Φάκελος Μπουρούση: Μένει η φεύγει τελικά;

Φάκελος Μπουρούση: Μένει η φεύγει τελικά;

Gazzetta team
Φάκελος Μπουρούση: Μένει η φεύγει τελικά;

bet365

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στις τάξεις των «πρασίνων» το gazzetta.gr αναλύει όλα τα δεδομένα στην υπόθεση του Γιάννη Μπουρούση και στέκεται στα ενδεχόμενα που μπορεί να προκύψουν.

Στο άκουσμα της είδησης για την απόκτηση του Ιαν Βουγιούκα από τον Παναθηναϊκό, ήταν λογικό και επόμενο να δημιουργηθούν και πολλά ερωτηματικά όσον αφορά το ρόστερ της ομάδας εν όψει της νέας σεζόν: «Πάλι μοντέλο Μπαρτσελόνα ο Πασκουάλ όπως με Τόμας-Πλάις;» ήταν η πρώτη και μεγαλύτερη απορία που δημιουργήθηκε...

Γρήγορο Στοίχημα σε Καλύτερες Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις (21+)!

Και αυτό διότι στις τάξεις της ομάδας υπάρχει ήδη ο Γιάννης Μπουρούσης, ο οποίος ναι μεν είχε πολλά σκαμπανεβάσματα κατά τη διάρκεια της σεζόν, ωστόσο έκανε ένα δυνατό «finish» με αποκορύφωμα τις εμφανίσεις του στους τελικούς με τον Ολυμπιακό. Και συν όλα τα άλλα, δεσμεύεται και με κλειστό συμβόλαιο έως το επόμενο καλοκαίρι.

Εύκολα θα μπορούσε να καταλήξει κάποιος στην εύκολη απάντηση: Βουγιούκας και Μπουρούσης μαζί, κάτι που είχε ξανακάνει ο Πασκουάλ στο παρελθόν και κάτι το οποίο του αρέσει (ή εν πάση περιπτώσει του άρεσε) να δουλεύει. Υπάρχει όμως και η άλλη όψη του νομίσματος, αφού με αθλητικούς ψηλούς μπόρεσε να φτάσει στην κατάκτηση του double στην Ελλάδα, ενώ -και όπως αποδείχθηκε στην EuroLeague- οι γρήγοροι και «εκρηκτικοί» ψηλοί είναι και εκείνοι που πρωταγωνιστούν και κάνουν τη διαφορά.

Οπότε σε αυτή την περίπτωση Μπουρούσης και Βουγιούκας δύσκολα χωράνε στην ίδια 12άδα, πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που το ίδιο μοντέλο είχε αποτύχει στις τάξεις των «πρασίνων» (σ.σ. με Ραντούλιτσα, Κούζμιτς, αλλά και Παπαγιάννη). Όπερ και σημαίνει ότι κάποιος θα πρέπει να φύγει. Και σε αυτήν την περίπτωση θα είναι ο Γιάννης Μπουρούσης και όχι ο άρτι αφιχθείς, Ιαν Βουγιούκας.

Βέβαια τα πράγματα μόνο απλά δεν είναι όσον αφορά το πρακτικό κομμάτι. Ο 34χρονος σέντερ έχει έναν ακόμα χρόνο συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό και μόνο αν υπάρξει λύση με κοινή συναίνεση θα μπορέσει να αποχωρήσει από τους «πράσινους». Δηλαδή θα πρέπει και οι δύο πλευρές να θελήσουν «διαζύγιο» χωρίς να υπάρξει οικονομική επιβάρυνση για έναν εκ των δύο. Αν θέλει μόνο ο Μπουρούσης να αποχωρήσει τότε θα πρέπει να... χαρίσει χρήματα στον Παναθηναϊκό, ενώ αν θέλει μόνο ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να τον αποζημιώσει. Όμως αν θέλουν και οι δύο πλευρές να προχωρήσουν ξεχωριστά, τότε σίγουρα θα υπάρξει κοινό σημείο επαφής.

Μέσα στις επόμενες ημέρες (πιθανόν την Τρίτη ή την Τετάρτη) αναμένεται να υπάρξει ραντεβού του Έλληνα σέντερ με την διοίκηση των «πρασίνων» προκειμένου να ξεκαθαρίσει μία και καλή το τοπίο όσον αφορά το μέλλον του στον Παναθηναϊκό. Το σίγουρο είναι ότι έχει ήδη στα χέρια του μια άκρως δελεαστική πρόταση από την Κίνα, την οποία μόνο... απαρατήρητη δεν αφήνει να περάσει. Σίγουρα είναι η τελευταία του ευκαιρία για ένα πολύ καλό συμβόλαιο πριν πάρει την απόφαση να αποχωρήσει από την ενεργό δράση.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα