Ο Προντάν και το απίστευτο 4-4 της Τούμπας (pics&vid)

Ο Προντάν και το απίστευτο 4-4 της Τούμπας (pics&vid)

bet365

Στη Ρουμανία θρηνούν για το αιφνίδιο θάνατο του Ντάνιελ Προντάν, που το πρωί της Πέμπτης «έφυγε» από τη ζωή. Τι συνδέει τον αξέχαστο Ρουμάνο αμυντικό με τον ΠΑΟΚ και την Τούμπα.

Στα 44 του χρόνια ο Ντάνιελ Προντάν, μέλος της χρυσής ομάδας της Ρουμανίας το 1994, απεβίωσε μετά από καρδιακό επεισόδιο, το πρωί της Πέμπτης. Αν και έπαιξε μπάλα μέχρι τα 31 του πρόλαβε να κάνει μια μεγάλη καριέρα σε Στεάουα Βουκουρεστίου, Ατλέτικο Μαδρίτης, Ρέιντζερς, Μεσίνα και Νατιονάλ Βουκουρεστίου, ενώ φόρεσε και 54 φορές την φανέλα της εθνικής Ρουμανίας, με την οποία έφτασε το 1994 στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Πριν από 19 χρόνια, Νοέμβριος μήνας και τότε, ο Ρουμάνος αμυντικός αγωνίστηκε στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ, σ’ έναν από τους πιο χορταστικούς ευρωπαϊκούς αγώνες, με την Ατλέτικο Μαδρίτης να παίρνει την πρόκριση για τον 3ο γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Σε ένα ματς που «τσάκιζε κόκαλα» ΠΑΟΚ και Ατλέτικο Μαδρίτης διαφήμισαν το ποδόσφαιρο (4-4) στην κατάμεστη Τούμπα το βράδυ της 4ης Νοεμβρίου του 1997. Ο «Δικέφαλος» μπορεί να αποκλείστηκε από τους Ισπανούς, όμως έφυγε με ψηλά το κεφάλι από τη διοργάνωση. «Φεύγουμε από τη διοργάνωση με ψηλά το κεφάλι. Ο Θεός μας δίνει τις ευκαιρίες, εμείς όμως τις κλοτσήσαμε. Πετύχαμε έξι γκολ κόντρα σε μια μεγάλη ομάδα και αυτό δεν είναι λίγο», είχε πει ο Αγγελος Αναστασιάδης.

Κι όντως, ο ΠΑΟΚ κατάφερε και πέτυχε έξι γκολ στην άμυνα των «ροχιμπλάνκος», αλλά τελικά αποκλείστηκε με συνολικό σκορ 9-6!

Στο 4-4 της Τούμπας ο Προντάν αγωνίστηκε στο βασικό σχήμα της Ατλέτικο και έγινε αλλαγή στο 46ο λεπτό παραχωρώντας τη θέση του στον Τόνι.

 

Τελευταία Νέα