Ολυμπιακός: Δέχεται 0,5 γκολ ανά αγώνα!

Ολυμπιακός: Δέχεται 0,5 γκολ ανά αγώνα!

Ολυμπιακός: Δέχεται 0,5 γκολ ανά αγώνα!

bet365

Μετά και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός μετρά μόλις τέσσερα γκολ στο παθητικό του και το gazzetta.gr αναρωτιέται, αν τελικά η άμυνά του... στρίβει!

Πολλή συζήτηση έχει γίνει για την άμυνα του Ολυμπιακού. Για τον Μποτία, τον Ντα Κόστα, τον Φιγκέιρας, τον Ντε Λα Μπέγια.

Τελικά, η άμυνα του Ολυμπιακού, κάνει; Τα αποτελέσματα μέσα στο γήπεδο, πάντως, δείχνουν ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει όσον αφορά στο αποτέλεσμα.

Για την ακρίβεια είναι ακριβώς το ίδιο, αν αναλογιστεί κανείς ότι έχει δεχτεί 4 γκολ σε 8 ματς. Αυτό βέβαια σε πρώτη ανάγνωση, μοιάζει... μπακαλίστικο. Δηλαδή, η λογική του στιλ «εντάξει, μωρέ 0,5 γκολ / ανά αγώνα δέχεται ο Ολυμπιακός, δεν.. τρέχει κάτι». Όμως, δεν είναι έτσι.

Η αμυντική λειτουργία της ομάδας δεν εξαρτάται μόνο από την 4άδα που είναι στα μετόπισθεν. Από τον Ρομπέρτο που είχε πέρυσι, πήγαμε στον Καπίνο (αναφερόμαστε μόνο στη Super League), στην 4άδα, αριστερά βλέπουμε τους Ντε Λα Μπέγια και Ρέτσο (με τον ΠΑΟΚ έπαιξε ο Βιάνα).

Η μεγάλη διαφορά είναι ότι ο Σιόβας έχει... εξαφανιστεί μιας και έχει αγωνιστεί 40' στο 0-0 με την Μπερ Σεβά και άλλα 90' με τον Πλατανιά στο Κύπελλο. Στο πρωτάθλημα δεν έχει αγωνιστεί ούτε λεπτό. Η μεγάλη ομοιότητα είναι ότι ο Μιλιβόγεβιτς συνεχίζει να έχει... καταλυτικό ρόλο στον ανασταλτικό τομέα της ομάδας, όπως κι ο... Σεμπά. Ναι, ο Βραζιλιάνος έχει απίστευτες αντοχές και με τα τρεξίματα και το συνεχόμενο πρέσινγκ που ασκεί παίζει τον δικό του, σημαντικό ρόλο στον αμυντικό τομέα της ομάδας. Εκεί, ήρθε να τον συμπληρώσει κι ο Ελιουνούσι, ο οποίος πέρα από το ότι σκοράρει ντουμπλάρει εξαιρετικά τον Φιγκέιρας όποτε χρειάζεται, ενώ τον έχουμε δει ουκ ολίγες φορές να μαρκάρει στο κέντρο. Για τον Ιντέγε, τι να πούμε; Το παλικάρι, μέχρι πέρυσι μας έκανε να λέμε «οκ, τρέχει, μαρκάρει και που και που σκοράρει», ενώ φέτος κάνει τα πάντα. Και σκοράρει (8 γκολ σε 14 ματς).

Κι αν ο Ντα Κόστα έχει δεχτεί έντονη κριτική για κάποιες επιπολαιότητες, τότε θα πρέπει να ξέρετε ότι με Μάρκο Σίλβα και Μπέντο, ο Μαροκινός είναι ο παίκτης με τις περισσότερες παρουσίες στα μετόπισθεν. Πόσα ματς έχει παίξει; Φέτος σε 7, μιας και δεν αγωνίστηκε μόνο στον Ηρακλή, ενώ πέρυσι από τα 8 πρώτα ματς, ήταν βασικός στα 4.

Από εκεί και πέρα, παρά τα όποια... παντρέματα έχουν γίνει στο αριστερό άκρα με τη χρησιμοποίηση του Ρέτσου, που το παιδί προσπαθεί να προσαρμοστεί σε μια θέση που δεν γνωρίζει και με την αντικατάσταση του τραυματισμένου (μέχρι πρότινος) Ομάρ, η άμυνα του Ολυμπιακού κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα αποτελεσματικότητας με πέρυσι.

Οπότε, Μποτία-Ντα Κόστα, θα πρέπει να πάρουν και ένα χειροκρότημα, πέρα από τα αρνητικά σχόλια που δέχονται. Προσαρμόστηκαν και δένουν ματς με το ματς, γίνονται λιγότερα βεβιασμένα λάθη σε συνθήκες που άμυνα δέχεται κόντρα επίθεση και βοηθούν τους Βιάνα-Ρέτσο να... μπουν στο κλίμα όσα πιο γρήγορα γίνεται.

Τελικά, «στρίβει» η άμυνα του Ολυμπιακού; Ε, κάτι κάνει.

Σεζόν 2015-2016

Ολυμπιακός-Πανιώνιος 3-0 (Σιόβας-Ντα Κόστα)
Λεβαδειακός-Ολυμπιακός 0-2 (Σιόβας-Ντα Κόστα)
Ολυμπιακός-Πλατανιάς 3-1 (Σιόβας-Ντα Κόστα)
Ξάνθη-Ολυμπιακός 1-3 (Σιόβας-Ντα Κόστα)
Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 5-1 (Σιόβας-Μποτία)
ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-2 (Σιόβας-Μποτία)
Ολυμπιακός-ΑΕΚ 4-0 (Σιόβας-Μποτία)
Ατρόμητος-Ολυμπιακός 1-2 (Σιόβας-Μποτία)

Δέχτηκε: 4 γκολ σε 8 ματς

Σεζόν 2016-2017

Ολυμπιακός-Βέροια 6-1 (Μποτία-Ντα Κόστα)
Ηρακλής-Ολυμπιακός 1-2 (Μποτία-Βιάνα)
ΑΕΛ-Ολυμπιακός 1-0 (Βιάνα-Ντα Κόστα)
Ολυμπιακός-ΑΕΚ 3-0 (Μποτία-Ντα Κόστα)
Πανιώνιος-Ολυμπιακός 0-2 (Μποτία-Ντα Κόστα)
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1 (Μποτια-Ντα Κόστα)
Ατρόμητος-Ολυμπιακός 0-1 (Μποτία-Ντα Κόστα)
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 3-0 (Μποτία-Ντα Κόστα)

Έχει δεχτεί: 4 γκολ σε 8 ματς

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα