Οι ουραγοί του στερούν την κορυφή

Οι ουραγοί του στερούν την κορυφή

Οι ουραγοί του στερούν την κορυφή
Οι πέντε από τις οκτώ ήττες του Ολυμπιακού έχουν έρθει από ομάδες που βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, στερώντας του την πρωτιά. To gazzetta.gr αναλύει.

Ο Ολυμπιακός εδώ κι αρκετές εβδομάδες δεν ασχολείται με την πρόκριση στα playoffs της Euroleague, αλλά με το πλεονέκτημα έδρας. Η 26η αγωνιστική τον βρήκε ηττημένο από μία αδιάφορη βαθμολογικά ομάδα και του στέρησε την ευκαιρία να βρεθεί στην κορυφή μαζί με τις Ρεάλ και ΤΣΣΚΑ.

Η βαθμολογία όμως την ίδια στιγμή δείχνει και κάτι άλλο…. Πως 5 από τις 8 ήττες του Ολυμπιακού έχουν προέλθει από ουραγούς. Από ομάδες δηλαδή που βρίσκονται στις τελευταίες πέντε θέσεις χωρίς ουδεμία πιθανότητα πρόκρισης.

Η συχνότητα και η ποσότητα των αγώνων της φετινής διοργάνωσης είναι μία σημαντική παράμετρος, αλλά και 5 τέτοιες ήττες είναι πολλές.

H Ρεάλ παίζει εκτός με την Αθλέτικ Κλουμπ που κυνηγάει την έξοδο στην Ευρώπη. Θα πάρει το διπλό με over 2,5;

Για την ακρίβεια ο Ολυμπιακός έχει χάσει από την Αρμάνι Μιλάνο (99-83), δύο φορές από τη Γαλατάσαραϊ (71-80 στο ΣΕΦ και 89-87 στην Πόλη), από την Μακάμπι στο ΣΕΦ (73-80) και από τη Μπάμπεργκ στη Γερμανία (82-68). Ίσως αυτό το τελευταίο αποτέλεσμα να μην είναι τόσο «απρόσμενο» διότι οι Γερμανοί παίζουν ωραίο μπάσκετ και ίσως αδικούνται από τη θέση στην οποία βρίσκονται. Τα άλλα όμως…

ΤΟΥ ΣΤΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ

Μπορεί να ακούγεται καφενειακού επιπέδου σχόλιο, αλλά αν ο Ολυμπιακός είχε αποφύγει δύο από αυτές τις ήττες τότε θα ήταν μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας της πιο δύσκολης διοργάνωσης όλων των εποχών. Από που κι αν το δει κανείς αυτό θα ήταν μία τεράστια επιτυχία για την ομάδα.

Για λόγους πρεστίζ, για λόγους ευκολότερου αντιπάλου στα playoffs, για λόγους σεβασμού…

Από την άλλη φυσικά κανείς δε μπορεί να παραβλέψει πως οι Πειραιώτες έχουν πετύχει σπουδαίες νίκες οι οποίες τους έχουν χαρίσει εδώ και καιρό την πρόκριση. Σπουδαία αποτελέσματα τα οποία έχουν φέρει την ομάδα σε λογική να σκέφτεται μόνο το πλεονέκτημα έδρας.

ΧΑΝΟΥΝ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥΣ

Η απορία που γεννάει ο φετινός Ολυμπιακός είναι πως γίνεται να τα καταφέρνει περίφημα απέναντι σε ισχυρές ομάδες της διοργάνωσης τόσο εντός όσο κι εκτός έδρας και να αντιμετωπίζει προβλήματα με τις ομάδες που βρίσκονται χαμηλά στη βαθμολογία.

Η βασική αιτία πηγάζει από την έλλειψη συγκέντρωσης. Όχι απουσία, έλλειψη. Ο βαθμός δυσκολίας του αντιπάλου δίνει επιπλέον κίνητρο και ιδιαίτερη πνευματική προετοιμασία. Αυτό συμβαίνει σε όλες τις ομάδες του κόσμου. Όλες θέλουν να νικήσουν Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στην Α1, Ρεάλ και Μπαρτσελόνα στην Ισπανία, κλπ…

Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου στα λεγόμενα «εύκολα ματς» έχουν δείξει πως δεν διατηρούν το απαιτούμενο ποσοστό συγκέντρωσης και αυτό το πληρώνουν.

Επίσης μία αιτία είναι ο απείθαρχος τρόπος με τον οποίο παίζουν αυτές οι ομάδες. Όχι η Μπάμπεργκ. Αναφερόμαστε στις Μακάμπι, Γαλατά και Αρμάνι.

Αυτές οι ομάδες ποντάρουν πολλά στο επιθετικό ένστικτο των παικτών τους κι έτσι είναι δύσκολο να σχεδιάσεις συγκεκριμένο τρόπο αναχαίτισης. Κι αν βρουν ρυθμό όπως συνέβη με τον Μίτσοφ, τότε δεν καταλαβαίνεις για πότε χάνεις.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.