Ο ΠΑΟΚ ξέρει καλά τι εστί πλέι οφ! (vids)

Ο ΠΑΟΚ ξέρει καλά τι εστί πλέι οφ! (vids)

bet365

Ο ΠΑΟΚ είναι μια μπαρουτοκαπνισμένη ομάδα στα πλέι οφ. Με 9 στις 10 συμμετοχές, απουσίασε μόνο απ’ αυτά της σεζόν 2007-’08, άρα γνωρίζει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει για την πρωτιά.

Ο «Δικέφαλος» αν θέλει να αποδεχθεί συνεπής, όπως στο περσινό ραντεβού του, με το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, το πρώτο που πρέπει να κάνει είναι να αφήσει πίσω του την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας. Με γιορτές και πανηγύρια, ουδείς κατόρθωσε να… προκόψει στο μίνι πρωτάθλημα των έξι αγωνιστικών.

Εξαίρεση αποτέλεσε ο Παναθηναϊκός του 2014, όταν έκανε το «δύο στα δύο» (και Κύπελλο και πρωτιά), ωστόσο όλοι θυμούνται τις συνθήκες υπό τις οποίες ο ΠΑΟΚ μπήκε στη διαδικασία, που είδε να του αφαιρούνται τρεις βαθμοί από την ειδική βαθμολογία των πλέι οφ!

Τότεναμ – Μάντσεστερ Γ. με επιστροφή, αν ο Μαρσιάλ σκοράρει (21+).

Υπάρχουν πολλές ιστορίες από τις προηγούμενες οκτώ παρουσίες του «Δικεφάλου» στο έξτρα πρωτάθλημα, όπου τρεις φορές (με τρεις διαφορετικούς προπονητές, Σάντος, Γεωργιάδης, Ιβιτς) κατέκτησε την πρώτη θέση. Ας θυμηθούμε κάποιες απ’ αυτές…

2008-’09: Ο Γκαρσία κι ο Κάκος

Θέση: 3ος (9 β.)

Αποτελέσματα: ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 0-1, Λάρισα-ΠΑΟΚ 0-2, ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 0-1, ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 3-1, Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 4-1, ΠΑΟΚ-Λάρισα 1-0

Ύστερα από μια καλή παρουσία στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, όπου τερμάτισε στη δεύτερη θέση, ο ΠΑΟΚ μπήκε στα πλέι οφ με υψηλές προσδοκίες, όμως η προσγείωση του ήταν απότομη… Στην πρεμιέρα ο Τάσος Κάκος τίναξε στον αέρα το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, απέβαλλε τον Γκαρσία (όχι και τον Σιμάο) στο 45’ και η ομάδα δεν συνήλθε ποτέ από εκείνη την ήττα (0-1), έχοντας χάσει τον Ουρουγουανό για τέσσερις αγωνιστικές.

Η εκτός έδρας νίκη (0-2) επί της Λάρισας (Μπακαγιόκο, Κονσεϊσάο) έδωσε κάποιες ελπίδες, αλλά ακολούθησαν τρεις ήττες, με τον Κάκο να παίζει και πάλι (αρνητικό) ρόλο, αφήνοντας τον ΠΑΟΚ με 10 παίκτες (απέβαλλε τον Σορλέν με δύο κίτρινες στο ίδιο λεπτό) στο καθοριστικό ματς με την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Στα αξιοσημείωτα της πρώτης παρουσίας σε πλέι οφ, το απόλυτο ρεκόρ εισιτηρίων (28.703 όση και η επίσημη χωρητικότητα της Τούμπας) στις 17/5/2009 (ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 0-1).

2009-’10: Πρωτιά με Ιβιτς και… περίπατο

Θέση: 1ος (16 β.)

Αποτελέσματα: ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 0-0, ΠΑΟΚ-Άρης 2-0, ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-0, Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 0-1, ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 1-0, Άρης-ΠΑΟΚ 3-2

Η πιο εμφατική παρουσία του «Δικεφάλου» στα πλέι οφ ήταν αυτή της σεζόν 2009-2010. Με κεκτημένη ταχύτητα η ομάδα του Φερνάντο Σάντος, έπαιξε καταπληκτικό ποδόσφαιρο, κράτησε για περισσότερα από 450 λεπτά το μηδέν στην άμυνα και εξασφάλισε την πρωτιά από την 4η αγωνιστική! Ο Βλάνταν Ίβιτς είχε κομβικό ρόλο και παρουσία σ’ εκείνα τα παιχνίδια, σκοράροντας στη νίκη με 2-0 επί του Άρη και στο «διπλό» επί του Ολυμπιακού (0-1), όπου ο ΠΑΟΚ ήταν καθολικά ανώτερος των ερυθρόλευκων και προκαλώντας του πολλά προβλήματα, που έφεραν άκρως σημαντικές διοικητικές εξελίξεις.

Στο ντέρμπι με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ, ο «Δικέφαλος» ήταν αδιάφορος, οι «κίτρινοι» με τη νίκη τους (3-2) άφησαν τον Ολυμπιακό στην τελευταία θέση και τον έστειλαν να παίξει νωρίς νωρίς ευρωπαϊκά ματς, ενώ εκείνο ήταν και ο τελευταίος αγώνας του Φερνάντο Σάντος στον ασπρόμαυρο πάγκο.

2010-’11: Ο Τάτσης δεν είδε το οφ σάιντ

Θέση: 2ος (12 β.)

Αποτελέσματα: ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 2-1, Ολυμπιακός Β. –ΠΑΟΚ 1-2, ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 3-0, ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-1, Παναθηναϊκός- ΠAOΚ 1-0, ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός Β. 5-1

Πραγματοποιώντας μια πολύ καλή πορεία στο ξεκίνημα των πλέι οφ, ο ΠΑΟΚ του Μάκη Χάβου έδειχνε να κρατάει την τύχη στα χέρια του. Λογάριαζε χωρίς τον… Τάτση και τον Κάκο, που τον ξαναβρήκε στο δρόμο του στον «τελικό» της πέμπτης αγωνιστικής κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Ο «Δικέφαλος» πήγε στο ΟΑΚΑ χωρίς τους τιμωρημένους Γκαρσία και Ίβιτς, αλλά με δύο βαθμούς περισσότερους από τους «πράσινους» και έπαιζε για δύο αποτελέσματα, που θα τον κρατούσαν ζωντανό για την πρώτη θέση. Τελικά, ο βοηθός Τάτσης (μιας και πολύ λόγος γίνεται για… σφαγές και αλλοιώσεις αποτελεσμάτων) δεν είδε τον Ζιλμπέρτο Σίλβα στο 74’ να σκοράρει από θέση οφ σάιντ και να χαρίσει στον Παναθηναϊκό τη νίκη (1-0).

Παρά εκείνη την ήττα του ο ΠΑΟΚ συνέχιζε να ελπίζει. Ήθελε από την ΑΕΚ να «κόψει» βαθμούς από τον Παναθηναϊκό την τελευταία αγωνιστική. Εστω και η ισοπαλία θα βόλευε τους ασπρόμαυρους, που το ίδιο απόγευμα συνέτριψαν με 5-1 τον Ολυμπιακό Βόλου, αλλά τελικά το «τριφύλλι» με δύο γκολ του Σισέ κέρδισε την Ένωση και τερμάτισε πρώτος.

2011-’12: Πάλι «θύμα» της διαιτησίας

Θέση: 4ος (7 β.)

Αποτελέσματα: ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 1-0, Ατρόμητος-ΠΑΟΚ 1-1, ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 1-0, Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 2-0, ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 2-0, ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 0-1

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με δύο νίκες και μία ισοπαλία τα πλέι οφ της σεζόν 2011-’12 και έδειχνε να είναι από τα φαβορί για την πρωτιά. Μάλιστα, κατέβηκε στην Αθήνα ως πρώτος στη βαθμολογία για να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής. Εκεί, ώ του θαύματος, έπεσε εκ νέου «θύμα» διαιτητικών αποφάσεων, με τον Γιάχο και τον Γρεβένη να κλείνουν τα μάτια σε πεντακάθαρη ανατροπή του Φωτάκη από τον Καντέ κι ενώ το σκορ ήταν στο 1-0 υπέρ των «πράσινων», που τελικά επικράτησαν με 2-0, το ίδιο βράδυ που ο μπασκετικός Ολυμπιακός κατακτούσε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Κωνσταντινούπολη.

Η κατάληξη εκείνης της σεζόν βρήκε τον Λάζλο Μπόλονι στην έξοδο, μετά από απόφαση του Ζήση Βρύζα, που λίγο πριν η ομάδα περάσει στα χέρια του Ιβάν Σαββίδη, έφερε στην Τούμπα προπονητή τον Γιώργο Δώνη. Ο Παντελής Κωνσταντινίδης (αντιπρόεδρος και τεχνικός διευθυντής) διαφώνησε με την απόφαση και παραιτήθηκε, για να επιστρέψει δύο χρόνια αργότερα στην ομάδα.

Η τιμωρία της ΑΕΚ από την ΟΥΕΦΑ έδωσε στον ΠΑΟΚ το εισιτήριο για τον 3ο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης.

2012-’13: Το πιο γλυκό φινάλε

Θέση: 1ος (13 β.)

Αποτελέσματα: Ατρόμητος-ΠΑΟΚ 2-1, ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 0-1, Αστέρας-ΠΑΟΚ 1-2, ΠΑΟΚ-Αστέρας 1-0, ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 1-2, ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ 1-2

Στα μοναδικά πλέι οφ όπου δεν υπήρχε ούτε ένας εκπρόσωπος του πρώην ΠΟΚ (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ), ο «Δικέφαλος» μπήκε με το αβαντάζ των 7 βαθμών, αλλά με χάλια ψυχολογία, καθώς μετά τον αποκλεισμό του στα ημιτελικά του Κυπέλλου από τον Αστέρα, η ομάδα έγινε άνω-κάτω, με τον Σαββίδη να απολύει τον Γιώργο Δώνη και να δίνει την ομάδα στον Γιώργο Γεωργιάδη.

Ο ΠΑΟΚ έδειχνε τάσεις αυτοκτονίας σ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων, αλλά τελικά με μόλις 2 νίκες και 4 ήττες κατέκτησε την πρώτη θέση! Όλα κρίθηκαν την τελευταία αγωνιστική, εκεί όπου βρέθηκε να χάνει από τον ΠΑΣ Γιάννινα, γύρισε το ματς με τα γκολ των Κατσουράνη και Σίλντενφελντ, με τον Ατρόμητο να μένει στο 0-0 με τον Αστέρα και να χάνει την ευκαιρία να τερματίσει στην πρώτη θέση.

2013-’14: Πλήρωσε ακριβά το κύπελλο

Θέση: 2ος (10 β.)

Αποτελέσματα: ΠΑΟΚ-Αστέρας 1-1, Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 1-1, ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 3-0, Ατρόμητος-ΠΑΟΚ 1-2, Αστέρας-ΠΑΟΚ 1-0, ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 1-0

Η απώλεια του κυπέλλου, κυρίως όμως η αφαίρεση των τριών βαθμών (για όσα έγιναν στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό), μαζί με τα στραβοπατήματα κόντρα στον Αστέρα (ειδικά η εντός έδρας ισοπαλία 1-1) έφεραν τον «Δικέφαλο» στη 2η θέση, πίσω από τον Παναθηναϊκό παρότι δεν ηττήθηκε από τους «πράσινους».

Το ντέρμπι της Λεωφόρου (1-1) σημαδεύτηκε από μεγάλης έκτασης επεισόδια, ενώ το τελευταίο ματς στην άδεια Τούμπα μετατράπηκε σε συλλαλητήριο του κόσμου, καθώς προηγήθηκε συγκέντρωση στην Καμάρα και πορεία προς το γήπεδο με μπροστάρη τον Ιβάν Σαββίδη!

2014-’15: Ούτε που θέλει να θυμάται…

Θέση: 4ος (4 β.)

Αποτελέσματα: Ατρόμητος-ΠΑΟΚ 1-1, ΠΑΟΚ-Αστέρας 0-0, ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 0-1, Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 2-0, ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 0-1, Αστέρας-ΠΑΟΚ 1-0

Με τον Γιώργο Γεωργιάδη για τρίτη σερί χρονιά στον πάγκο του κατά τη διαδικασία των πλέι οφ, οι ασπρόμαυροι ξεκίνησαν με δύο ισοπαλίες και έκλεισαν τη χειρότερη παρουσία τους με τέσσερις ήττες στη σειρά, όπου δεν πέτυχε ούτε γκολ! Αποτέλεσμα; Τελευταίος και καταϊδρωμένος ξεκίνησε να παίζει στην Ευρώπη από τα μέσα Ιουλίου στον καύσωνα του Ζάγκρεμπ κόντρα στη Λοκομοτίβα.

Στο ματς με τον Αστέρα όλοι θυμούνται την κίνηση του Ιβάν Σαββίδη να κατέβει στον αγωνιστικό χώρο, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη ο αγώνας, για να μιλήσει με το Γιώργο Γεωργιάδη, ενώ τρίτο ματς των πλέι οφ κόντρα στον Παναθηναϊκό έκανε την πρώτη εμφάνιση στην Τούμπα, ο Φρανκ Αρνεσεν, που μόλις είχε αναλάβει καθήκοντα αθλητικού διευθυντή.

Αίσθηση είχαν προκαλέσει τα λόγια του Στέφανου Αθανασιάδη («αν ήμουν στην θέση του μεγαλομετόχου, θα μας έδιωχνα όλους από την ομάδα, που είναι βαριά άρρωστη», είχε πει) μετά το τελευταίο παιχνίδι στην Τρίπολη.

2015-’16: Πρώτος και αήττητος

Θέση: 1ος (12 β.)

Αποτελέσματα: ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-1, Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 1-1, Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 0-2, ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 2-0, ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 0-0, ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 1-1

Μπορεί να μπήκε με μειονέκτημα δύο βαθμών απέναντι σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, μπορεί να έδωσε τα δύο από τα τρία εντός έδρας ματς χωρίς κόσμο, όμως με μια εντυπωσιακή αήττητη πορεία ο ΠΑΟΚ τερμάτισε πρώτος και πήρε το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η αρχή της πορείας έγινε στην άδεια Τούμπα με ανατροπή κόντρα στην ΑΕΚ, η οποία προηγήθηκε με τον Γιόχανσον, αλλά στο β’ μέρος με τα γκολ των Ροντρίγκες και Μυστακίδη ο ΠΑΟΚ γύρισε το ματς. Κομβικό αποδείχθηκε το παιχνίδι στη Λεωφόρο, όπου αγωνίστηκε με 10 παίκτες από το 20ο λεπτό, λόγω της αποβολής του Τζιόλη, όμως κατάφερε να μη χάσει (ισοφάρισε ο Χαρίσης σε 1-1) και έτσι την τελευταία αγωνιστική έπαιζε για δύο αποτελέσματα εναντίον του Παναθηναϊκού.

Ο Ροντρίγκες άνοιξε το σκορ στο 17ο λεπτό, ο Λουντ ισοφάρισε σε 1-1, με τον Γλύκο να κάνει τρομερή απόκρουση στο 85ο λεπτό σε σουτ του Πέτριτς μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

Σημείωση: Ο ΠΑΟΚ μπήκε στα πλέι οφ της περσινής σεζόν χωρίς βαθμό και τερμάτισε πρώτος. Φέτος ξεκινάει με 2 βαθμούς και έχει μπροστά του το ίδιο ακριβώς πρόγραμμα…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα