Περισσότερα χρήματα η Ευρωλίγκα, επιφυλάχθηκαν να υπογράψουν οι «αιώνιοι»

Γιάννης Ράμμας
Περισσότερα χρήματα η Ευρωλίγκα, επιφυλάχθηκαν να υπογράψουν οι «αιώνιοι»
Η Ευρωλίγκα παρουσίασε την αντιπρότασή της, αλλά οι Ολυμπιακός & Παναθηναϊκός επιφυλάχθηκαν να υπογράψουν, αν δε διαβάσουν οι ίδιοι τη 10ετή αξίας €360.000.000+ σύμβαση με την IMG.

Η αμερικανική εταιρία αποτελεί τη σύμμαχο της Ευρωλίγκας στην κόντρα με την Παγκόσμια Ομοσπονδία και μαζί παρουσίαζαν επί σχεδόν 8 ώρες στις ομάδες στη Βαρκελώνη την αντιπρόταση στο Champions League της τελευταίας.

Τα εγγυημένα έσοδα φέρονται να ξεπερνούν όσα έχει τάξει η FIBA (€36.000.000 έως και €49.000.000 υπό προϋποθέσεις έναντι €33.000.000), αλλά οι Ολυμπιακός (Σκινδήλιας & Σταυρόπουλος) & Παναθηναϊκός (Παπαδόπουλος & Μπαλτάκος) επιφυλάχθηκαν να υπογράψουν. Οι «αιώνιοι» ζήτησαν να διαβάσουν οι ίδιοι τη 10ετή (με το δικαίωμα ανανέωσης για +10) σύμβαση με την IMG, αλλά προς το παρόν το αίτημά τους δεν έγινε δεκτό και δεν ακολούθησαν τις υπόλοιπες ομάδες. Παρόλα αυτά η Ευρωλίγκα στην ανακοίνωσή της ανέφερε συμφωνία μεταξύ όλων των πλευρών.

Μεταξύ άλλων το πλάνο της Ευρωλίγκας με χρονιά εκκίνησης επίσης το 2016 αφορά 16 ομάδες (30 αγωνιστικές εντός-εκτός έδρας, best-of-five -δηλαδή στις 3 νίκες- playoffs & Final 4), 11 μ' εγγυημένη -γι' άγνωστο μέχρι πότε- συμμετοχή (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Λαμποράλ Κούτσα, Φενέρμπαχτσε, Εφές, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Αρμάνι Τζινς Μιλάνο & Ζαλγκίρις Κάουνας), την κάτοχο του EuroCup, 3 εθνικές Πρωταθλήτριες και τη νικήτρια του Προκριματικού Γύρου των 8 ομάδων (οι 7 στο EuroCup των 24 ομάδων: 21 μέσω εθνικών Πρωταθλημάτων & 3 μέσω wild cards για 10 αγωνιστικές εντός-εκτός έδρας στην πρώτη φάση, 14 αναλόγως στο ΤΟΡ 16, εντός προημιτελικούς & ημιτελικούς και μονό τελικό).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.