Euroleague 2016/17: Οι τραυματισμοί... θαμπώνουν το εγχείρημα!

Αντωνία Σπανού
Euroleague 2016/17: Οι τραυματισμοί... θαμπώνουν το εγχείρημα!
Αυτό που γίνεται φέτος στην Euroleague έχει καταντήσει τρομαχτικό. Οι ομάδες δεν προλαβαίνουν να μετρούν απώλειες και το gazzetta.gr κάνει καταγραφή των πιο σοβαρών τραυματισμών.

Τα πράγματα την σεζόν 2016-17 με τους τραυματισμούς έχουν ξεφύγει. Το νέο μοντέλο της Euroleague μπορεί να προσφέρει πλούσιο θέαμα στους οπαδούς έχει όμως τρομαχτικά αποτελέσματα στην υγεία των παικτών.

Μπάμπεργκ και Ζαλγκίρις είναι οι από τους 16 που δεν έχουν, ακόμα, να αντιμετωπίσουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα με τους υπόλοιπους 14 να «γλύφουν» τις πληγές τους μήπως καταφέρουν και τις κλείσουν.

Απώλειες, κούραση και σοβαροί τραυματισμοί γεμίζουν τα ρεπορτάζ καθημερινά και η συζήτηση για το αν οι υπεύθυνοι το είχαν σκεφτεί αυτό πριν από την έναρξη όλο και φουντώνει.

Από κοντά και οι παίκτες που έχουν αγανακτήσει. Είδαν αντιπάλους και συμπαίκτες να τραυματίζονται σοβαρά στο ίδιο σημείο του γηπέδου (στο διαφημιστικό αυτοκόλλητο του χορηγού) και τα παράπονα έχουν αρχίσει και κάνουν την εμφάνιση τους.

Τελευταίο και πολύ σοβαρό θύμα είναι ο Ντάνιελ Χάκετ που χάνει το υπόλοιπο της σεζόν, αφού έσκισε τον τένοντα του σε προσπάθεια να παίξει άμυνα.

Το gazzetta.gr θυμάται πως φτάσαμε στο σημείο οι παίκτες να είναι στεναχωρημένοι και αγανακτισμένοι βλέποντας συναδέλφους τους να τραυματίζονται σοβαρότατα μέσα στο παρκέ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Όλοι στην αρχή της σεζόν έλεγαν παρακάλαγαν να μην έχουν πάλι στον Ολυμπιακό απώλεια αντίστοιχη με την περσινή του Πάτρικ Γιανγκ. Φτάσαμε μέχρι τον Δεκέμβρη και κάπου εκεί η... τύχη τέλειωσε.

Ο Ντάνιελ Χάκετ τραυματίστηκε σε άμυνα στον αγώνα με την Ούνικς Καζάν και με το παιχνίδι να βρίσκεται στο τέλος με την ομάδα του να έχει πάρει την νίκη.

Ο Ιταλός γκαρντ χάνει όλη την σεζόν και αφού περάσει την πόρτα του χειρουργείου θα ξεκινήσει αποθεραπεία.

Ο Ολυμπιακός για μια ακόμα χρονιά πρέπει να αντιμετωπίσει την κατάρα ενός σοβαρού τραυματισμού και να βρει λύσεις στην μέση της σεζόν.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Λαβωμένος και σοβαρότατα βρίσκεται και ο Παναθηναϊκός. Η ατυχία του χτύπησε την πόρτα στην αρχή της σεζόν με την απερισκεψία του Τζέιμς και πέρασε και εκείνος 2 μήνες με πρόβλημα στον προγραμματισμό του.

Μόλις επέστρεψε ο ένας έχασε τον άλλον. Ο Τζέιμς Γκιστ αυτήν την φορά βρέθηκε στο παρκέ στον αγώνα με την Ρεάλ Μαδρίτης και τα άκουσμα της είδηση των αποτελεσμάτων έσβησε κάθε αισιοδοξία από το πράσινο στρατόπεδο.

Σοβαρότατο πρόβλημα στον τένοντα του προσαγωγού απεκόμισε ο φόργουρντ του Παναθηναϊκού που πέρασε άμεσα την πόρτα του χειρουργείου και έχει ξεκινήσει ήδη την αποθεραπεία του.

Ο χρόνος που εκτιμάται για την επιστροφή του είναι κοντά στους 3 μήνες και ήδη ο Παναθηναϊκός ενισχύθηκε για την συνέχεια.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Ίσως να παίρνει το βραβείο της πιο άτυχης ομάδας της φετινής Euroleague. Ξεκίνησε με το ατύχημα του Κόπονεν και από τότε όλα έχουν πάει στραβά.

Ο Πάου Ρίμπας χάνει όλη την χρονιά μετά την ρήξη αχίλλειου τένοντα στον αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα, ενώ απών εδώ και πολύ καιρό είναι και ο αρχήγος της ομάδας Χουάν Κάρλος Ναβάρο.

Εκτός έχουν βρεθεί και οι Ντόελμαν και Κλαβέρ που έσπασε το χέρι του γενικά η ομάδα της Βαρκελώνης αν βάλει έναν σταυρό στο σήμα περνιέται και για νοσοκομείο.

ΤΣΣΚΑ

Ούτε η ΤΣΣΚΑ γλύτωσε από την... κατάρα. Και οι Ρώσοι μετρούν σημαντικότατες απώλειες και δίνουν τα τελευταία τους παιχνίδια με απουσίες.

Πρώτα έχασαν έναν από τους δύο πιο σημαντικούς παίκτες τους όταν ο Ντε Κολό έμεινε εκτός με πρόβλημα στο μηρό και προσπαθεί να επιστρέψει.

Ο αχίλειος πρόδωσε και τον Τεόντοσιτς που όπως φαίνεται το 2016 αγωνιστικά έληξε για εκείνον και έχει ξεκινήσει αποθεραπεία για να είναι έτοιμος το νέο έτος.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ

Ούτε η ομάδα του Ομπράντοβτς γλύτωσε από την φετινή κατάρα. Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς γύρισε τον αστράγαλο του και ακόμα προσπαθεί να επιστρέψει. Η Φενέρμπαχτσε προσπαθεί να ανακάμψει μετά την σημαντική της απώλεια αλλά και εκείνη το πλήρωσε με ήττες.

Αλλιώς πίστευαν ότι θα πάει ο τραυματισμός, πιο σοβαρός έχει προκύψει και στην Τουρκία μαθαίνουν να παίζουν και χωρίς έναν από τους πρωταγωνιστές τους.

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ

Ελάχιστες είναι οι ομάδες που έχουν γλιτώσει από τους τραυματισμούς και η Μπασκόνια δεν είναι μέσα σε αυτές. Ο Αντρέα Μπαρνιάνι είχε τραυματιστεί στις 9 Σεπτεμβρίου και έμεινε εκτός, ενώ και ο Μπομπουά ήταν σε εκείνους που ταλαιπωρήθηκαν στην αρχή της σεζόν.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Ενώ ξεκίνησε δυνατά και η Ρεάλ Μαδρίτης βλέπει στην πράξη ότι το σύστημα χρειάζεται ειδική διαχείριση.

Ο Γιουλ που στην αρχή της σεζόν μπήκε με το πόδι κολλημένο στο γκάζι τις τελευταίες αγωνιστικές βρίσκεται εκτός λόγω προβλήματος στο γόνατο.

Ο Πάμπλο Λάσο μέσα σε αυτές τις αγωνιστικές είδες και τους Ντρέιπερ και Τόμπκινς να έχουν θέματα με τις λύσεις να λιγοστεύουν. Τελευταίο πρόβλημα είναι αυτό του Ράντολφ. Χτύπησε στο τελευταίο παιχνίδι κόντρα στην Μπιλμπάο και παραμένει άγνωστό το πότε θα επιστρέψει.

Όλες οι ομάδες έχουν λίγο πολύ να διαχειριστούν προβλήματα τραυματισμών. Μετρούν πληγές και όλες εύχονται να σταματήσει κάπου εδώ αυτό το πράγμα.

Η Εφές έχασε τον Γκρέιντζερ ενώ ο και Ερυθρός Αστέρας παλεύει και αυτός με σοβαρά προβλήματα.

Ο Νίκολα Ρέμπιτς που έπαθε λοιμώδη μονοπυρήνωση και κανείς δεν έχει ιδέα πότε θα μπορέσει να επιστρέψει στην δράση αλλά και ο Λούκα Μίτροβιτς έχει πρόβλημα στο γόνατο.

Και η Νταρουσάφακα και ο Ντέιβιντ Μπλατ όμως δεν πάνε πίσω. Η γραμμή των ψηλών έχει αποδεκατιστεί με Χαραγκόντι, Μόερμαν και αισίως Σλότερ να βρίσκονται στους τραυματίες.

Σειρά έχει η Μακάμπι που στην αρχή της σεζόν έχασε τον Μίλερ και ο Λάντεσμπεργκ παλεύει τώρα να μπει σε κανονικούς ρυθμούς.

Τέλος και η Ούνικς Καζαν παίρνει θέση στην μακρά λίστα των άτυχων.

Ο Κότι Κλαρκ τραυματίστηκε σοβαρά και αποτελεί πολύ σημαντική απώλεια για τους Ρώσους και είδαν και τον Άντον Πονκσρασόφ να μένει εκτός για 3 μήνες με τραυματισμό στον γόνατο.

Η νέα μορφή της Euroleague αρχίζει πλέον και μετρά απώλειες, αφού η χαρά και το ενδιαφέρον από τα πολλά παιχνίδια φαίνεται ότι στοιχίζει.

Οι ομάδες κοιτούν τις απώλειες τους και προσπαθούν να βρουν λύσεις για να καλύψουν τα κενά.

Τα πράγματα έχουν γίνει ζόρικα και μένει να δούμε ποιες θα... επιβιώσουν.