Πού ποντάρουν και πού... πονάνε

Πού ποντάρουν και πού... πονάνε

bet365

Το gazzetta.gr αναλύει τα υπέρ και τα κατά των πέντε ομάδων της Σούπερ Λιγκ που «παλεύουν» να αποφύγουν τον υποβιβασμό
Μόλις επτά «στροφές» απομένουν μέχρι το φινάλε της σεζόν και πλέον κάθε ματς των «μελλοθανάτων» είναι κομβικής σημασίας. Στην ουρά πέντε ομάδες «παλεύουν» να αποφύγουν τον υποβιβασμό, με την Λάρισα να βρίσκεται σε πιο πλεονεκτική θέση ελέω των 21 βαθμών που έχει και τη Βέροια στη πιο δύσκολη, καθώς η συγκομιδή της είναι μόλις 13 πόντοι. Με τα υπάρχοντα δεδομένα και από την στιγμή που στα τελευταία τους ματς όλοι γκελάρουν (π.χ. στην 22η αγωνιστική η μόνη που πήρε αποτέλεσμα ήταν η ΑΕΛ), η πιάτσα βοά πως με 25 άντε «βαριά» 26 βαθμούς θα είσαι εξασφαλισμένος. Ισως και λιγότερους. Ας δούμε με πινελιές που ποντάρουν και που... πονάνε όσοι «παλεύουν» για μία θέση στον... ήλιο της Σούπερ Λιγκ της επόμενης σεζόν.
ΛΑΡΙΣΑ
ΠΟΝΤΑΡΕΙ
*Στον κάμπο είναι πάντα δυνατή και μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος έχει να δώσει τρία ματς στο AEL Fc Arena. Με δύο νίκες ουσιαστικά «καθάρισε», ακόμη και αν χάσει σε όλα τα εκτός έδρας, που ούτως ή άλλως είναι δύσκολα παιχνίδια.
*Υπερτερεί σε ενδεχόμενη ισοβαθμία του Λεβαδειακού και της Βέροιας, ενώ με τον Ηρακλή το κριτήριο θα είναι η καλύτερη επίθεση σε όλο το πρωτάθλημα, όπου ήδη έχει τρία περισσότερα τέρματα. Παράλληλα θα υποδεχθεί τον Αστέρα από τον οποίο απέσπασε ισοπαλία στην Τρίπολη (1-1), οπότε αν τον κερδίσει θα έχει υπέρ της ακόμη μία ενδεχόμενη ισοβαθμία.
ΦΟΒΑΤΑΙ
*Καλή η εντός έδρας παρουσία, αλλά αν «στραβώσουν» τα ματς στον κάμπο θα πρέπει να αναζητήσει βαθμούς μακρυά από αυτόν. Οι «βυσσινί» έχουν να κερδίσουν εκτός έδρας στην κατηγορία για επτά χρόνια και 26 εξόδους τους.
*Είναι ομάδα με πάρα πολύ κόσμο και αυτό έχει «διπλή» ανάγνωση. Μεγαλύτερη μεν βοήθεια από την εξέδρα, αλλά ταυτόχρονα μεγιστοποιείται το άγχος και η πίεση για θετικό αποτέλεσμα.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΠΟΝΤΑΡΕΙ
*Ανέθεσε τα ηνία στον Στάικο Βεργέτη, που ξέρει πολύ καλά πρόσωπα και πράγματα στην ομάδα και έχει συνεργαστεί με πολλούς παίκτες της, όταν στο παρελθόν πέρασε από τον πάγκο των Αρκάδων.
*Διαθέτει το κατά τεκμήριο καλύτερο υλικό σε ατομικό επίπεδο. Η πορεία του είναι έκπληξη με βάση τη ποιότητα των παικτών που διαθέτει, οι οποίοι μπορούν να αντεπεξέλθουν στη πίεση αν υπάρξει ένα ματς «τελικός».
ΦΟΒΑΤΑΙ
*Δεν έχει λύσεις, κυρίως στα στόπερ όπου το ρόστερ είναι... περιορισμένο. Ετσι αν υπάρξουν τραυματισμοί ή τιμωρίες από κάρτες, καλείται να αλλάξει όλη η άμυνα. Επειδή πολλές φορές έχει συμβεί αυτό, φέτος κράτησε το μηδέν στην άμυνα μόνο σε τέσσερα από τα 23 του ματς του στο πρωτάθλημα.
*Αν η «μάχη» της ουράς κρατήσει μέχρι το τέλος, τα τέσσερα από τα επτά εναπομείναντα παιχνίδια της σεζόν θα είναι ντέρμπι της ουράς, καθώς θα παίξει σε Λιβαδειά, Βέροια, Λάρισα και θα υποδεχθεί τον Ηρακλή. Αυτές οι αναμετρήσεις κρίνονται στις λεπτομέρειες και δεν... θέλει πολύ να σου «στραβώσουν».
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
ΠΟΝΤΑΡΕΙ
*Είναι η ομάδα από όλες της ουράς, που στο πρόσφατο παρελθόν έχει βρεθεί τις περισσότερες φορές σε ανάλογη θέση και τελικά, κατάφερε να σώσει την παρτίδα. Ετσι διαθέτει σχετικό «μέταλλο».
*Στα δύο από τα επόμενα τέσσερα παιχνίδια του θα υποδεχθεί τον Αστέρα και την Βέροια, σε δύο ντέρμπι παραμονής,. Αν εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα, θα κάνει αποφασιστικό βήμα σωτηρίας.
ΦΟΒΑΤΑΙ
*Αντιμετωπίζει μεγάλο επιθετικό πρόβλημα, όχι μόνο γιατί δεν σκοράρει αλλά και επειδή στα τελευταία του παιχνίδια δημιουργεί όλο και λιγότερες φάσεις.
*Αν δεν αποκτήσει μαξιλαράκι ασφαλείας στα επόμενα τρία ματς, από την 27η αγωνιστική και μετά έχει μακράν το πιο δύσκολο πρόγραμμα από όλες τις ομάδες της ουράς.
ΗΡΑΚΛΗΣ
ΠΟΝΤΑΡΕΙ
*Είναι η ομάδα με την μεγαλύτερη... άγνοια κινδύνου και από τις πέντε της ουράς. Λόγω των πολλών προβλημάτων με τα οποία ξεκίνησε τη σεζόν, όλοι την θεωρούν «καταδικασμένη», άρα και μόνο που το «παλεύει» είναι ένα plus.
*Παίζει κατά γενική ομολογία καλό ποδόσφαιρο και αυτό ίσως είναι απόρροια του παραπάνω, ότι δηλαδή οι παίκτες του και το τεχνικό τιμ πιστεύουν και δικαίως πως δεν έχουν να «χάσουν» πολλά από τη «μάχη» της παραμονής, αλλά μόνο να κερδίσουν.
ΦΟΒΑΤΑΙ
*Του λείπει το «εύκολο» γκολ και το φαινόμενο να σπαταλά κλασικές ευκαιρίες σε ματς που ήρθε ισόπαλος ή έχασε με ένα τέρμα διαφορά, «κόστισε» πολύτιμους βαθμούς.
*Λόγω ποινής περιορισμού μεταγραφών που είχε το καλοκαίρι και το Γενάρη, διαθέτει το μικρότερο ρόστερ και κάθε απουσία είναι πολύ δύσκολο να αναπληρωθεί.
ΒΕΡΟΙΑ
ΠΟΝΤΑΡΕΙ
*Μέχρι το τέλος δεν έχει να παίξει με κάποιον θεωρητικά «μεγάλο» και στα τρία εντός παιχνίδια της, υποδέχεται ομάδες που είναι από την 9η θέση και κάτω.
*Τα δύο από τα εναπομείναντα επτά παιχνίδια της είναι ντέρμπι ουράς και αν τα κερδίσει, θα αντιστρέψει πλήρως την εις βάρος της κατάσταση.
ΦΟΒΑΤΑΙ
*Είναι η ομάδα με την χειρότερη άμυνα και επίθεση στην κατηγορία. Αυτό τα λέει... όλα.
*Λόγω οικονομικών προβλημάτων είναι πιθανόν να «σκάσουν» προσφυγές, όπως ήδη συνέβη με με τον Τόμας.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ
ΛΑΡΙΣΑ (21)
Πανιώνιος*
Παναιτωλικός
ΠΑΟΚ*
Αστέρας Τρ.
Ατρόμητος*
Ξάνθη
Παναθηναϊκός*
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (20)
Λεβαδειακός*
ΠΑΣ Γιάννινα
Παναιτωλικός*
Λάρισα*
Ξάνθη
Βέροια*
Ηρακλής
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (17)
Αστέρας Τρίπολης
Ξάνθη*
Βέροια
Ηρακλής*
Ολυμπιακός
ΑΕΚ
Πανιώνιος*
ΗΡΑΚΛΗΣ (15)
Παναθηναϊκός
Πλατανιάς*
Κέρκυρα*
Λεβαδειακός
ΠΑΣ Γιάννινα*
Παναιτωλικός
Αστέρας Τρίπολης*
ΒΕΡΟΙΑ (13)
Πλατανιάς*
Κέρκυρα
Λεβαδειακός*
ΠΑΣ Γιάννινα
Παναιτωλικός*
Αστέρας Τρίπολης
Ξάνθη*
Οπου * οι εκτός έδρας αναμετρήσεις.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα