Στην κορυφή του Forbes η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Gazzetta team
Στην κορυφή του Forbes η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

bet365

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επέστρεψε στην κορυφή της λίστας του Forbes με τους πολυτιμότερους συλλόγους στον κόσμο.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επέστρεψε έπειτα από πέντε χρόνια στην κορυφή του περιοδικού Forbes με τους πολυτιμότερους ποδοσφαιρικούς συλλόγους στον κόσμο. Οι κόκκινοι διάβολοι έκαναν εξαιρετική δουλειά , αφήνοντας πίσω τους την Μπαρτσελόνα και την Ρεάλ, που είχε βρεθεί στην κορυφή τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια.

Μοναδικές Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Την πρώτη πεντάδα της λίστας συμπληρώνουν η Μπάγερν και η Μάντσεστερ Σίτι, με τις αγγλικές ομάδες να κυριαρχούν στο top 10. Οι κόκκινοι διάβολοι ήταν η ομάδα με τα περισσότερα έσοδα, σχεδόν 100 εκατ. ευρώ περισσότερα από την Ρεάλ. Όλα τα οικονομικά μεγέθη αφορούν τη σεζόν 2015-16.

Η μέση αξία των 20 πολυτιμότερων συλλόγων στον κόσμο ανέρχεται σε 1.48 δισ. δολάρια, με την αύξηση να ανέρχεται σε 3% σε σχέση με πριν τρία χρόνια. Ο σημαντικότερος παράγοντας για την κυριαρχία των Άγγλων είναι, φυσικά, τα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, με τις Ρεάλ και Μπαρτσελόνα να βρίσκονται στην κορυφή σε ό,τι αφορά τα έσοδα της εμπορικής εκμετάλλευσης.

Η λίστα (σε δισ. δολάρια):

1. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3.69
2. Μπαρτσελόνα 3.64
3. Ρεάλ Μαδρίτης 3.58
4. Μπάγερν 2.71
5. Μάντσεστερ Σίτι 2.08
6. Άρσεναλ 1.93
7. Τσέλσι 1.85
8. Λίβερπουλ 1.49
9. Γιουβέντους 1.26
10. Τότεναμ 1.06

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα