Το Brexit... καταστρέφει την Premier League!

Gazzetta team
Το Brexit... καταστρέφει την Premier League!

bet365

Η Ευρωπαϊκή Ενωση περιμένει με αγωνία το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου και μαζί η... Premier League, αφού ένα Brexit θα ήταν καταστροφικό!

Το ενδεχόμενο να αποχωρήσει η Μεγάλη Βρετανία από την Ευρωπαϊκή Ενωση ανησυχεί αρκετά τους ιθύνοντες του Αγγλικού ποδοσφαίρου. Ιδιοκτήτες ομάδων προειδοποίησαν ανοιχτά πως ένα Brexit θα μπορούσε να έχει δραστικές συνέπειες για την ομάδες σε όλη τη χώρα! Ο Πίτερ Κόατες, ο πρόεδρος της Στόουκ τόνισε στους Times πως η Premier League, η Football League και η FA περιμένουν με αγωνία το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου στο Νησί!

«Υπάρχει μεγάλη ανησυχία του αγγλικού ποδοσφαίρου, θα βλάψει την ευκολία των μεταγραφών στο Νησί. Η έρευνα που έχει γίνει για το θέμα δείχνει πως υπάρχει ένας αριθμός παικτών που είναι ήδη στην Αγγλία, αλλά δεν θα μπορούν να πάρουν άδεια παραμονής αν υπάρξει Brexit. Οι επιπτώσεις θα είναι αρνητικές. Η ΕΕ έχει μειώσει το κόστος των αεροπορικών ταξιδιών για τις ομάδες, αλλά και για τους φιλάθλους, αν αποχωρήσουμε...» τόνισε.

Η Κάρεν Μπράντι, αντιπρόεδρος της Γουέστ Χαμ πρόσθεσε για το Brexit: «Οι συνέπειες για την οικονομία και την ανταγωνιστικότητα του βρετανικού ποδοσφαίρου θα είναι καταστροφικές. Οι Αγγλοι χάνουν την απρόσκοπτη πρόσβαση στην ευρωπαϊκή αγορά για την απόκτηση ταλέντων και οι ομάδες θα βρεθούν σε μειονεκτική θέση. «Είναι συντριπτικά προς το συμφέρον της Βρετανίας να μείνει στην Ε.Ε., αλλιώς υπάρχει αυξημένος ο κίνδυνος της πειρατείας και η απώλεια των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας» τόνισε ο Ρίτσαρντ Σκούνταμορ, εκτελεστικός διευθυντής της της Premier League.

Δεκάδες παίκτες της Premier League δεν θα είχαν αυτομάτως τα προσόντα για να παίξουν στην Premier αν δεν είχαν στην κατοχή τους ένα διαβατήριο της ΕΕ, όταν μετακόμισε στην Αγγλία. Η λίστα περιλαμβάνει παίκτες όπως οι: Μαχρέζ, Ντε Χέα, Σνάιντερλιν, Παγιέ.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα