Oι ομάδες με τις πιο ακριβές φανέλες!

Gazzetta team
Oι ομάδες με τις πιο ακριβές φανέλες!

bet365

Ενα σημαντικό ποσό κερδίζουν οι μεγάλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι από τις χορηγίες στις φανέλες τους. Στην κορυφή είναι η Ρεάλ Μαδρίτης. Δείτε ποιοι ακολουθούν

Παίξε νόμιμα στο Γιουβέντους - Τζένοα και η Sportingbet.gr σε ανταμείβει*, ακόμα κι αν χάσεις! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Η Ρεάλ Μαδρίτης, μετά την επέκταση της συνεργασίας της με την Emirates τον περασμένο χρόνο, βάζει στα ταμεία της 70 εκατομμύρια ευρώ. Ξεπέρασε έτσι την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που έχοντας υπογράψει από το 2014 με την Chevrolet, υπολογίζει σε 63 εκατ ευρώ. Την τριάδα ολοκληρώνει η Μπαρτσελόνα, αφού η υπογραφή με τους Ιάπωνες της Rakuten, της εξασφαλίζει 55 εκατ. ευρώ έσοδα.

Πάντως η Ρεάλ Μαδρίτης δεν είναι η μοναδική που έχει χορηγία από την Emirates, μιας και στην πρώτη δεκάδα της λίστας, υπάρχουν άλλες δύο ομάδες με την ίδια εταιρεία στις φανέλες τους, η Αρσεναλ και Παρί Σ.Ζ.
Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αγγλίας (FA) αποφάσισε το καλοκαίρι να σπάσει τη συμφωνία της με τους Ladbrokes και να αρνηθεί κάθε συνεργασία χορηγίας με εταιρείες στοιχημάτων-τυχερών παιχνιδιών, ενώ επίσης, οι Αγγλοι αποφάσισαν την θέση χορηγίας και για άλλο χορηγό στο μανίκι της φανέλας.

Η συνολική αξία για τις δέκα κορυφαίες χορηγίες σε φανέλες συλλόγων φτάνει τα 426 εκατ. ευρώ, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως στην πρώτη δεκάδα υπάρχουν έξι ομάδες από την αγγλική Premier League.
Να σημειωθεί πάντως ότι οι χορηγίες αυτές δεν σχετίζονται με την επιλογή αθλητικού σπόνσορα, όπου οι συμφωνίες αφορούν πολύ μεγαλύτερα ποσά. Για παράδειγμα, τον περασμένο χρόνο το γερμανικό περιοδικό Spiegel, αποκάλυψε ότι από τη συμφωνία της Ρεάλ με την Adidas, οι Μαδριλένοι θα βάλουν στα ταμεία τους πάνω από 1 δισ. ευρώ!

Οι 10 πρώτες ομάδες της κατάταξης με τις πιο ακριβές χορηγίες-ονόματος στην Ευρώπη:

Ρεάλ Μαδρίτης Emirates70 εκατ. ευρώ
Μάντσεστερ ΓιουνάιτεντChevrolet 63 εκατ. ευρώ
ΜπαρτσελόναRakuten55 εκατ. ευρώ
ΤσέλσιYokohama48,8 εκατ. ευρώ
ΑρσεναλEmirates36,6 εκατ ευρώ
ΛίβερπουλStandard Chartered36,6 εκατ. ευρώ
ΤότεναμAIA 36,6 εκατ. ευρώ
ΜπάγερνDeutsche TeleKom30 εκατ. ευρώ
Παρί Σεν ΖερμένEmirates25 εκατ. ευρώ
Μάντσεστερ ΣίτιEtihad24,4 εκατ. ευρώ

 

Τελευταία Νέα