Λονδίνο, η πόλη των πλουσίων της Πρέμιερ Λιγκ

Λονδίνο, η πόλη των πλουσίων της Πρέμιερ Λιγκ

bet365

Σχεδόν το 1/3 των συνολικών εσόδων του αγγλικού ποδοσφαίρου καταλήγουν στις ομάδες του Λονδίνου, παρότι συνολικά οι ομάδες που εδρεύουν εκεί δεν ξεπερνούν το 16% όλων.

Εποχές ανάπτυξης και επενδύσεων στο Νησί δεν θα μπορούσαν παρά να ευνοούν τα ταμεία των συλλόγων της ισχυρής κι εμπορικής Πρέμιερ Λιγκ. Οι ομάδες… γεννούν λεφτά και η κατανομή είναι μια διαδικασία αν μη τι άλλο ενδιαφέρουσα.

Οι 15 ομάδες που προέρχονται απ’ την πρωτεύουσα της Αγγλίας συγκεντρώνουν το 1.3 δις λίρες απ’ τα συνολικά 4.3 δις που κερδίζουν οι 96 αγγλικές ομάδες και των 4 κατηγοριών. Η ετήσια έκθεση της Deloitte για την οικονομική κατάσταση των ποδοσφαιρικών συλλόγων για τη σεζόν 2014-15 καταδεικνύει επίσης πως οι λονδρέζικοι απασχόλησαν 3.500 υπαλλήλους ως προσωπικό.

Τέλος, ξεχωριστή αναφορά γίνεται στα γεμάτα γήπεδα τους. Οι Άρσεναλ, Τσέλσι, Τότεναμ, Κρίσταλ Πάλας,ΚΠΡ και Γουέστ Χαμ μέτρησαν παραπάνω από 7.000.000 οπαδούς στα παιχνίδια τους και συνδυαστικά έκλεισαν τη σεζόν με 97% πληρότητα στα γήπεδα τους κατά μέσο όρο, ξεπερνώντας το 96% όλου του πρωταθλήματος.

Όσον αφορά τον ανταγωνισμό μεταξύ τους, οι «κανονιέρηδες» είναι η πιο πλούσια ομάδα με έσοδα 331 εκατομμύρια λίρες για τη σεζόν που πέρασε και κέρδος 51 εκατ., παρόλο μάλιστα που είχε το υψηλότερο μισθολογικό κόστος, που «άγγιζε» τα 26 εκατομμύρια λίρες…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα