Βάλε ρε Νικ ένα σουτ... (infographic)

Βάλε ρε Νικ ένα σουτ... (infographic)

Γιώργος Κούβαρης
Βάλε ρε Νικ ένα σουτ... (infographic)
Ο Νικ Καλάθης δεν μπόρεσε να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό στα playoffs της EuroLeague και ήταν πραγματική σκιά του εαυτού του με τους αριθμούς του στα ματς με τη Φενέρ να φανερώνουν του λόγου το αληθές!

Παίξε νόμιμα στην Sportingbet με επιστροφή στοιχήματος στο Εφές – Ολυμπιακός αν ο Σπανούλης σκοράρει τουλάχιστον 15 πόντους (21+).

Λένε -κι όχι άδικα- ότι ο καλύτερος παίκτης μιας ομάδας ύστερα από ήττα, και μάλιστα βαριά, είναι εκείνος που δεν έπαιξε. Βέβαια εντός του παρκέ τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά, αφού όλοι όσοι αγωνίζονται θέλουν το καλύτερο δυνατόν για το σύνολο. Κάποιες φορές (τους) βγαίνει και κάποιες άλλες, όχι. Στην περίπτωση του Νικ Καλάθη ισχύει το δεύτερο σενάριο και μάλιστα στον... υπερθετικό βαθμό.

Τα πολλά σκαμπανεβάσματα που παρουσιάζει φέτος στάθηκαν αρκετά για να «χαλάσουν» την ψυχολογία του και από το κακό να πηγαίνει στο χειρότερο. Όσο και αν προσπαθεί (γιατί πραγματικά προσπαθεί) να αντιστρέψει την άσχημη εικόνα του, το αποτέλεσμα είναι αντιστρόφως ανάλογο και σε καμία περίπτωση εφάμιλλο με τις προσδοκίες του.

Από τον Ιανουάριο και μετά ξεκίνησε την ελεύθερη πτώση, με αποκορύφωμα τη σειρά των playoffs με τη Φενέρμπαχτσε. Άλλωστε για να είχε ο Παναθηναϊκός ελπίδες πρόκρισης στο Final 4 χρειαζόταν τον καλό Καλάθη. Τον παίκτη που θα έβγαινε μπροστά και θα έπαιρνε την ομάδα στις πλάτες του. Ή έστω να αποτελούσε έναν από τους παίκτες-κλειδιά για την ομάδα του.

Τελικά τίποτε απ' όλα αυτά δεν συνέβη. Για την ακρίβεια συνέβη το... άκρως αντίθετο! Ο Νικ Καλάθης πραγματοποίησε... ελεύθερη πτώση στα τρία ματς με τη Φενέρμπαχτσε, όχι μόνο στη γενική λειτουργία της ομάδας, αλλά και στα προσωπικά του νούμερα. Η τουρκική ομάδα φρόντισε να εκμεταλλευτεί τα χαμηλά του ποσοστά και να του δώσει μεγαλύτερη ελευθερία στα περιφερειακά σουτ.

Αποτέλεσμα; Σε τρία ματς των playoffs, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού μέτρησε 7/27 σουτ εντός παιδιάς, όπερ και σημαίνει ποσοστό της τάξεως του 25,9%! Αυτό μεταφράζεται με 6/18 δίποντα (33,3%) και μόλις 1/9 τρίποντα (11,1%). Επιδόσεις που συνοδεύτηκαν επίσης από 3,3 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 2,7 λάθη σε κάθε ματς.