Σταματάει να πληρώνει μισθούς υπαλλήλων η Μπόλτον

Δημήτρης Ρούσσος
Σταματάει να πληρώνει μισθούς υπαλλήλων η Μπόλτον

bet365

Δύσκολες μέρες περνάει η ιστορική αγγλική ομάδα, που απ' τα «μεγαλεία» της Πρέμιερ Λιγκ και τα υψηλά έσοδα των περασμένων ετών, πλέον δεν μπορεί να πληρώνει τους μισθούς των υπαλλήλων του συλλόγου.

Το πρωί της Τετάρτης (20/1) η διοίκηση της ομάδας ανακοίνωσε πως δεν μπορεί να εγγυηθεί πως οι μισθοί του προσωπικού που απασχολείται στα γραφεία της ομάδας, καθώς επίσης και στο γήπεδο, Macron Stadium, θα καταβληθούν κανονικά στο τέλος του Γενάρη, επισημοποιώντας την οικονομική δυσχέρεια που έχει πλήξει τον σύλλογο.

Νωρίτερα μέσα στη βδομάδα οι νομικοί της εκπρόσωποι την υπερασπίστηκαν στο δικαστήριο για απλήρωτους φόρους ύψους 2.2 εκατ. λιρών στο αγγλικό κράτος και παρότι οι αρχές της Εφορίας το έκαναν άμεσα απαιτητό, τους δόθηκε τελικά παράταση πέντε εβδομάδων για να το εξοφλήσουν.

Η Μπόλτον εμφανίζεται βέβαιη πως μπορεί να ελαφρύνει το χρέος της, πουλώντας μια έκταση δίπλα στο προπονητικό κέντρο που χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων, δίχως όμως να έχει βρει ως τώρα αγοραστή. Αυτό οδήγησε στην ανακοίνωση της ομάδας πως δεν γνωρίζει αν θα είναι σε θέση να καταβάλει κανονικά τους μισθούς των υπαλλήλων της στο τέλος της άλλης εβδομάδας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η Bolton Wanderers δηλώνει πως, εξαιτίας της παρούσας αβεβαιότητας σχετικά με την οικονομική κατάσταση του συλλόγου, δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει στο προσωπικό της πως θα λάβουν δίχως καθυστερήσεις το μισθό για τον μήνα Ιανουάριο. Κάθε προσπάθεια που συνεχίζουμε να κάνουμε γίνεται προς την κατεύθυνση να λυθούν τα οικονομικά προβλήματα του συλλόγου, κάτι που ακόμα φαντάζει δύσκολο».

Οι υπάλληλοι πληρώθηκαν κανονικά τον Δεκέμβριο, όμως πλέον έχει γίνει αντιληπτό σε όλους πως η διαδικασία του ισολογισμού εσόδων – εξόδων δεν γίνεται απρόσκοπτα, με την ομάδα να έχει ανοικτά «μέτωπα» και χρέη που δεν μπορεί να εξυπηρετήσει εδώ και καιρό. Αντίθετα, ο προπονητής Νιλ Λένον και οι πάικτες του δεν έχουν πληρωθεί απ' το Νοέμβριο. Ενδεικτικό της οριακής κατάστασης, στην οποία έχει περιέλθει ο σύλλογος, είναι πως στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου ψάχνει εναγωνιώς να πουλήσει τον Μαρκ Ντέιβις και τον Ζακ Κλαφ, προκειμένου να μαζέψει 2 περίπου εκατ. ευρώ και να πληρώσει το χρέος σε φόρους. Αν αυτό δεν γίνει, δεν αποκλείεται να αρχίσει να δανείζει παίκτες, μόνο και μόνο για να «ελαφρύνει» το μηνιαίο μπάτζετ της.

Η Μπόλτον ανήκει στον Έντι Ντέιβις, που επισήμως έχει ανακοινώσει πως επιδιώκει την απεμπλοκή του απ' αυτήν και πως ψάχνει αγοραστή για τον σύλλογο. Το οικονομικό τμήμα του διαπραγματεύεται με τέσσερις πιθανούς επενδυτές και, σύμφωνα με πληροφορίες του «Guardian», όλα είναι έτοιμα για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης μετοχών, παικτών και ακινήτων.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα και η εκτίναξη του χρέους, που το 2007 βρισκόταν στα 29 εκατ. λίρες και σήμερα αγγίζει τα 140 εκατ. (!) οφείλεται στο δραματικό υποβιβασμό του συλλόγου το 2012 απ' την Πρέμιερ Λιγκ. Αποτέλεσμα ήταν να μην επιστρέφουν πίσω λεφτά που είχαν δαπανηθεί για ακριβές μεταγραφές, όπως του Γιόχαν Ελμάντερ με 12 εκατ. ευρώ απ' την Τουλούζ, αλλά κυρίως να μείνει η ομάδα εκτός της μοιρασιάς της «χρυσοποίκιλτης» πίτας των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της πρώτης εθνικής κατηγορίας ποδοσφαίρου στο Νησί, που για την τριετία 2013-2016 έφτασε τα 3 δισεκατομμύρια λίρες...

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα