Από τα πιο «φτωχά» το ελληνικό πρωτάθλημα

Gazzetta team
Από τα πιο «φτωχά» το ελληνικό πρωτάθλημα

bet365

Η Ελλάδα κατέχει τη 13η θέση στην κατάταξη της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και μεταξύ των 15 πρώτων χωρών διαθέτει το τέταρτο «φτωχότερο» πρωτάθλημα με χρηματιστηριακή αξία μόλις 270 εκατ. ευρώ.

Ποια είναι η θέση της Ελλάδας στη ζυγαριά με τα σπουδαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα; Ποια είναι η χρηματιστηριακή αξία της Σούπερ Λίγκας; Απαντήσεις σ' αυτά και σ' άλλα ερωτήματα μπορούν να δοθούν με τη βοήθεια της έγκυρης ιστοσελίδας transfermarkt, που υπολογίζει την τρέχουσα αξία των ποδοσφαιριστών χρησιμοποιώντας παραμέτρους όπως η ηλικία, οι επιδόσεις τους και το ενδιαφέρον που δείχνουν σύλλογοι για την απόκτησή τους.

Οπως γράφει το EΘΝΟΣ της Κυριακής, η Ελλάδα κατέχει τη 13η θέση στην κατάταξη της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και μεταξύ των 15 πρώτων χωρών διαθέτει το τέταρτο «φτωχότερο» πρωτάθλημα με χρηματιστηριακή αξία μόλις 270 εκατ. ευρώ. Επονται η Ρουμανία (224 εκατ. ευρώ), η Ελβετία (180 εκατ. ευρώ) και η Τσεχία (150 εκατ. ευρώ). Ωστόσο η περίπτωση της ελβετικής Λίγκας έχει την παράμετρο ότι η μέτρηση έγινε στις 10 ομάδες που συμμετέχουν, ενώ τα υπόλοιπα τρία πρωταθλήματα λαμβάνουν μέρος από 16 (Τσεχία) μέχρι 18 σύλλογοι (Ελλάδα και Ρουμανία). Οσον αφορά τις χώρες που αναφέραμε στον πρόλογο, βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας του «χρηματιστηρίου», αλλά όχι στην πρώτη θέση. Σ' αυτή έχουν εδραιωθεί οι Αγγλοι με την Πρέμιερ Λιγκ των 3,61 δισ. ευρώ όσο περίπου13? Σούπερ Λίγκες!

Σχεδόν 2,7 φορές πάνω από την αξία του ελληνικού πρωταθλήματος αξίζει η ακριβότερη ομάδα της Ευρώπης που δεν είναι άλλη από τη Ρεάλ των 717 εκατ. ευρώ και έπεται η Μπάγερν των 532 εκατ. ευρώ, όσο δηλαδή 2? Σούπερ Λίγκες.

Ανάλογα χαοτική είναι η χρηματιστηριακή απόσταση που χωρίζει την ακριβότερη ελληνική ομάδα, τον Ολυμπιακό των 78 εκατ. ευρώ, από «μεγαθήρια» όπως οι σύλλογοι της Μαδρίτης και της Βαυαρίας, αλλά και οι πρωταθλήτριες Αγγλίας (Μάντσεστερ Σίτι) και Γαλλίας (Παρί Σεν Ζερμέν). Με τη σειρά τους οι πρωταθλητές Ελλάδας δείχνουν πανίσχυροι εντός των συνόρων καθώς έχουν ξεφύγει από τους διώκτες τους. Σ' ένα πρωτάθλημα ακόμα πιο φτωχό, καθώς μετά την ΑΕΚ δεν θα έχει και τον Αρη, οι «ερυθρόλευκοι» είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Πλέον η προσοχή τους στον Πειραιά είναι στραμμένη προς το Τσάμπιονς Λιγκ και γι' αυτόν το λόγο στο μεταγραφικό παζάρι ψώνισαν από το πάνω ράφι. Ενισχύθηκαν με παίκτες επιπέδου, όπως είναι ο Ερίκ Αμπιντάλ και ο Ιμπραήμ Αφελάι.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα