Η Premier League στην κορυφή

Gazzetta team
Η Premier League στην κορυφή

bet365

Για ακόμη μία σεζόν τα έσοδα της Premier League από τα τηλεοπτικά δικαιώματα ήταν αστρονομικά, με τους Άγγλους να είναι στην κορυφή.

Η Premier League συνεχίζει να είναι με διαφορά το πιο εμπορικό πρωτάθλημα στον κόσμο. Για τη σεζόν 2013-14 οι αγγλικές ομάδες μοιράστηκαν μόνο από τα τηλεοπτικά δικαιώματα το ποσό του 1 δισ. 875 εκατ. ευρώ. Ποσό υπερδιπλάσιο από την δεύτερη της λίστας Serie A, που είχε έσοδα 846 εκατ. ευρώ.

Πιο πίσω ακολουθεί η Primera Division με έσοδα 755 εκατ. ευρώ, ενώ στην 4η θέση είναι η Bundesliga με 495 και στην 5η η Ligue 1 με περίπου 488. Ένα από τα αξιοσημείωτα της λίστας είναι φυσικά η θέση των Γερμανών, που όμως από την επόμενη σεζόν θα αυξήσουν τα τηλεοπτικά τους έσοδα, έχοντας υπογράψει νέο συμβόλαιο.

Στη λίστα, επίσης, μπορείτε να δείτε και τα έσοδα κάθε ομάδας. Στην κορυφή είναι οι Ρεάλ και Μπαρτσελόνα, που αμφότερες έβαλαν στα ταμεία τους από 140 εκατ. ευρώ, εκμεταλλευόμενες το γεγονός ότι στην Ισπανία η διαχείριση δεν είναι κεντρική και τα έσοδα δεν κατανέμονται ομοιόμορφα, όπως σε Αγγλία, Γερμανία και Γαλλία. Είναι χαρακτηριστικό ότι η 3η στην Ισπανία Βαλένθια, έλαβε μόλις 48 εκατ. ευρώ.

 

Τελευταία Νέα