπιακός αναζητά αθλητικό σέντερ και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει 6+1 παίκτες που πληρούν αρκετές από τις προϋποθέσεις και είναι free agent.

Μοναδικές Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Ο Κεμ Μπιρτς αποφάσισε να ζήσει το «American dream» του ΝΒΑ μετά από δύο σεζόν στην Ευρώπη και πλέον ο Ολυμπιακός αναγκάζεται να βγει στην αγορά για ξένο σέντερ. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θα ήθελε ο συγκεκριμένος παίκτης να διαθέτει πλούσια αθλητικά προσόντα, να έχει εμπειρία από Euroleague, να παίζει καλή άμυνα, να παίρνει ριμπάουντ και στην επίθεση να μπορεί να παίξει το pick ‘n’ roll.

Οι Πειραιώτες δεν έχουν καν ασχοληθεί με κάποια συγκεκριμένη περίπτωση ακόμη, ωστόσο το gazzetta.gr παρουσιάζει παίκτες που πληρούν τις προϋποθέσεις και θα μπορούσαν να αποτελέσουν μεταγραφικό στόχο.

ΤΖΑΜΕΛ ΜΑΚΛΙΝ

Ο Αμερικανός σέντερ είναι ελεύθερος. Με την Άλμπα Βερολίνου τη σεζόν 2014-15 έκανε ανεπανάληπτα πράγματα τα οποία του χάρισαν ένα πλουσιοπάροχο διετές κλειστό συμβόλαιο με την Αρμάνι.

Στο Μιλάνο η καριέρα του πήρε την κατιούσα και μαζί με την απόδοσή του έπεσε και το κασέ του.

Ο Τζαμέλ ΜακΛιν πληροί όλες τις προϋποθέσεις του Γιάννη Σφαιρόπουλου και μοναδικό του μειονέκτημα είναι το ύψος του. Με 203 εκατοστά θεωρείται ένας undersized σέντερ.

ΤΖΕΪΜΣ ΟΓΚΟΥΣΤΙΝ

Ο Αμερικανός δεν ολοκλήρωσε το συμβόλαιο που είχε με την ΤΣΣΚΑ αφού ο Δημήτρης Ιτούδης πήρε τον Οθέλο Χάντερ κι έτσι ο Τζέιμς Όγκουστιν είναι ακόμη free agent. Γράφουμε «ακόμη» διότι η Ουνικάχα κι η Βαλένθια τον πολιορκούν για να υπογράψει σε αυτές.

Πρόπερσι με 11 πόντους και 6.7 ριμπάουντ πραγματοποίησε εξαιρετική σεζόν με τη φανέλα της Χίμκι. Πέρυσι στην ΤΣΣΚΑ δε βοήθησε όσο περίμεναν κι έπεσαν αρκετά τα νούμερά του.

Ο Όγκουστιν διαθέτει αθλητικές ικανότητες, στην άμυνα είναι σοβαρός, αλλά όχι και… ογκόλιθος ενώ παίζει καλά το σκριν στη μπάλα. Στα 33 του πλέον και με 4 χρόνια στην Euroleague έχει άπειρη εμπειρία.

ΛΑΤΑΒΙΟΥΣ ΟΥΙΛΙΑΜΣ

Πέρυσι στην Ούνικς με 6.4 πόντους και 5 ριμπάουντ άφησε καλές εντυπώσεις σε μία κακή όμως ομάδα. Ο Αμερικανός σέντερ έφτιαξε το όνομά του στην Ισπανία και συγκεκριμένα στη Μπιλμπάο.

Αθλητικός ψηλός, παίρνει πολλά ριμπάουντ ενώ στην επίθεση παίζει μόνο με πρόσωπο στο καλάθι και καθόλου με πλάτη. Χρήσιμο εργαλείο που θα κάνει πολλές λεπτομέρειες σωστά, αλλά σίγουρα δε διαθέτει την προσωπικότητα να είναι πρωταγωνιστής σε μία ομάδα. Ο Ολυμπιακός δεν ψάχνει πρωταγωνιστή πάντως.

Αποχώρησε από τους Ρώσους και αγωνίζεται στη Βενεζουέλα μέχρι να τελειώσει το συγκεκριμένο πρωτάθλημα (σύντομα).

ΣΕΪΝ ΛΑΟΥΑΛ

Αν αυτός ο ψηλός δεν είχε τόσους τραυματισμούς θα είχε ξεφύγει το κασέ του και δε θα ήταν για το ταμείο του Ολυμπιακού.

Τον γνωρίσαμε με τη Σάσαρι τη σεζόν 14-15 όταν σε 10 ματς είχε 9 πόντους, 7.3 ριμπάουντ και 1.5 κόψιμο! Το καλοκαίρι που έληξε η συνεργασία του με την ομάδα της Σαρδηνίας τον ήθελαν όλες σχεδόν οι ομάδες της Ευρώπης και τον πήρε η Μπαρτσελόνα.

Τα στατιστικά του έπεσαν κάπως ενώ έκανε την πρώτη της εμφάνιση η ατυχία με τραυματισμούς.

Στην πρεμιέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο όπου αγωνίστηκε με τη Νιγηρία, υπέστη ρήξη χιαστών και δεν έπαιξε καθόλου όλη την περσινή σεζόν. Ο ίδιος πάντως ισχυριζόταν πως το τελευταίο δίμηνο ήταν υγιέστατος και ικανός να παίξει, αλλά η Μπαρτσελόνα δεν τον εμπιστεύτηκε.

Πλέον κυκλοφορεί ελεύθερος, αλλά οι τραυματισμοί του αυξάνουν το ρίσκο ενδεχόμενης απόκτησής του. Στα αγωνιστικά στοιχεία δεν τίθεται θέμα. Ταιριάζει σε όλες τις επιθυμίες του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Έχει ισχυρό κίνητρο να επιστρέψει δυναμικά στην Euroleague, το κασέ του είναι λογικό, αλλά επαναλαμβάνουμε πως είναι παίκτης υψηλού ρίσκου λόγω των προηγούμενων τραυματισμών.

ΜΑΡΚΟΥΣ ΣΛΟΤΕΡ

Με έξι σεζόν στην Euroleague, με μία κατάκτηση (2015 με τη Ρεάλ), με εκπληκτικά αθλητικά προσόντα στην άμυνα, με εξαιρετικό pick ‘n’ roll στην επίθεση ο 32άχρονος Αμερικανός θα ήταν ιδανική λύση αν δεν είχε τραυματιστεί πέρυσι μεσούσης της περιόδου.

Αρχικά οι πόνοι στο γόνατο ήταν να τον κρατήσουν εκτός δράσης για ενάμιση μήνα, αλλά τελικά έχασε όλη τη σεζόν και σίγουρα αυτό δημιουργεί ερωτηματικά κι αμφιβολίες.

Το διετές συμβόλαιο με την Νταρουσάφακα ολοκληρώθηκε και είναι ελεύθερος.

Αξίζει το ρίσκο ο Μάρκους Σλότερ αρκεί να έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό στο γόνατο.

ΣΑΜΑΡΝΤΟ ΣΑΜΟΥΕΛΣ

Ο 28άχρονος Τζαμαϊκανός σέντερ έκανε καλό όνομα για μία διετία με την Αρμάνι Μιλάνο, μεταπήδησε στην Μπαρτσελόνα όπου ήταν αξιοπρεπής και στη συνέχεια επέλεξε τα λεφτά της κινέζικης αγοράς.Ο Σαμάρντο Σάμουελς τελείωσε τη σεζόν στην ιταλική Μπρίντιζι και πλέον είναι ελεύθερος.

Αμυντικά είναι αρκετά καλός, ωστόσο στην επίθεση έχει αρκετές αδυναμίες. Στα πλεονεκτήματά του η εμπειρία από την Euroleague και στα μειονεκτήματα το γεγονός πως έχει βαρύνει κι έχει χάσει σημαντικό μέρος της αθλητικότητας που διέθετε.

ΝΤΕΒΙΝ ΤΟΜΑΣ

Ο τελευταίος της σειράς (ο συν ένας του τίτλου). Ο 23άχρονος απόφοιτος του Wake Forest έπαιξε για πρώτη φορά στην Ευρώπη πέρυσι φορόντας τη φανέλα της Άνκαρα στην Τουρκία. Τα στατιστικά του ήταν καταπληκτικά έχοντας 11.4 πόντους, 7.7 ριμπάουντ και 3.4 ασίστ.

Αγωνίστηκε σε μία κακή ομάδα, ωστόσο σκόραρε 19 πόντους απέναντι στη Φενέρμπαχτσε και άλλους τόσους απέναντι στην Νταρουσάφακα.

Διαθέτει πλούσια αθλητικά προσόντα, είναι όμως άπειρος για το επίπεδο της Euroleague. Με τη λογική όμως ότι πέρυσι ο Σφαιρόπουλος ρίσκαρε με τον Κεμ Μπιρτς (πανομοιότυπη περίπτωση αφού έπαιζε πρώτη σεζόν Ευρώπη, στην Τουρκία και σε κακή ομάδα), τον συμπεριλαμβάνουμε στη λίστα μας.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα