Πιο ακριβό brand name η Γιουνάιτεντ

Gazzetta team
Πιο ακριβό brand name η Γιουνάιτεντ

bet365

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι το ακριβό brand name στον κόσμο με αξία στα 1,206 δισ. δολάρια.

Το Brand Finance δημοσίευσε έρευνα για τα 50 ακριβότερα brand names στον κόσμο στο ποδόσφαιρο. Η πρωτιά, λοιπόν, ανήκει στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, της οποίας η αξία αποτιμάται στα 1,206 δισ. δολάρια, σημειώνοντας άνοδο 63%! Στη 2η θέση βρίσκεται η Μπάγερν με 933 εκατ. δολάρια, ενώ στη λίστα με το top 10 κυριαρχούν οι ομάδες από την Premier League (6).

Στην περσινή λίστα οι κόκκινοι διάβολοι είχαν πέσει στην 3η θέση, όμως φέτος με τον Φαν Χάαλ στον πάγκο και την επιστροφής τους στο Champions League κατάφεραν να βρεθούν και πάλι στην κορυφή. Αυτό συνέβη επίσης με κριτήριο και τις νέες χορηγίες, αλλά και τη μεγάλη βάση οπαδών που έχει αναπτύξει ο αγγλικός σύλλογος σε Ινδία, Κίνα και στη Νοτιοανατολική Ασία γενικότερα.

Φυσικά, από το top 10 δε θα μπορούσαν να λείπουν Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, που βρίσκονται στην 3η και στην 6η θέση αντίστοιχα, ενώ υπάρχει και μία γαλλική, με την Παρί Σεν Ζερμέν να βρίσκεται στην 9η θέση. Από την Αγγλία βλέπουμε επίσης τις Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι, Άρσεναλ, Λίβερπουλ και Τότεναμ, ενώ στην 50άδα υπάρχουν και οι Έβερτον (15), Γουέστ Χαμ (16), Σαουθάμπτον (18), Άστον Βίλα (21), Νιούκαστλ (22), Στόουκ (26), Σουόνσι (27), Σάντερλαντ (29), Κρίσταλ Πάλας (30), Γουέστ Μπρομ (37) και Λέστερ (42), κάτι που οφείλεται φυσικά στα τεράστια έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις πρώτες 10 θέσεις δεν υπάρχει ούτε μία ομάδα από την Ιταλία, με την Γιουβέντους να βρίσκεται στην 11η θέση, ενώ εκτός Ευρώπης βλέπουμε μόνο τις βραζιλιάνικες Σάο Πάουλο και Κορίνθιανς... Τέλος, στη λίστα εκπροσωπούνται 10 χώρες (Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Βραζιλία, Γαλλία, Σκωτία, Ολλανδία, Τουρκία και Πορτογαλία).

Αναλυτικά η λίστα:

 

Τελευταία Νέα