Αυτά χάνουν οι «πράσινοι» με την απουσία του Γκιστ

Αυτά χάνουν οι «πράσινοι» με την απουσία του Γκιστ

Γιώργος Κούβαρης
Αυτά χάνουν οι «πράσινοι» με την απουσία του Γκιστ

bet365

Ο Αμερικανός φόργουορντ χειρουργήθηκε στις ΗΠΑ γεγονός που θα τον αφήσει τέσσερις μήνες εκτός δράσης και το gazzetta.gr καταγράφει τις... απώλειες του Παναθηναϊκού σε αυτό το διάστημα.

Τελικά, ο Τζέιμς Γκιστ δεν γλίτωσε το νυστέρι και το γεγονός αυτό βάζει σε τεράστιους μπελάδες τον Τσάβι Πασκουάλ ενόψει της συνέχειας της σεζόν.

Ουσιαστικά αυτά που προσφέρει ο Αμερικανός φόργουορντ σε συνδυασμό με την εμπειρία του και την πολύχρονη παρουσία του στην ομάδα, θεωρείται δύσκολο να αναπληρωθούν από το νέο απόκτημα των «πρασίνων», ο οποίος θα είναι (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) ο Κένι Γκάμπριελ. Ο Παναθηναϊκός Superfoods, κάτι θα κερδίσει και κάτι θα χάσει, ωστόσο οι... απώλειες αναμένεται να είναι πολύ περισσότερες!

1. ​Post up παιχνίδι: Ο Τζέιμς Γκιστ μπορούσε να πάρει τη μπάλα μέσα στη ρακέτα, να παίξει με πλάτη τους αντιπάλους του και να δώσει πόντους από το χαμηλό ποστ.

2. Ενέργεια στην άμυνα: Αν μη τι άλλο πρόκειται για έναν παίκτη ο οποίος μπορεί να παίξει άμυνα σε οποιονδήποτε αντίπαλο, σε οποιαδήποτε θέση! Άλλωστε η απουσία του από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό φάνηκε και με το παραπάνω, με τον Βασίλη Σπανούλη να μην έχει το... αντίπαλο δέος απέναντί του.

3. Ενέργεια στην επίθεση: Δεν παρατάει ποτέ και καμία φάση. Πηδάει σε όλα τα επιθετικά ριμπάουντ, ενώ «τελειώνει» φάσεις, εκτελώντας ιδανικά το pick n roll μαζί με τον Νικ Καλάθη.

4. Ένα ακόμα πεντάρι: Ο Γκιστ είναι ο παίκτης που μπορεί να παίξει και στις δύο θέσεις των ψηλών, λύνοντας ξεκάθαρα τα χέρια του προπονητή του. Άλλωστε χρησιμοποιούνταν τόσο σε «βαρύ» σχήμα ως «τεσσάρι», όσο και σε ελαφρύ ως «πεντάρι» (είτε μαζί με τον Φώτση, είτε μαζί με τον Σίνγκλετον με τον οποίο είχε την ευχέρεια να εναλλάσσονταν στις θέσεις, είτε μαζί με τον Νίκολς).

5. Εμπειρία: Μετράει ήδη την 5η του σεζόν στον Παναθηναϊκό, έχει ουκ ολίγες παραστάσεις από την Ευρωλίγκα, ενώ είναι από τους παλιούς στα αποδυτήρια και γνωρίζει καλά πώς να διαχειριστεί πράγματα και καταστάσεις εντός των τειχών. Και αυτό είναι κάτι που δεν αναπληρώνεται με τίποτα...

Ο Κένι Γκάμπριελ από τη πλευρά του, μπορεί να έχει κάποια από αυτά τα στοιχεία όπως είναι η αθλητικότητα και η ενέργεια στα ριμπάουντ, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι ο παίκτης που μπορεί να παίξει στο «πέντε», να δημιουργήσει φάσεις από το χαμηλό post, δεν είναι αμυντικός εφάμιλλος του Γκιστ, ενώ αρέσκεται περισσότερο στο να σουτάρει από την περιφέρεια...

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα