Παπανικολάου: Ένας χρόνος από την μεγάλη επιστροφή! (pics & vids)

Παπανικολάου: Ένας χρόνος από την μεγάλη επιστροφή! (pics & vids)

Αντωνία Σπανού
Παπανικολάου: Ένας χρόνος από την μεγάλη επιστροφή! (pics & vids)
Ο Κώστας Παπανικολάου κλείνει έναν χρόνο από την ανακοίνωση της επιστροφής του στον Ολυμπιακό και το gazzetta.gr καταγράφει τα δεδομένα της 2ης θητείας του στο «Λιμάνι».

«Θα πέσουν τα τσιμέντα», αυτός ήταν ο τίτλος του άρθρου του Κωνσταντίνου Μελάγιες πριν από έναν χρόνο ακριβώς όταν και ανακοινώθηκε ότι οριστικά ο Κώστας Παπανικολάου αφήνει το ΝΒΑ πίσω του, ζήτησε από την Μπαρτσελόνα που είχε και τον πρώτο λόγο να μην του σταθεί εμπόδιο και συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα με την οποία «έλαμψε».

Η αλήθεια είναι ότι την ανακοίνωση της συμφωνίας οι φίλοι του Ολυμπιακού την περίμεναν με τεράστια προσμονή.

Όλος ο φίλαθλος κόσμος της ομάδας του Πειραιά είχε στηθεί πάνω από το πληκτρολόγιο με το F5 να έχει γίνει ένα με το χέρι για να ακούσει τα καλά νέα.

Ο Παπανικολάου με την φυγή του από τον Ολυμπιακό είχε πικράνει πολλούς, όχι για κανέναν άλλον λόγο πέρα απ' το ότι αυτά που κατάφερε με την «ερυθρόλευκη» φανέλα είχαν συνδεθεί με τις πιο γλυκές στιγμές της σύγχρονής ιστορίας του Ολυμπιακού.

Πρωταγωνιστής και MVP στον τελικό της Κωνσταντινούπολης, καλύτερος νέος παίκτης της Euroleague και όλα αυτά μόλις στα 22 του χρόνια.

Ο Παπανικολάου πουλήθηκε το καλοκαίρι του 2013 στην Μπαρτσελόνα έχοντα στο παλμαρέ του ήδη 2 ευρωπαϊκά τρόπαια (2012,2013), ένα πρωτάθλημα (2012) και 1 κύπελλο (2011) και το όνειρο του ΝΒΑ φάνταζε πιο ζωντανό από ποτέ.

Μετά από έναν χρόνο στην Ισπανία και ακόμα έναν τίτλο εκεί ο νεαρός διεθνής φόργουορντ θα κάνει το μακρινό ταξίδι για τον «μαγικό» κόσμο για να φορέσει την φανέλα των Χιούστον Ρόκετς.

Εκεί το κυνήγησε, προσπάθησε, μετακόμισε στους Νάγκετς και κάπου εκεί πήρε την απόφαση να κοιτάξει προς τα πάτρια εδάφη.

Στο άκουσμα αυτό πολλές ομάδες προσπάθησαν αν τον αποκτήσουν, πρώτο λόγο είχε η Μπαρτσελόνα, εκείνος έκανε ξεκάθαρο ότι θέλει Ολυμπιακό και μετά από μερικές ημέρες αναμονής έφτασε η 19η του Ιανουαρίου του 2016 για να γίνει γνωστό ότι ο αγαπημένος Κώστας της κερκίδας επιστρέφει στον Ολυμπιακό.

Μόνο στο άκουσμα ο ενθουσιασμός στο «Λιμάνι» ήταν κάτι παραπάνω από έκδηλος.

Οι φίλοι του Ολυμπιακού είδαν ένα από τα αγαπημένα τους παιδιά να φοράει ξανά την φανέλα της ομάδας τους και παρότι στην θέση του η ανάγκη απόκτησης δεν ήταν επιτακτική οι πρόεδροι έκαναν την υπέρβαση και δεν χάλασαν το χατήρι κανενός.

Ο «Παπ» έκανε την εμφάνιση του με πολιτικά στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και φυσικά γνώρισε την αποθέωση στο ΣΕΦ από τον κόσμο που είδε την παρέα που σήκωσε τα σύγχρονα ευρωπαϊκά τρόπαια να μεγαλώνει και πάλι.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έδωσε τον χώρο και τον χρόνο στον Παπανικολάου και εκείνος έκανε το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα κόντρα στον Αρκαδικό στις 31/1/2016.

Σε 20 λεπτά που αγωνίστηκε μέτρησε 7 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ και κάπως έτσι ξεκίνησε το ταξίδι του.

Στο ελληνικό πρωτάθλημα την περσινή χρονιά πρόλαβε και αγωνίστηκε 19 αγώνες έχοντας κατά μέσο όρο 9,4 πόντους, 3 ριμπάουντ αλλά και 1,5 ασίστ με 34,5% στα τρίποντα.

Το καλύτερο του παιχνίδι το έκανε στο πρώτο ματς των playoffs κόντρα στο Ρέθυμνο όπου είχε 21 πόντους, 7 ριμπάουντ και 3 ασίστ σε 23 λεπτά.

Η χρονιά έκλεισε εντυπωσιακά για την ομάδα του, αφού ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρωτάθλημα σε μια συγκλονιστική σειρά κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Το ντεμπούτο του στην Ευρώπη έγινε στις 26 Φεβρουαρίου του 2016 σε ένα γήπεδο που γνώρισε αρκετά καλά, αφού έπαιξε κόντρα στην Μπαρτσελόνα και σε 10 λεπτά είχε μόλις 1 πόντο.

Την περσινή σεζόν στην Euroleague πρόλαβε να αγωνιστεί μόλις 7 παιχνίδια ακολουθώντας την κακή πορεία που είχε ολόκληρη η ομάδα του Ολυμπιακού.

Στα παιχνίδια που πήρε μέρος είχε 5.9 πόντους, 4.3 ριμπάουντ, 1 ασίστ και μόλις 11.8% στα τρίποντα.

Το καλοκαίρι ο «ερυθρόλευκος» φόργουρντ αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού, δούλεψε ατομικά ώστε φέτος να εμφανιστεί όσο πιο έτοιμος γινόταν για την νέα χρονιά.

Η σεζόν 2016/17 τον βρήκε πιο έτοιμο και με αρκετό χρόνο προσαρμογής στα πόδια του.

Στην Basket League έχει πάρει μέρος σε 13 παιχνίδια μέχρι τώρα, έχοντας σαν καλύτερη του εμφάνιση αυτήν κόντρα στον ΠΑΟΚ όπου πέτυχε 19 πόντους και μοίρασε και 3 ασίστ.

Στο σύνολο μέχρι τώρα έχει 8,5 πόντους κατά μέσο όρο, σχεδόν 1 ριμπάουντ και 1,5 ασίστ με 35% στα τρίποντα.

Στην Ευρώπη οι αριθμοί του είναι ελαφρώς πιο χαμηλοί. Σε 17 παιχνίδια και σε 20:48 λεπτά που περνά στο παρκέ μετράει 6.4 πόντους, 4.3 ριμπάουντ, 1.1 ασίστ με 25% στο ποσοστό των τρίποντων.

Καλύτερη του φετινή εμφάνιση είναι αυτή στο Κάουνας κόντρα στην Ζαλγκίρις όπου είχε 16 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα.

Ο Κώστας Παπανικολάου κλείνει έναν χρόνο από την επιστροφή του στο... σπίτι του και έχει βρει πλέον την θέση του στην ομάδα.

Τα ποσοστά του δεν έχουν φτάσει ακόμα αυτά της πρώτης του «ερυθρόλευκης» θητείας, αλλά προσφέρει πολλά μέσα στο παρκέ και φροντίζει να κάνει πολλές δουλειές.

Ο Παπανικολάου φαίνεται σαν να μην έλειψε μια μέρα, ο ενθουσιασμός του συνοδεύει και πάλι την φανέλα του Ολυμπιακού και ευελπιστεί να ζήσει και πάλι στιγμές ανάλογες με αυτές που έζησε πριν από μερικά χρόνια.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα