Κατοχή, κυνηγητό και κατάρρευση (pics)

Κατοχή, κυνηγητό και κατάρρευση (pics)

Νίκος Ρόλλας
Κατοχή, κυνηγητό και κατάρρευση (pics)

bet365

Οι απουσίες στον άξονα, η έλλειψη κατοχής που είχε ως αποτέλεσμα το κυνηγητό και η γνωστή κατάρρευση στο δεύτερο ημίχρονο, έφεραν όπως αναλύει το gazzetta.gr, την ήττα από τη Σταντάρ Λιέγης!.

Αφήνοντας στην άκρη τις πολλές απουσίες που είχε ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Σταντάρ Λιέγης, την απαράδεκτη νοοτροπία που παρουσιάζουν οι παίκτες του, αλλά και το λάθος με την χρησιμοποίηση του Μάρκους Μπεργκ (σ.σ ο οποίος από το πρώτο λεπτό φαινόταν οτι δεν πατούσε καλά), αν θελήσει κανείς να επικεντρωθεί στα αίτια του ντροπιαστικού 0-3 από τους Βέλγους στην Λεωφόρου, δεν χρειάζεται να ψάξει και πολύ... Όλα τα στραβά και τα ανάποδα είχαν αφετηρία τον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Από το πρώτο σφύριγμα του Ουκρανού διαιτητή και παρά το καλό ξεκίνημα, έστω και για δέκα λεπτά, που έκανε ο Παναθηναϊκός, ήταν κάτι παραπάνω από αισθητή η απουσία ενός παίκτη που θα μπορούσε να κρατήσει την μπάλα στο κέντρο, να ανεβάσει την ομάδα και να μοιράσει σωστά και ήρεμα το παιχνίδι. Όσο και αν προσπαθούσαν τόσο ο Κουτρουμπής, όσο και ο Λουντ να ανταπεξέλθουν σε αυτό το ρόλο, με την βοήθεια των Εμποκού και του Κουλιμπαλί, η εικόνα δεν άλλαζε...

Τις περισσότερες φορές οι «πράσινοι» προσπαθούσαν με ψηλές μπαλιές να βρουν τον Μπεργκ, τον Ιμπάρμπο και μετά τον Λέτο, όμως ακόμη και αν κάποιος από αυτούς τους τρεις έπαιρνε την κεφαλιά, οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων ήταν στην σωστή θέση και ένας εκ των Ζούνιορ, Σολτζ, Έλντερσον ή Λαΐφη κατάφερνε να κόψει την επιθετική προσπάθεια των «πράσινων». Ακόμη και όταν έφταναν κοντά στην περιοχή του Χούμπερτ, αυτό γινόταν κυρίως από ατομικές προσπάθειες και όχι από συνδυασμούς.

Έτσι ο Παναθηναϊκός, όχι μόνο αδυνατούσε να κρατήσει την μπάλα, αλλά αναγκαζόταν στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού (σ.σ με εξαίρεση την αφετηρία των δύο ημιχρόνων) να κυνηγάει τους παίκτες της Σταντάρ Λιέγης. Κάτι που επιβεβαιώνουν και τα στατιστικά του ματς, στα οποία οι Βέλγοι είχαν 55% κατοχή, έναντι 45% του «τριφυλλιού».

Το συνεχόμενο κυνηγητό των φιλοξενούμενων είχε ως αποτέλεσμα το ξόδεμα πολλών δυνάμεων, ειδικά από τους παίκτες που αγωνίζονταν στο χώρο του κέντρου, αλλά και την δημιουργία κενών χώρων. Δείτε για παράδειγμα το κενό που υπάρχει έξω από την περιοχή του Παναθηναϊκού στην φάση του πρώτου γκολ, όπου ο Λουντ έχει τραβηχτεί αριστερά και ο Κουτρουμπής με τον Ιβανόφ τρέχουν να καλύψουν το κενό.

Αυτό, διόγκωσε ακόμη περισσότερο το πρόβλημα με την κατάρρευση που παρουσιάζουν οι «πράσινοι» φέτος στα δεύτερα ημίχρονα, όπως φάνηκε και στο δεύτερο γκολ, όπου ο Μπέλφοντιλ ξεκινάει πίσω από τον Κουτρουμπή και από τον Ιβάνοφ, αλλά κατάφερε να κερδίσει και τους δύο στο σπριντ, κάνοντας το 0-2 και σφραγίζοντας τη νίκη για τους φιλοξενούμενους.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα