Που πήγαν τα λεφτά της Παρτιζάν;

Που πήγαν τα λεφτά της Παρτιζάν;

bet365

Ακαδημίες ατόφιο χρυσάφι, τα εκατομμύρια που μπήκαν στα ταμεία δεκάδες, όμως η Παρτιζάν... φρόντισε να τα εξαφανίσει! Τα λεφτά έκαναν φτερά και οι προπονητές στέλνουν μήνυμα απόγνωσης.

Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Τσέλσι, Αγιαξ, Γιουβέντους αναζητούν μέσω των Ακαδημιών τους το μυστικό για την επόμενη μέρα, αυτό που κάποιες ομάδες γνωρίζουν ήδη! Χιλιάδες ταλέντα μπαίνουν στο... στίβο μάχης όπου θα ξεχωρίσουν αυτοί που έχουν κάτι «μαγικό». Είναι πολλά τα εκατομμύρια που μπαίνουν στα ταμεία των συλλόγων από μια μεταγραφή ενός παίκτη που στην ουσία δεν... στοιχίζει τίποτα! Αυτή που σίγουρα μπορεί να υπερηφανεύεται για τα πολλά χρήματα που έχει εισπράξει από τις παραχωρήσεις παικτών είναι η Παρτιζάν.

Μπορεί τα παιδιά στη Σερβία να γεννιούνται με ποδοσφαιρικό χάρισμα, αλλά οι «ασπρόμαυροι» είναι ειδικοί στο να τους μετατρέπουν σε... μηχανές! Οι Ακαδημίες της Παρτιζάν θυμίζουν κάτι σε... χρηματιστήριο, βγάζουν διαρκώς παίκτες, οι οποίοι περνούν στην πρώτη ομάδα και η αξία τους ανεβαίνει στα ύψη. Παράλληλα, έχει καταφέρει χάρη στο απίστευτο δίκτυο που διαθέτει να μαζεύει στην πρωτεύουσα ό,τι καλύτερο υπάρχει στη χώρα, να τους περνά την φιλοσοφία και να τους... ετοιμάζει για τον βασικό τους στόχο, την πώλησή του σε μεγάλο σύλλογο!

Τα τελευταία δέκα χρόνια η Ακαδημία της έχει μετατραπεί σε μια εκ των κορυφαίων στην Ευρώπη, με την UEFA να την κατατάσσει στη 2η θέση πίσω από αυτή του Αγιαξ.

Δεκάδες νεαροί παίκτες θα φορέσουν τη φανέλα της και αρκετοί από αυτούς θα στελεχώσουν την Εθνική, ενώ θα πάρουν μεταγραφή για μεγαλύτερους συλλόγους. Λίγες ομάδες μπορούν να καυχηθούν πως έχουν παραχωρήσει παίκτες σε Γιουνάιτεντ, Ρόμα, Αντερλεχτ, Λίβερπουλ, Μπενφίκα και Ντόρτμουντ. Η ομάδα έχει καταφέρει να βάλει στα ταμεία της περισσότερα από 80 εκατ. ευρώ την τελευταία δεκαετία από μεταγραφές παικτών. Έχει προσελκύσει τα βλέμματα δεκάδων ομάδων για τον τρόπο λειτουργίας της, αλλά και οργάνωσής της.

Κι όμως ο σερβικός σύλλογος... φρόντισε να «σκοτώσει» τον «αιμοδότη» της, άφησε τους υπαλλήλους της απλήρωτους πολλούς μήνες και οι προπονητές Ακαδημιών είναι σε απόγνωση. Κάνουν τα πάντα για να κρατήσουν το επίπεδο στα ύψη, ωστόσο οι υποσχέσεις της διοίκησης παραμένουν διαρκώς ανεκπλήρωτες.

Ενα εξαιρετικό τιμ με μπροστάρη τον γνώριμό μας, Μομτσίλο Βούκοτιτς αποφάσισε να βάλει φρένο στην κατηφόρα, να βγάλει προς τα έξω τα τρομερά οικονομικά προβλήματα και να κηρύξει απεργία. Οι εργαζόμενοι του συλλόγου έφτασαν στα όρια τους και μάλιστα λίγο καιρό πριν λίγο έλειψε να συμβεί το μοιραίο, όταν υπάλληλος απείλησε να αυτοκτονήσει στο γήπεδο της ομάδας! Οι Σέρβοι αναρωτιούνται που... πήγαν τόσα εκατομμύρια ευρώ, θυμούνται το πρώτο μεγάλο deal με την πώληση του Κέζμαν το 2000 στην PSV έναντι 14 εκατ. ευρώ!

Τα deal που έφεραν εκατομμύρια!

2011-2012 Στέφαν Σάβιτς σε Μαν. Σίτι 12 εκατ.

2013-14 Λάζαρ Μάρκοβιτς σε Μπενφίκα 10 εκατ.

2008-09 Στέφαν Γιόβετιτς σε Φιορεντίνα 8 εκατ.

2008-09 Ζόραν Τόσιτς σε Μαν. Γιουν 7 εκατ.

2003-04 Ντάνκο Λάζοβιτς σε Φέγενορντ 7 εκατ.

2009-10 Αντεμ Λιάγιτς σε Φιορεντίνα 7 εκατ.

2013-14 Αλεξάνταρ Μίτροβιτς σε Αντερλεχτ 5 εκατ.

2003-04 Ζβόνιμιρ Βούκιτς σε Σαχτάρ 5 εκατ.

2003-04 Αντρίγια Ντελίμπασιτς σε Μαγιόρκα 4.5 εκατ.

2003-04 Ιγκόρ Ντουλιάι σε Σαχτάρ 4 εκατ.

2005-06 Σίμον Βούκσεβιτς σε Σατούρν 4 εκατ.

2013-14 Μάρκο Σκέποβιτς σε Ολυμπιακό 3.5 εκατ.

 

Τελευταία Νέα