Οι τιμωρίες των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη

Οι τιμωρίες των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη

bet365

Ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί την Μπεσίκτας με μέρος εξέδρας να είναι κλειστό και το gazzetta.gr θυμάται τις περιπτώσεις που ελληνικές ομάδες αγωνίστηκαν στην έδρα τους με... λίγο ή καθόλου κόσμο!

Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις αλλά 11 φορές ελληνικές ομάδες έχουν παίξει σε ευρωπαϊκά Κύπελλα με τιμωρημένες τις έδρες τους (είτε κεκλεισμένων είτε μέρος εξέδρας κλειστή).

Κόντρα στην Μπεσίκτας ο Ολυμπιακός θα παίξει με στέρηση του κόσμου του για 6η φορά λόγω των ρατσιστικών συνθημάτων που ακούστηκαν στο ματς με την Οσμανλισπόρ. Οι πρωταθλητές Ελλάδας ποτέ δεν έχουν χάσει μετρώντας αυτές τις 5 φορές 3 νίκες και 2 ισοπαλίες. Ο Παναθηναϊκός στα δύο ματς που έχει δώσει μετρά δύο ισοπαλίες, ενώ ο ΠΑΟΚ στα τέσσερα ματς που αγωνίστηκε χωρίς τον κόσμο του μέτρησε τρεις ήττες!

Ολυμπιακός

1974-1975: Ολυμπιακός-Αντερλεχτ 3-0

Ο Ολυμπιακός έπαιξε στην Πάτρα λόγω του του ότι στον προηγούμενο γύρο κόντρα στην Σέλτικ, πανηγυρίστηκε το 2-0 λίγο παραπάνω από το... κανονικό.

1975-76: Ολυμπιακός-Ντιναμό Κιέβου 2-2

Η UEFA τιμώρησε ξανά τον κόσμο του Ολυμπιακού που... ξέφυγε στο ματς με την Άντερλεχτ στην Πάτρα, από τις απαράδεκτες αποφάσεις του Παλοτάι. Ετσι, την επόμενη σεζόν οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις των «ερυθρόλευκων» ξεκίνησαν κόντρα στους Ουκρανούς στην... Τούμπα!

2007-2008: Ολυμπιακός-Λάτσιο 1-1

Το αντικείμενο που είχε χτυπήσει τον Τότι σε προηγούμενο ματς είχε βάλει τον κόσμο του Ολυμπιακού στο... μάτι της UEFA. Η μολότοφ στο πούλμαν της Σαχτάρ μετά το 1-1 ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και έτσι το ματς με την Ρόμα έγινε δίχως κόσμο.

2010-2011: Ολυμπιακός-Μπέσα 6-1

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης κάνει... ποδαρικό στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της ομάδας του, με το «Καραϊσκάκης» να είναι άδειο. Τα επεισόδια στο ματς με την Μπορντό για τους «16» του Champions League, είχαν ως αποτέλεσμα την τιμωρία της ομάδας.

2010-2011: Ολυμπιακός-Μακάμπι Τελ Αβίβ 2-1

Το δεύτερο ματς κεκλεισμένων, όπου η νίκη με 2-1 στο άδειο γήπεδο του Φαλήρου δεν έφτασε στον Ολυμπιακό για να πάρει την πρόκριση ερχόμενος αντιμέτωπος με τον αποκλεισμό.

Παναθηναϊκός

1975-1976: Παναθηναϊκός-Ζάχσενρινγκ Τσβικάου 0-0

*Στις 17 Σεπτεμβρίου του 1975, οι «πράσινοι» αγωνίστηκαν στο γήπεδο της Πάτρας με τη Ζάξενρινγκ Τσβικάου για το Κύπελλο Κυπελλούχων λόγω τιμωρίας της Λεωφόρου. Ο αγώνας είχε λήξει ισόπαλος χωρίς σκορ και στη ρεβάνς η ομάδα της Ανατολικής Γερμανίας είχε κερδίσει με 2-0 παίρνοντας την πρόκριση.

Σεζόν 1995-1996: Παναθηναϊκός-Χάιντουκ Σπλιτ 0-0

Η ήττα στις Βρυξέλλες με 1-0, για τους «16» του UEFA βρήκε τον Παναθηναϊκό να ψάχνει την πρόκριση στη Λεωφόρο. Όμως το 0-0 δεν ήταν δυνατό να στείλει τους «πράσινους» στην επόμενη φάση. Τα καπνογόνα κι η συμπεριφορά του κόσμου οδήγησε την UEFA στην τιμωρία της έδρας για το ματς με την Χάιντουκ την επόμενη σεζόν για τα προκριματικά του Champion League. Το ματς αυτό τελείωσε χωρίς σκορ και το 1-1 στο Σπλιτ έδωσε την πρόκριση στον Παναθηναϊκό.

Παναθηναϊκός είχε αγωνιστεί στην Πάτρα ξανά τη σεζόν 2006-2007 με την Ζαπορίζια, καθώς το ΟΑΚΑ φιλοξένησε το παγκόσμιο κύπελλο στίβου

ΠΑΟΚ

1991-1992 ΠΑΟΚ - Βάκερ Τιρόλ Ίνσμπουργκ 0-2

Στον αγώνα του Α’ γύρου του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, κόντρα στη Μαλίν (1-1), μια χούφτα Βέλγοι οπαδοί βρέθηκαν στα επίσημα της Τούμπας, αλλά ένας εξ αυτών κινδύνεψε να χάσει το μάτι του, με αποτέλεσμα η ΟΥΕΦΑ να «κλείσει» το γήπεδο του ΠΑΟΚ για μία αγωνιστική. Οι σκηνές που διαδραματίστηκαν, πριν τον αγώνα με την αυστριακή Τιρόλ, έξω από το γήπεδο ήταν πρωτόγνωρες. Οι ΠΑΟΚτσήδες έψαχναν τρόπους για να μπουν στο γήπεδο, με την αστυνομία να ελέγχει και να βρίσκει τρύπες στους τσιμεντένιους τοίχους της Τούμπας! Η ομάδα από το Ίνσμπουργκ πέρασε, τελικά, ένα εύκολο μεσημέρι επικρατώντας με 2-0.

2013-14: ΠΑΟΚ - Μέταλιστ 0-2

Τα επεισόδια με τη Ραπίντ Βιέννης, ένα χρόνο πριν, φέρνουν βαριά καμπάνα για τον ΠΑΟΚ, με την ΟΥΕΦΑ να τιμωρεί την έδρα της ελληνικής ομάδας για 3 αγώνες, δύο εξ αυτών μάλιστα έγιναν για το… Τσάμπιονς Λιγκ! Ο «Δικέφαλος» υποδέχθηκε στην άδεια Τούμπα, για τον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, τη Μέταλιστ από την οποία έχασε με 2-0, αλλά παρότι αποκλείστηκε στο γήπεδο ήταν αυτός που πέρασε στα πλέι οφ λόγω τιμωρίας της ουκρανικής ομάδας.

2013-14: ΠΑΟΚ - Σαλκε 2-3

Αυτό το ματς κι αν δεν «πλήγωσε» τον ΠΑΟΚ, που χωρίς τον κόσμο του υποδέχθηκε τη Σάλκε για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας αποσπάσει ισοπαλία 1-1 στον πρώτο αγώνα. Οι Γερμανοί θυμόντουσαν ακόμη και τώρα πόσο πιο ωραία ήταν τα πράγματα γι’ αυτούς στην άδεια Τούμπα, όπου κέρδισαν το εισιτήριο για τους Ομίλους.

2013-14: ΠΑΟΚ - Σαχτιόρ Καραγκάντι 2-1

Αυτό είναι το μοναδικό ματς, το οποίο ο «Δικέφαλος» έδωσε χωρίς κόσμο και το κέρδισε. Για την πρώτη αγωνιστική των Ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ φιλοξένησε την ομάδα από το Καζακστάν και χρειάστηκε ένα γκολ από τον Ζβόνιμιρ Βούκιτς στην τελευταία φάση του αγώνα για να πάρει τη νίκη με 2-1.

* Η ΑΕΚ έψαχνε για γήπεδο της σεζόν, πλαίσιο της αναμέτρηση με την Νταντί για τα προκριματικά του Europa League. Η Νέα Σμύρνη ήταν η έδρα που θα φιλοξενούσε το ματς αλλά οι βανδαλισμοί στο γήπεδο για την αποτροπή της αναμέτρησης εκεί, πέτυχαν το σκοπό τους και ο Βαγγέλης Μαρινάκης παραχώρησε την έδρα του Φαλήρου. Ενα ματς που τελείωσε 1-1, χωρίς τον κόσμο της ΑΕΚ να δηλώνει παρών». Η Ενωση νίκησε 1-0 στη Σκωτία και πήρε την πρόκριση για τους ομίλους.

 

Τελευταία Νέα