Η Άρσεναλ τα μεγαλύτερα έσοδα

Gazzetta team
Η Άρσεναλ τα μεγαλύτερα έσοδα

bet365

Η Premier League ανακοίνωσε τη μοιρασιά των εσόδων ανάμεσα στις ομάδες της κατηγορίας. Η Άρσεναλ έσπασε τα ταμεία, εισπράττοντας τα περισσότερα.

Η Premier League ανακοίνωσε τα έσοδα, που μοιράστηκαν στους συλλόγους για τη σεζόν 2015-16 και για πρώτη φορά μία από αυτές έσπασε το φράγμα των 100 εκατ. λιρών. Η Άρσεναλ ήταν εκείνη, που εισέπραξε τα περισσότερα έσοδα, παρά το γεγονός ότι τερμάτισε στη δεύτερη θέση. Εικάζεται, μάλιστα, ότι το επόμενο καλοκαίρι λόγω της νέας συμφωνίας για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, αυτό το ποσό μπορεί να φτάσει ακόμη και στις 160 εκατ. λίρες!

Η πρωταθλήτρια Λέστερ έβαλε στα ταμεία της περισσότερες από 93 εκατ. λίρες, λιγότερα μόνο από όσα εισέπραξαν Άρσεναλ, Τότεναμ, Μάντσεστερ Σίτι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τα λιγότερα χρήματα έλαβε η Άστον Βίλα, που τερμάτισε στην τελευταία θέση (περίπου 66 εκατ. λίρες), ενώ συνολικά μοιράστηκαν 1.638.805,918 λίρες στις 20 ομάδες της πρώτης κατηγορίας!

Τα χρήματα μοιράζονται ως εξής:

Το 50% των εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα μοιράζεται ισόποσα στους συλλόγους.
Το 25% των εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα μοιράζεται ανάλογα με τη θέση, στην οποία τερμάτισαν οι ομάδες.
Το 25% των εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα μοιράζεται στους συλλόγους ανάλογα με το πόσα παιχνίδια τους μεταδόθηκαν ζωντανά κατά τη διάρκεια της σεζόν.
Το σύνολο των εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα στο εξωτερικό μοιράζεται ισόποσα στους συλλόγους.

Αναλυτικά ο πίνακας

Premier League Payments to clubs for 2014/15 season

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα