Δάσκαλε που δίδασκες...

Δάσκαλε που δίδασκες...

Το Gazzetta.gr θυμάται τα όσα είχε δηλώσει παραμονές του ντέρμπι ο Αντρέα Στραματσόνι και τα συγκρίνει με την εικόνα του Παναθηναϊκού στο Φάληρο.

Δάσκαλε που δίδασκες...

Για τους προπονητές στις περισσότερες ομάδες του κόσμου και πολύ περισσότερο στην Ελλάδα, υπάρχει ένας άγραφος κανόνας... Είναι οι πρώτοι που φταίνε στις ήττες και οι τελευταίοι στις νίκες. Πόσω μάλλον όταν τα όσα έχουν πει, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την εικόνα που παρουσιάζει η εκάστοτε ομάδα την οποία έχουν αναλάβει.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και ο Αντρέα Στραματσόνι, ο οποίος αποδείχθηκε ανακόλουθος στα όσα είχε πει παραμονές του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και δεν είχαν καμία σχέση με τα όσα είδαμε την Κυριακή το βράδυ στον χορτάρι του «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Το Gazzetta.gr θυμάται τα όσα είχε δηλώσει ο Ιταλός τεχνικός την προηγούμενη εβδομάδα και τα συγκρίνει με την εικόνα που παρουσίασε ο Παναθηναϊκός στο μεγάλο ντέρμπι της χρονιάς.

«Και φυσικά ακολουθεί το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη που είναι ένα από τα πιο βασικά ματς μέσα στη σεζόν».
Στο βασικότερο, όπως είχε εξελιχθεί λόγω της βαθμολογικής διαφοράς, παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός όχι απλά παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων, αλλά σε τραγικά επίπεδα που δεν δικαιολογούν το όνομα και την ιστορία του συλλόγου.

«Οι παίκτες μας γνωρίζουν από ντέρμπι, άλλοι δεν γνωρίζουν και πρέπει να μάθουν».
Χωρίς αμφιβολία, οι «πράσινοι» αποδείχθηκαν ανέτοιμοι για το παιχνίδι αυτό... Τόσο από ψυχολογικής πλευράς, όσο και από τακτικής. Αντί να έχουν νεύρο στο παιχνίδι τους, είχαν νεύρα, με αποτέλεσμα να απουσιάζει η συγκέντρωση και να οδηγούνται σε λάθη, ενώ παρουσιάστηκαν αδιάβαστοι σε βασικά πράγματα, όπως είναι το μεγάλο όπλο του αντιπάλου, οι στημένες φάσεις.

«Ολοι μιλούν από χθες πως τραυματίστηκε ο Μάρκους, αλλά για εμένα σημασία έχει πως ο Λέτο αγωνίστηκε σχεδόν σε όλο το παιχνίδι, κάτι που δεν ήταν στα πλάνα μου. Πρέπει να αξιολογήσουμε την κατάσταση του Λέτο και αν δούμε πως δεν είναι 100% έτοιμος, τότε δεν θα παίξει δίπλα στον Ιμπάρμπο και θα πρέπει να αλλάξω λίγο τα πλάνα μου».
Άπαντες γνωρίζουν οτι ο Σεμπάστιαν Λέτο δεν είναι σε θέση να βγάλει συνεχόμενα 90λεπτά, πόσω μάλλον όταν πρόκειται για τόσο σημαντικά παιχνίδια. Κι όμως, ο Αντρέα Στραματσόνι παρά το γεγονός οτι έπαιξε 67 λεπτά με τον Ηρακλή και 60 με την Σταντάρ Λιέγης, αποφάσισε να τον ξεκινήσει βασικό, έχοντας με το... καλημέρα δηλαδή μία σίγουρη αλλαγή στο τσεπάκι του. Αντί να τον κρατήσει στον πάγκο και να τον βάλει να είναι φρέσκος, όταν οι αντίπαλοι θα έχουν ήδη ξοδέψει δυνάμεις, τον έχρισε βασικό και σε συνδυασμό με τον εξαφανισμένο Ιμπάρμπο να γίνει εύκολο θύμα της άμυνας του Ολυμπιακού.

«Θέλω να είμαι 100% έτοιμος αν θα τους χρησιμοποιήσω. Με τον Ζέκα θα μιλήσω πριν τον αγώνα για τον Λεντέσμα θα αποφασίσω τις επόμενες ώρες».
Κανένας από τους δύο δεν ήταν έτοιμος για ένα τέτοιο παιχνίδι. Και αν για τον Ζέκα μπορούσε να γίνει μία εξαίρεση λόγω του πάθους του που μπορεί να τον κάνει να τρέχει ακόμη και ένα πόδι, το ίδιο δεν ισχύει για τον Αργεντίνο. Σίγουρα δεν ήταν ο χειρότερος παίκτης του Παναθηναϊκού, αλλά ήταν εμφανώς επηρεασμένος από τον τραυματισμό του, με αποτέλεσμα να κάνει λάθος μεταβιβάσεις που δεν επέτρεψαν στους «πράσινους» να παρουσιαστούν απειλητικοί στο επιθετικό κομμάτι.

Best of internet