Η «α λα» Χίτσκοκ πρόκριση του ΠΑΟΚ! (pics & vid)

Η «α λα» Χίτσκοκ πρόκριση του ΠΑΟΚ! (pics & vid)

Η «α λα» Χίτσκοκ πρόκριση του ΠΑΟΚ! (pics & vid)

bet365

Όπως και να το κάνουμε είναι ωραίο να προκρίνεσαι με γκολ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Στην τελευταία φάση. Στο τελευταίο σουτ. Κι ο ευρωπαίος ΠΑΟΚ, το έζησε κι αυτό το 2002…

Πριν από 14 χρόνια, σαν σήμερα το 2002, πάνω από 6.000 ΠΑΟΚτσήδες είχαν «ντύσει» στα ασπρόμαυρα το «Χαρντούρμ» της Ζυρίχης, που πιστέψτε μας δεν είχε πάρει χαμπάρι, ότι σ’ ένα από τα προάστια της γίνεται ποδοσφαιρικός αγώνας για τον 2ο γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, αλλά φρόντισαν να το κάνουν ανήμερα του επαναληπτικού αγώνα με την Γκρασχόπερ, οι χιλιάδες Έλληνες από τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Ευρώπης.

Στον πρώτο αγώνα, που είχε γίνει στη Θεσσαλονίκη την 1η Νοεμβρίου του 2002, ΠΑΟΚ και Γκρασχόπερ είχαν αφήσει ανοικτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς της Ελβετίας, μετά το 2-1 της Τούμπας. Ο Διονύσης Χασιώτης ήταν το πρόσωπο εκείνου του αγώνα, με το γρήγορο γκολ που πέτυχε στο 3ο λεπτό, αλλά και το πέναλτι που έκανε στο 58’ πάνω στον Εδουάρδο και ο Νούνιες με πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό 2-1. Το 2-0 είχε κάνει στο 48’ ο Γιασεμάκης.

Στη ρεβάνς οι πρωταθλητές Ελβετοί άνοιξαν το σκορ στις καθυστερήσεις του α’ μέρους με τον Καμπανάς και κρατούσαν την πρόκριση μέχρι το τελευταίο λεπτό, με τον ΠΑΟΚ του Αγγελου Αναστασιάδη να… εμφανίζεται στο γήπεδο γύρω στο 80ο λεπτό της αναμέτρησης και να χάνει δύο κλασικές ευκαιρίες, με τον Γιασεμάκη (88΄) και τον Φρούσο (86΄) πριν ο Δημήτρης Μάρκος με μια βολίδα έξω από τη μεγάλη περιοχή στείλει την μπάλα στα δίχτυα και την ομάδα τη Θεσσαλονίκης από την κόλαση στον παράδεισο, σε ένα παιχνίδι που φαινόταν πως ήταν χαμένο.

Ο Αγγελόπουλος και η... Βραχάλη

Στις εξέδρες του «Χαρντούρμ» είχε βρεθεί και ο Δημήτρης Αγγελόπουλος. Ο επιχειρηματίας από την Ελβετία, που λίγα χρόνια πριν είχε φτάσει μια ανάσα από την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ από τον Γιώργο Μπατατούδη, ήταν εκεί και πανηγύρισε την πρόκριση, αποφεύγοντας το ασφυκτικό πρέσινγκ των ΠΑΟΚτσήδων, που αναζητούσαν λύση στο ιδιοκτησιακό της ομάδας τους.

Το βίντεο της ΕΤ1, με τα στιγμιότυπα του αγώνα,σπικάρει η Χριστίνα Βραχάλη, στα πρώτα της, θέλουμε να πιστεύουμε, βήματα στο χώρο της δημοσιογραφίας…

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα