Οι ομάδες που «σκόρπισαν τρόμο» κι έκαναν... παρέλαση στα playoffs! (vids)

Νίκος Καρφής
Οι ομάδες που «σκόρπισαν τρόμο» κι έκαναν... παρέλαση στα playoffs! (vids)

bet365

Με αφορμή την... παρέλαση των Ουόριορς στα playoffs, το gazzetta.gr θυμάται τις ομάδες που σκορπούσαν... τρόμο στην postseason και έφτασαν κοντά στο να φορέσουν το δαχτυλίδι αήττητες.

Καμία ομάδα στο παρελθόν δεν μπόρεσε να μείνει αήττητη στην postseason, ωστόσο πολλές έφτασαν κοντά να το πετύχουν.

Μπορεί να μην πήραν το πρωτάθλημα μόνο με... σκούπες, όμως κατάφεραν να σκορπούν τρόμο στους αντιπάλους.

Φέτος οι Ουόριορς κάνουν παρέλαση στα playoffs, αφού μετά τις δύο νίκες με τους Καβαλίερς στους τελικούς μετράνε ρεκόρ 14-0 και έχουν τη δυνατότητα να κάνουν αυτό που για πολλούς, μοιάζει ακατόρθωτο. Να πάρουν πρωτάθλημα χωρίς να έχουν χάσει ούτε μια μάχη.

Παίξε νόμιμα στην Sportingbet με επιστροφή στοιχήματος στο Ιταλία – Ουρουγουάη, αν ο Ινσίνιε σκοράρει οποιαδήποτε στιγμή στο ματς (21+).

Το gazzetta.gr «ταξίδεψε» πίσω στο χρόνο και θυμήθηκε ομάδες ή καλύτερα «τρομοκρατικές οργανώσεις» που μάγευαν τα πλήθη με τις εμφανίσεις τους στα playoffs, κυριαρχώντας απόλυτα μέσα στο παρκέ. Αυτές οι. αρμάδες έκαναν σπουδαία ρεκόρ νικών στην postseason και θα μπορούσαν να κοιτάξουν στα μάτια τους φετινούς Ουόριορς.


Λέικερς (1986-87)

Ρεκόρ: 15-3

Μια ομάδα που είχε ένα από τα καλύτερα δίδυμα που πέρασαν ποτέ από το NBA (Μάτζικ Τζόνσον-Καρίμ Αμντούλ Τζαμπάρ), ενώ το τρίτο βιολί αποτελούσε ο σπουδαίος Τζέιμς Γουόρθι. Οι «λιμνάνθρωποι» πήραν κατά σειρά τα «σκαλπ» των Νάγκετς, των Ουόριορς και των Σόνικς μέχρι να φτάσουν στον τελικό. Ο απολογισμός τους ήταν δύο «σκούπες» στον πρώτο γύρο της Δύσης (Ντένβερ) και στους τελικούς της περιφέρεια (Σιατλ), ενώ το Γκόλντεν Στέιτ κατάφερε να τους πάρει μια νίκη. Στους τελικούς, οι Σέλτικς του Λάρι Μπερντ περίμεναν με άγριες διαθέσεις να αμφισβητήσουν την κυριαρχία των Λέικερς, όμως η αρμάδα από το Λος Άντζελες, τους επέτρεψε να πάρουν μόλις δύο νίκες. Το σύνολο του Πατ Ράιλι ολοκλήρωσε τα playoffs με ρεκόρ 15-3 σε μια επέλαση που δύσκολα θα ξεχαστεί. Πάντως οι μάχες Λέικερς-Σέλτικς στην δεκαετία του 80’ αποτελούν μέχρι σήμερα τις κλασικότερες όλων των εποχών.

Πίστονς (1988-89)

Ρεκόρ: 15-2

Tα περίφημα bad boys (Τζο Ντούμαρς, Αϊζάια Τόμας και Μπιλ Λαϊμπίρ) οδήγησαν τους Πίστονς σε ένα από τα επιβλητικότερα πρωταθλήματα στην ιστορία του NBA. Η πορεία τους ήταν εκπληκτική. Θύμιζε ένα τρένο που δεν σταματούσε πουθενά. Τα πιστόνια σκούπισαν με συνοπτικές διαδικασίες Σέλτικς και Μπακς, ενώ η δοκιμασία με τους Μπουλς στους τελικούς της περιφέρειας έκρυβε παγίδες. Όχι όμως για τους «αλήτες» από το Ντιτρόιτ, οι οποίοι πήραν τη σειρά με 4-2 και έφτασαν στους τελικούς με τους Λέικερς. Εκεί είχαν ακόμα πιο εύκολο έργο, αφού κατάφεραν να καθαρίσουν την ομάδα από το Λος Άντζελες με 4-0.

Μπουλς (1990-91)

Ρεκόρ: 15-2

Είναι η χρονιά που οι Μπουλς έφτασαν στο πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας τους. Τότε έγινε το πρώτο βήμα για τη δυναστεία τους. Μετά από αυτό ακολούθησαν και άλλες πέντε κατακτήσεις τίτλου. Εκείνη τη χρονιά ο τεράστιος Μάικλ Τζόρνταν, έχοντας ως συνοδοιπόρο τον Σκότι Πίπεν, έδειξε σε όλο τον κόσμο πως μια αυτοκρατορία γεννιέται. Οι ταύροι έβγαλαν σκούπες για τους Νικς στον πρώτο γύρο, ξεπέρασαν το εμπόδιο των Σίξερς στα 5 ματς, ενώ απέκλεισαν και τους Πίστονς με 4-0. Στους τελικούς περίμενε ο Μάτζικ και οι Λέικερς, οι οποίοι υποκλίθηκαν στον «Air». Το μόνο που μπόρεσαν να πετύχουν κόντρα στην μυθική ομάδα του Φιλ Τζάκσον ήταν να χάσουν με το τιμητικό 4-1.

Σίξερς (1982-83)

Ρεκόρ: 12-1

H Φιλαδέλφεια χρειάστηκε 3 γύρους για να πάρει τον τίτλο με το σύστημα διεξαγωγής που ίσχυε τότε. Η ομαδάρα του Μόουζες Μαλόουν και φυσικά του… γιατρού Τζούλιους Έρβινγκ δεν άφησε να την αμφισβητήσει κανείς. Στους ημιτελικούς της Ανατολής «υποκλίθηκαν» οι Νικς με 4-0, στους τελικούς περιφέρειας οι Μπακς έκλεψαν μια νίκη από τους Σίξερς, ενώ στα ματς που θα κρίνονταν ο πρωταθλητής, η ομάδα του «Doctor J» έκανε το κομμάτι της. Τέσσερις νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις κόντρα στους Λέικερς και το δαχτυλίδι είχε φορεθεί στους Σίξερς. 'Ενα εκπληκτικό σύνολο που τελείωσε την postseason με μόλις μια ήττα, δείχνοντας την απόλυτη κυριαρχία του.

Λέικερς (2000-01)

Ρεκόρ: 15-1

Aν οι φετινοί Ουόριορς κάνουν δύο ήττες στους τελικούς με τους Καβαλίερς, τότε οι Λέικερς της σεζόν 2000-01 θα κρατήσουν τον τίτλο της πιο κυρίαρχης ομάδας όλων των εποχών στα playoffs. Σακίλ Ο’Νίλ και Κόμπι Μπράιαντ συνέθεσαν μια δυάδα που αντιμετωπιζόταν μόνο με προσευχές. Ένας εκρηκτικός συνδυασμός που σκόρπισε κατά σειρά το Πόρτλαντ (3-0), το Σακραμέντο (4-0) και το Σαν Αντόνιο (4-0), μέχρι να έρθει ο Άλεν Άιβερσον στο Game 1 των τελικών και να υποχρεώσει τους Λέικερς στην πρώτη τους ήττα μέχρι εκείνη τη στιγμή. Αυτή η νίκη των Σίξερς πείσμωσε την ομάδα του Φιλ Τζάκσον η οποία έκανε 4 σερί θετικά αποτελέσματα και πήρε τον τίτλο.

Μπακς (1970-71)

Ρεκόρ: 12-2

Τα 70s ήταν μια διαφορετική εποχή για το μπάσκετ. Η συνύπαρξη των Όσκαρ Ρόμπερτσον (δάσκαλου του triple double) και Kαρίμ Αμντούλ Τζαμπάρ έκανε πανίσχυρους τους Μπακς. Το 1971 το Μιλγουόκι σκόρπισε τους αντιπάλους του στα playoffs. Πήρε διψήφια διαφορά πόντων στα 12 παιχνίδια που κέρδισε. Οι μόνες ήττες ήρθαν από το Σαν Φρανσίσκο στους ημιτελικούς περιφέρειας και από τους Λέικερς στους τελικούς περιφέρειας. Μάλιστα μετά την ήττα από το Σαν Φρανσίσκο, τα ελάφια απάντησαν με «50άρα». Κόντρα στους «λιμνάνθρωπους» καταφεραν να πάρουν όλα τα ματς με διαφορά 18 πόντων ή περισσότερων. Στους τελικούς σκούπισαν τη Βαλτιμόρη σε μια συνολική παράσταση που τους επιτρέπει να ανήκουν στην κατηγορία των ομάδων που προκαλούσαν φόβο με τις επιδόσεις τους στα playoffs.

Μπουλς (1995-96)

Ρεκόρ: 15-3

H επιστροφή του Μάικλ Τζόρνταν στο NBA δεν θα μπορούσε να μην συνοδευτεί με πρωτάθλημα. Οι Μπουλς σκούπισαν με 3-0 τους Χιτ, νίκησαν με 4-1 τους Νικς, ενώ έβγαλαν εκτός μάχης και το Ορλάντο με το άνετο 4-0. Στον τελικό έπρεπε να σταματήσουν το αξέχαστο δίδυμο των Σόνικς που αποτελούνταν από τους Γκάρι Πέιτον και Σον Κεμπ. Η παρέα του MJ και του Ινδιάνου Σκότι Πίπεν πήρε την κούπα, αφού το Σιάτλ κατάφερε να πάρει μόλις δύο ροζ φύλλα αγώνα.

Σπερς (1998-99)

Ρεκόρ: 15-2

Όταν έχεις δίδυμο Ντέιβιντ Ρόμπινσον-Τιμ Ντάνκαν όλα είναι απλά. Οι Σπερς εκείνης της χρονιάς πέρασαν από τον πρώτο γύρο με 3-1 κόντρα στους Τίμπεργουλβς, καθάρισαν τους Λέικερς με 4-0, ενώ αήττητοι έμειναν και κόντρα στους Μπλέιζερς στους τελικούς της Δύσης. Στους τελικούς, οι Νικς δεν μπόρεσαν να ανταπεξέλθουν στο φοβερό μπάσκετ που έπαιζαν τα «σπιρούνια», έτσι ήρθε η κατάκτηση του πρωταθλήματος για την ομάδα του Σαν Αντόνιο με σκορ 4-1.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα