Ο... ήρεμος Μάρκους Μπεργκ (pics)

Ο... ήρεμος Μάρκους Μπεργκ (pics)

Νίκος Ρόλλας
Ο... ήρεμος Μάρκους Μπεργκ (pics)

bet365

Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που πιστώνεται ο Μαρίνος Ουζουνίδης είναι η χαλάρωση και η αναγέννηση του Μάρκους Μπεργκ. Το gazzetta.gr αναλύει.

Όσοι παρακολουθούν στενά τον Παναθηναϊκό και κυρίως τις συμπεριφορές των παικτών μέσα στον αγωνιστικό χώρο, εύκολα θα διέκριναν πως ο Μάρκους Μπεργκ από τον Οκτώβριο και μετά παρουσίαζε ένα διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με αυτό που μας είχε συνηθίσει.

Όταν οι «πράσινοι» άρχισαν να παίρνουν την… κατηφόρα, ο Σουηδός ήταν κυριολεκτικά αγνώριστος. Άστοχος σε περιπτώσεις που ήταν βούτυρο στο… ψωμί του, με πολλά νεύρα και δίχως τις κινήσεις –με ή χωρίς την μπάλα- που του χάρισαν τον τίτλο του καλύτερου επιθετικού του πρωταθλήματος.

Η Ίντερ δίνει μάχη για την τετράδα και με 9 παιχνίδια να απομένουν παίζει μόνο για τη νίκη. Θα πάρει το τρίποντο αυτή τη φορά;


Σε μία από τις πρώτες παρουσίες του Μαρίνου Ουζουνίδη στον πάγκο του «τριφυλλιού», ο Έλληνας τεχνικός είχε αναγνωρίσει και αυτός την αλλαγή, σηματοδοτώντας ουσιαστικά την προσπάθεια αναγέννησης του 30χρονου επιθετικού. Μία προσπάθεια που έφερε εις πέρας, με τον Μπεργκ να διανύει την πιο παραγωγική του σεζόν στους «πράσινους», μετρώντας 27 γκολ εφέτος, εκ των οποίων τα 20 στην SuperLeague.

ΣΕΖΟΝΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣΓΚΟΛΓΚΟΛ/ΤΕΛΙΚΕΣΑΣΙΣΤ
2013-1429151/5.37
2014-1519131.392
2015-1622151/3.73
2016-1725201/4.43

Το πώς τα κατάφερε, είναι κάτι που λεπτομερώς ξέρουν μόνο οι δυο τους. Σίγουρα όμως σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι παίκτες που έχει δίπλα του ο Σουηδός, καθώς μαζί με τον Κλωναρίδη, τον Εμποκού, ακόμη και τον Βιγιαφάνιες, ο οποίος δεν διανύει καλή περίοδο, έχουν «δέσει», με αυτοματισμούς και συνεργασίες που έχουν ως αποτέλεσμα το κοντέρ να γράφει 15 γκολ στα 10 τελευταία παιχνίδια.

Δεν είναι όμως μόνο οι επιδόσεις του στο σκοράρισμα, είναι και η εν γένει εικόνα που παρουσιάζει στο γήπεδο. Κόντρα στον Ολυμπιακό τον είδαμε να βγαίνει εκτός περιοχής, να σπάει ωραία την μπάλα στα πλάγια και να δημιουργεί έναν αθεράπευτο «πονοκέφαλο» στον αντίπαλο, ενώ με την ΑΕΚ, σε ρόλο προπονητή εντός του αγωνιστικού χώρου, ζητούσε επιτακτικά από τον Λέτο να δώσει την μπάλα στον Λουντ στην φάση του γκολ που χάρισε τη νίκη στους «πράσινους» και τελικά να δικαιώνεται…

ΟΜΑΔΑΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣΓΚΟΛΑΣΙΣΤ
Παναθηναϊκός1449125
Αμβούργο70134
Χρόνινγκεν694412
Αϊντχόφεν41117
Γκέτεμποργκ23183

Βέβαια, όλα αυτά ενδεχομένως να είναι προϊόν του φορμαρίσματος που διανύει ο Παναθηναϊκός το τελευταίο διάστημα, όμως ο Μπεργκ είναι παίκτης και προσωπικότητα που δεν φτιάχνει μόνο τον εαυτό του, αλλά και τους άλλους κατά την διάρκεια του 90λεπτου. Και αυτό ο Μαρίνος Ουζουνίδης το γνωρίζει πολύ καλά και προσπαθεί να το εκμεταλλευτεί στο έπακρο.

Άλλωστε το επιβεβαιώνουν και οι αριθμοί φέτος, καθώς όποτε σκοράρει ο Σουηδός, ο Παναθηναϊκός δεν χάνει.

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΚΟΡΑΡΕΙΝΙΚΕΣ ΙΣΟΠΑΛΙΕΣΗΤΤΕΣ
1394-

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα