«Χορεύουν» τα εκατομμύρια για... 40 παιχνίδια της Premier League

Κώστας Ζάλιαρης
«Χορεύουν» τα εκατομμύρια για... 40 παιχνίδια της Premier League

bet365

Το νέο deal για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Πρέμιερ Λιγκ, για την τριετία 2019-2022, βάζει σε «πόλεμο» τις ενδιαφερόμενες πλευρές που απέμειναν να διεκδικούν 40 παιχνίδια καθεμιάς από τις αγωνιστικές περιόδους των ετών που ορίζει η συμφωνία.

Σκόραρε ο Ρονάλντο ή ο Νεϊμάρ το πρώτο γκολ του αγώνα Ρεάλ Μ. – Παρί Σ.Ζ.; Στη vistabet έχει επιστροφή στοιχήματος*!(21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Το SkySports διατήρησε τη μερίδα του λέοντος στα τηλεοπτικά έναντι του μεγάλου του τηλεοπτικού αντίζηλου, BT Sport, εξασφαλίζοντας τέσσερα πακέτα ζωντανής μετάδοσης αγώνων του κορυφαίου πρωταθλήματος, έναντι ενός που απέκτησε το BT.

Απομένουν δύο πακέτα για τα οποία η δημοπρασία συνεχίζεται και κατά πάσα πιθανότητα ένας εκ των ενδιαφερόμενων πλευρών για τη μετάδοση των 40 αναμετρήσεων που απομένουν, είναι και η διαδικτυακή πλατφόρμα του Amazon. Υπενθυμίζεται πως η συγκεκριμένη πλατφόρμα «τρέχει» ήδη πρότζεκτ σε συνεργασία με την Μάντσεστερ Σίτι για την προβολή σειράς με παρακάμερα από τα εντός έδρας ματς της ομάδας του Πεπ Γκουαρδιόλα, έχοντας καταστήσει σαφείς τις προθέσεις της για εμπλοκή στην Premier League.

Για τα πέντε από τα εφτά πακέτα της τηλεοπτικής κάλυψης των αγώνων από το καλοκαίρι του 2019 έως και αυτό του 2022, έφτασε στα 4,46 δισεκατομμύρια λίρες, έναντι του ποσού των 5,1 δισεκατομμυρίων λιρών στα οποία είχε κλείσει το deal για την τριετία από το 2016 έως και το 2019. Από την άνοδο του 70% σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο συμβόλαιο, το προσεχές παρουσίασε πτώση 500 εκατ.λιρών, ποσό το οποίο όμως μπορεί να καλυφθεί για τα δύο εναπομείναντα πακέτα, εφόσον τα 40 παιχνίδια που δημοπρατούνται κοστίσουν 16,9 εκατομμύρια έκαστος στη συμφωνία που θα επιτευχθεί!

Με τα δεδομένα που θα ισχύσουν από το καλοκαίρι του 2019, κάθε παιχνίδι της Premier League για ζωντανή μετάδοση θα κοστίζει 9,3 εκατ.λίρες, το SkySports κέρδισε το δικαίωμα να επιλέγει τα πιο εμπορικά κάθε αγωνιστικής για καθεμιά από τις σεζόν που καλύπτει το συμβόλαιο, ενώ φυσικά στο κάδρο μπαίνουν και τα ματς που θα διεξάγονται πλέον στην prime-time ζώνη του Σαββάτου, στις 21:45 (ώρα Ελλάδας).

Στα δύο πακέτα που συνεχίζουν να διεκδικούν τα ενδιαφερόμενα τηλεοπτικά δίκτυα, περιλαμβάνεται ταυτόχρονη live μετάδοση 10 αγώνων στη Bank Holiday και άλλων 10 από μεσοβδόμαδη αγωνιστική, όπως επίσης άλλες δυο 10άδες αναμετρήσεων εκτός Σαββατοκύριακων. Τα παραπάνω χωρίζονται σε δύο 20άδες...

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί για πρώτη φορά τα τελευταία 30 χρόνια και κυρίως από το 1992, όταν και οι σύλλογοι πήραν διαφορετικούς δρόμους στο τηλεοπτικό τοπίο, δεν θα υπάρχει πλέον μετάδοση αγώνα σε ελεύθερο κανάλι, από το BBC ή το ITV...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα