Τα εισιτήρια των «Big 4»!

Τα εισιτήρια των «Big 4»!

Τα εισιτήρια των «Big 4»!

Αρνητικό ρεκόρ για την σεζόν, έκανε ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Ηρακλή, καθώς έκοψε μόλις 5.946 εισιτήρια. Με αφορμή αυτό, το gazzetta.gr παρουσιάζει την προσέλευση των «big 4» του Ελληνικού πρωταθλήματος και κάνει την σύγκριση με την προηγούμενη σεζόν, με τα πρώτα συμπεράσματα να είναι ενθαρρυντικά. 

«Πρωταθλητής», είναι και πάλι ο Ολυμπιακός, που μετράει 23.039 σε Μ.Ο. φέτος, αυξημένο περίπου 5.000 σε σχέση με πέρσι, όπου έκλεισε την σεζόν με 18.154 ανά αγώνα. Κάτι που φαίνεται και στην μέση πληρότητα του «Καραϊσκάκης», η οποία από το 55% έχει… εκτιναχθεί στο 69%. Σύμμαχος των «ερυθρόλευκων», βέβαια, είναι τα ντέρμπι με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, που είναι από τα πιο εμπορικά ματς του πρωταθλήματος. Παρόλα αυτά, ακόμα και με την Βέροια, ομάδα που παλεύει για την παραμονή, η προσέλευση ήταν πάνω από το περσινό Μ.Ο. και συγκεκριμένα έφτασε τα 20.213 εισιτήρια. 

Καλύτερα τα πάει φέτος και ο ΠΑΟΚ, με την Τούμπα παρόλο που είχε κλειστό το πέταλο στις πρώτες αναμετρήσεις, να έχει περισσότερο κόσμο στα πρώτα ματς. Σε αυτό, βοήθησαν τα ντέρμπι με Ηρακλή και ΑΕΚ, ενώ και το ματς με την Ξάνθη, συγκέντρωσε περισσότερους φιλάθλους σε σχέση με το Μ.Ο. της προηγούμενης σεζόν. Πιο συγκεκριμένα, κόντρα στους Ακρίτες κόπηκαν 13.132 εισιτήρια, ενώ πέρσι μετρούσε 10.569 ανά αγώνα. Ακόμα και στην χειρότερη μέρα, αυτή κόντρα στον Παναιτωλικό, κόπηκαν 11.515. Φέτος, έχει 14.407, εκτοξεύοντας την μέση πληρότητα από το 37% στο 50%. Εδώ βέβαια, πρέπει να επισημάνουμε πως για το… 37 φταίνε και τα κεκλεισμένων των θυρών του «δικεφάλου του Βορρά» που ρίχνουν το Μ.Ο.

Η ΑΕΚ είναι η μόνη ομάδα που δεν έχει ανεβάσει τα νούμερά της, όμως και εδώ υπάρχει εξήγηση. Η Ένωση δεν έχει παίξει κανένα ντέρμπι εντός έδρας και έτσι, έχει μέση προσέλευση 9.490, ενώ την προηγούμενη χρονιά ήταν στα 10.818. Ένα ντέρμπι, όμως, είναι ικανό να εκτοξεύσει αυτό το νούμερο, αφού οι «κιτρινόμαυροι» παίζουν στο μεγαλύτερο με διαφορά γήπεδο, το ΟΑΚΑ. Ενδεικτικό το στατιστικό της πληρότητας, που πέρσι ήταν στο 15% και φέτος στο 13%. 

Τέλος. ο Παναθηναϊκός αν και έχει ανεβάσει σε σχέση τα νούμερά του, παραμένει πολύ χαμηλά σε Μ.Ο.. Πέρσι με τα πολλά κεκλεισμενων, είχε πέσει στα 5.745 ανά αγώνα, ενώ φέτος, αν και δεν έχει παίξει ντέρμπι, είναι στα 8.100. Νούμερο μεγαλύτερο, μεν, αλλά που δεν αποτυπώνει τον ενθουσιασμό που υπήρχε, ειδικά στις αρχές της σεζόν, για την διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Όσο για την πληρότητα στη «Λεωφόρο», από το 35% έχει ανέβει στο 50%, με το ματς με τον Ηρακλή, πάντως, να είναι… ότι χειρότερο. 

Η γενική εικόνα, λοιπόν, δείχνει μία τάση προς τα πάνω στα εισιτήρια, με μοναδική εξαίρεση, όπως αναφέραμε, την ΑΕΚ. Οι τέσσερις μεγάλοι, πέρσι είχαν σε σύνολο μία μέση τιμή 45,286 ανά αγώνα, δηλαδή 11,321 έκαστος. Φέτος, όμως, στο σύνολο συγκεντρώνουν 55,036, που σημαίνει 13.759 εισιτήρια ο καθένας, με του νούμερο αυτό να... χωράει ακόμα μεγάλη βελτίωση, ειδικά με τα ντέρμπι στο ΟΑΚΑ. 

 

Best of internet