Οι 10 πιο πλούσιοι μπασκετμπολίστες όλων των εποχών!

Gazzetta team
Οι 10 πιο πλούσιοι μπασκετμπολίστες όλων των εποχών!

bet365

O Μάικλ Τζόρνταν αποσύρθηκε από τα παρκέ το 2003 όμως παραμένει στην κορυφή της λίστας των παικτών που τα εισοδήματά τους από εμπορικές συμφωνίες... ζαλίζουν! Διαβάστε όλα τα... εκλεκτά ονόματα της λίστας!

Αν και οι περισσότεροι εξ αυτών απέχουν από την ενεργό δράση, δεν σταματούν να είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, χαίρουν άκρας εκτίμησης παγκοσμίως και συνεχίζουν να αυξάνουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς με αμείωτο ρυθμό.

Όπως αναφέρει μάλιστα στο σχετικό ρεπορτάζ του basketballnetwork.net, ο Μάικλ Τζόρνταν συνεχίζει να έχει απίστευτο εισόδημα ακόμη και τα χρόνια που έχει αποσυρθεί από τους αγωνιστικούς χώρους και φιγουράρει στην κορυφή της λίστας των πιο πλούσιων παικτών μπάσκετ!

Τα ποσά στο Top-10 σχετικά με τα χρήματα των παικτών από εμπορικές συμφωνίες κι έσοδα εκτός των τεσσάρων γραμμών ζαλίζουν!

10. Ντιρκ Νοβίτσκι - 160 εκ. δολάρια
Ο Ντιρκ Νοβίτσκι αγωνίζεται στους Ντάλας Μάβερικς από το 1998, το 2007 έγινε ο πρώτος Ευρωπαίος MVP στην ιστορία του ΝΒΑ, έχει συμμετάσχει σε 13 All Star Game και κατέκτησε το πολυπόθητο δαχτυλίδι το 2011. Τα εισοδήματα του μεγάλου Γερμανού από εμπορικές συμφωνίες ανέρχονται στα 160 εκατομμύρια δολάρια.

9. Γκραντ Χιλ - 180 εκ. δολάρια
Ο Γκραντ Χιλ είναι ένας από τους βετεράνους NBAers με τη μεγαλύτερη περιουσία που αγγίζει τα 180 εκατομμύρια. Αγωνίστηκε στους Ορλάντο Μάτζικ, τους Φοίνιξ Σανς και τους Ντιτρόιτ Πίστονς, αποτελώντας ένα από τα μεγαλύτερα what if στην ιστορία του ΝΒΑ αφού ταλαιπωρήθηκε από πολλούς τραυματισμούς.

8. Κέβιν Γκαρνέτ - 190 εκ. δολάρια
Όταν ο Κέβιν Γκαρνέτ υπέγραψε το τελευταίο διετές συμβόλαιό του με τη Μινεσότα πριν αποσυρθεί από την ενεργό δράση, τα εισοδήματά από τις συμφωνίες με τις ομάδες του ανήλθαν στα 343.4 εκατομμύρια δολάρια, περισσότερα από κάθε άλλον NBAer! Σε αυτά, προσθέστε και τα 190 εκ. που έβγαλε... εκτός τεσσάρων γραμμών.

7. Χακίμ Ολάζουον - 200 εκ. δολάρια
Ο Χακίμ «The Dream» Ολάζουον έπαιξε 18 χρόνια στο ΝΒΑ, βγάζοντας 200 εκατομμύρια δολάρια από εμπορικές συμφωνίες! Σήμερα κερδίζει εκατομμύρια κάνοντας ατομικές προπονήσεις με παίκτες όπως ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο Ντουάιτ Χάουαρντ και ο Κόμπι Μπράιαντ, πριν αποσυρθεί.

6. Κόμπι Μπράιαντ - 380 εκ. δολάρια
Ο Black Mamba αποσύρθηκε από την ενεργό δράση έχοντας κατακτήσει πέντε πρωταθλήματα, πρόσφατα πρόσθεσε στη συλλογή του ένα... Όσκαρ και τα έσοδά του εκτός συμβολαίων ανέρχονται στα 380 εκατομμύρια! Μάλιστα ο άλλοτε σούπερ σταρ των Λέικερς έχει δαπανήσει 100 εκ. δολάρια σε ένα επενδυτικό fund.

5. ΛεΜπρόν Τζέιμς - 400 εκ. δολάρια
Ο King Τζέιμς είναι μια... μηχανή παραγωγής χρήματος, με δεδομένο ότι έχει κερδίσει 400 εκατομμύρια δολάρια που προστίθενται στα 70 εκατομμύρια δολάρια ετησίως από το συμβόλαιό του και την εμπορική εκμετάλλευση του ονόματός του.

4. Σακίλ Ο' Νιλ - 400 εκ. δολάρια
Ο Σακίλ Ο' Νιλ έχει αποσυρθεί εδώ και καιρό όμως παραμένει ένας από τους πιο πλούσιους παίκτες ever με έσοδα που αγγίζουν τα 400 εκατομμύρια δολάρια!

3. Τζούνιορ Μπρίτζμαν - 600 εκ. δολάρια
Ο Μπρίτζμαν έκανε καριέρα στο ΝΒΑ κυρίως με τους Μιλγουόκι Μπακς, σκοράροντας 11.517 πόντους στα 12 χρόνια που αγωνίστηκε στην κορυφαία βιομηχανία μπασκετικού θεάματος στον κόσμο. Έπειτα από την απόσυρσή του, επένδυσε σε αρκετά franchises όπως στην αλυσίδα Wendy's. Πλέον του ανήκουν περισσότερα από 160 εστιατόρια!

2. Μάτζικ Τζόνσον - 600 εκ. δολάρια
Ο Μάτζικ χρησιμοποίησε τα χρήματα που έβγαλε από το ΝΒΑ αναπτύσσοντας τις δικές του επιχειρήσεις, δημιουργώντας ένα δίκτυο 600 εκατομμυρίων δολαρίων!

1. Μάικλ Τζόρνταν - 1.62 δισ. δολάρια
Ουδεμία έκπληξη... Ο Τζόρνταν είναι ο πλουσιότερος μπασκετμπολίστας όλων των εποχών. Παρεμπιπτόντως, τα έσοδα από το brand των παπουτσιών του τον κάνουν πλουσιότερο κατά 100 εκατομμύρια δολάρια ετησίως! Ο πραγματικός GOAT εντός κι εκτός παρκέ.

 

NBA Τελευταία Νέα