Γιώργος Κουτρουμπής: Η δικαίωση ενός παρεξηγημένου

Γιώργος Κουτρουμπής: Η δικαίωση ενός παρεξηγημένου

Νίκος Ρόλλας
Γιώργος Κουτρουμπής: Η δικαίωση ενός παρεξηγημένου

bet365

Το Gazzetta.gr καταπιάνεται με τον Γιώργο Κουτρουμπή, ο οποίος κατάφερε επιτέλους να γίνει διεθνής, κερδίζοντας την πρόσκληση του Μίκαελ Σκίμπε.

Για τον Γιώργο Κουτρουμπή η εφετινή χρονιά θυμίζει «ασανσέρ», καθώς ξεκίνησε με ύμνους για την παρουσία του στα πρώτα ευρωπαϊκά ματς, στη συνέχεια ακολούθησε το κράξιμο (όπως και σε όλους τους παίκτες του Παναθηναϊκού) για το -7 από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, ενώ από χθες το μεσημέρι δίπλα από το όνομά του έχει μπει η λέξη «διεθνής», καθώς ο Μίκαελ Σκίμπε τον κάλεσε στην αποστολή της Εθνικής ομάδας για την Βοσνία.

Βέβαια, τα... σκαμπανεβάσματα του τελευταίου τριμήνου δεν αποτελούν πρωτόγνωρη κατάσταση για τον 25χρονο αμυντικό, καθώς από τέτοια χαρακτηρίζεται σχεδόν όλη η θητεία του στην Λεωφόρο. Από το καλοκαίρι του 2013 που ντύθηκε στα πράσινα έχει φτάσει δύο φορές στην πόρτα της... εξόδου, αλλά ισάριθμες έχει μείνει στην Λεωφόρο, αποτελώντας φέτος βασικό στέλεχος του Παναθηναϊκού και φτάνοντας μέχρι και την Εθνική ομάδα.

Η κλήση του αυτή βέβαια, θα μπορούσε να είχε έρθει νωρίτερα, όμως ο «Κούτρου» αγωνίζεται σε μία θέση που το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει τους καλύτερους παίκτες του. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, ο Κώστας Μανωλάς και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος είναι λογικό να έχουν προτεραιότητα, όμως μετά από αυτούς θα έπρεπε κάποτε να μπει και το όνομα του Γιώργου Κουτρουμπή.

Σίγουρα, έχει πολλά πράγματα που πρέπει να βελτιώσει στο παιχνίδι του, όπως είναι το παίξιμο με τα χέρια ή ο εκνευρισμός που βγάζει, αλλά υπάρχουν όμως και πολλά καλά χαρακτηριστικά που «φώναζαν» οτι αξίζει μία ευκαιρία στην Εθνική... Το τελευταίο διάστημα έχει βελτιώσει πολύ τις επεμβάσεις του, έχει αρχίσει να διαβάζει περισσότερο τις φάσεις, ενώ φτιάχνει ακόμη περισσότερο το παιχνίδι με την μπάλα στα πόδια. Αυτό είναι το στοιχείο άλλωστε που έχει επιτρέψει στον Αντρέα Στραματσόνι να τον χρησιμοποιεί ως εναλλακτική λύση για την θέση του αμυντικού χαφ.

Βέβαια, σε αυτό τον ρόλο και με το παιχνίδι κυριαρχίας που οφείλει να παίζει ο Παναθηναϊκός, οι εντυπώσεις που αφήνει σε αυτή την θέση δεν είναι και τόσο θετικές, καθώς κόντρα στις περισσότερες ομάδες, το παιχνίδι γίνεται στο μισό του αντιπάλου. Με την Εθνική όμως, ακόμη και αν χρησιμοποιηθεί στον άξονα και όχι στο κέντρο της άμυνας, τα πράγματα είναι διαφορετικά, καθώς με αντιπάλους δυναμικότητας Βελγίου και Βοσνίας (ειδικά εκτός έδρας, όπου η Εθνική αναμένεται να κυνηγήσει τις αντεπιθέσεις) η παρουσία του ως αμυντικό χαφ, ουσιαστικά θωρακίζει την ανασταλτική λειτουργία.

Ακόμη και αν δεν παίξει στο παιχνίδι της Κυριακής (το οποίο φαντάζει ως και το πιο πιθανό σενάριο), το σημαντικό για τον «Κούτρου» είναι οτι έκανε την αρχή και κλήθηκε στην Εθνική ομάδα. Αυτό που πρέπει να κάνει τώρα είναι να κερδίσει και το επόμενο... στοίχημα, της καθιέρωσης. Εύκολο δεν είναι, αλλά ο διεθνής πλέον αμυντικός έχει μάθει να ζει στην αμφισβήτηση, όντας ένας από τους πιο παρεξηγημένους Έλληνες παίκτες που ψάχνουν την δικαίωσή τους...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα