Τα συμβόλαια του Ερυθρού Αστέρα! (pics & vid)

Τα συμβόλαια του Ερυθρού Αστέρα! (pics & vid)

Γιάννης Σταυρουλάκης
Τα συμβόλαια του Ερυθρού Αστέρα! (pics & vid)
Το gazzetta.gr παρουσιάζει τα οικονομικά δεδομένα της ομάδας που έχει σοκάρει την EuroLeague! Ποια είναι τα πιο υψηλά συμβόλαια των Σέρβων και πόσα χρήματα κερδίζει ο Στέφαν Γιόβιτς;

Η επιτυχία συνίσταται, ακριβώς, στο να έχεις τις ικανότητες που ζητούνται τη στιγμή εκείνη. Στην περίπτωση, λοιπόν, του Ερυθρού Αστέρα και όσων έχουν πετύχει φέτος οι Σέρβοι στην EuroLeague, η επιτυχία συνίσταται στο γεγονός ότι μια ομάδα με αγωνιστικό μπάτζετ που δεν ξεπερνά τα 3.5 εκατομμύρια ευρώ, μετράει επτά συνεχόμενες νίκες στη διοργάνωση! Για να γίνει, μάλιστα, αντιληπτό το σπουδαίο του πράγματος, αρκεί η σύγκριση με τη Μακάμπι. Την ομάδα που κατέκτησε την EuroLeague το 2014 στο Μιλάνο και το περασμένο καλοκαίρι έφερε στο Τελ Αβίβ τον Σόνι Ουίμς, τον Κουίνσι Μίλερ, τον Άντριου Γκάουντλοκ και τον Μάικ Τσίρμπες! Η «ομάδα του λαού» εκτόξευσε φέτος το μπάτζετ της στα 25 εκατομμύρια δολάρια, το μεγαλύτερο στην ιστορία της ώστε να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης όμως μετράει ήδη δυο αλλαγές προπονητών (σ.σ. Χαντάρ αντί Εντελστάιν, Μπαγκάτσκις αντί Χαντάρ) και φιγουράρει μόλις στη 14η θέση σε σύνολο 16 ομάδων με ρεκόρ 7-13.


Τι ισχύει, λοιπόν, με τον Ερυθρό Αστέρα που έχει ρεκόρ 19-0 στην Αδριατική Λίγκα, ξεκίνησε τη χρονιά με μόλις έναν Αμερικανό, τον Τσαρλς Τζένκινς ο οποίος παρεμπιπτόντως έχει σερβικό διαβατήριο ενώ διεκδικεί με αξιώσεις τη συμμετοχή του στα playoffs της EuroLeague; Κατ' αρχάς, η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς έφτασε πέρσι ως τα προημιτελικά της EuroLeague όπου αποκλείστηκε με sweep από την μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Από την περσινή ομάδα δεν συνεχίζουν οι Μίλερ - Τσίρμπες που έφυγαν μαζί για τη Μακάμπι, ο ασημένιος Ολυμπιονίκης με την εθνική Σερβίας, Βλάντο Στίματς που φέτος βγάζει το ψωμί του στην Μπεσίκτας και ο Τέρενς Κίνσεϊ. Από την άλλη πλευρά, στο Βελιγράδι ήλθε ο πρώην σέντερ του Παναθηναϊκού, Όγκνιεν Κούζμιτς, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr, είχε ξεκινήσει ήδη διαπραγματεύσεις με τους Σέρβους πριν ανακοινωθεί η λύση της συνεργασίας του με τους «πράσινους», γνωρίζοντας ότι δεν επρόκειτο να συνεχίσει φέτος.


Ο Τσαρλς Τζένκινς επέστρεψε στον Ερυθρό Αστέρα έπειτα από το πέρασμά του από την Αρμάνι Μιλάνο ενώ μεσούσης της σεζόν αποκτήθηκαν ο Νέιτ Ουόλτερς και ο πρώην παίκτης της Γαλατάσαραϊ, Ντιόν Τόμπσον, ενισχύοντας τον σερβικό κορμό των «ερυθρόλευκων». Το αγωνιστικό μπάτζετ του Ερυθρού Αστέρα ανέρχεται στα 3.5 εκατομμύρια ευρώ ενώ τα πιο υψηλά συμβόλαια είναι αυτά των Κούζμιτς και του Τζένκινς, οι οποίοι αμείβονται με 350.000 ευρώ. Πάμε και στον Στέφαν Γιόβιτς, τον 25άχρονο Σέρβο γκαρντ και μέλος της εθνικής ομάδας, ο οποίος επέκτεινε τη συνεργασία του με τον Ερυθρό Αστέρα τον περασμένο Σεπτέμβρη ως το 2019 και αμείβεται... μόλις με 200.000 ευρώ τον χρόνο!!! Ο Γιόβιτς αποτελεί το επόμενο μεγάλο στοίχημα του Ερυθρού Αστέρα ενώ η ρήτρα στο συμβόλαιό του ανέρχεται στο 1 εκατομμύριο ευρώ προς κάθε ενδιαφερόμενο. Φέτος μετράει 8.3 πόντους, 6 ασίστ και 2.2 ριμπάουντ μ.ό. ενώ αποτελεί τον κινητήριο μοχλό της ομάδας-έκπληξης της EuroLeague. Σε ό,τι αφορά τον Μάρκο Σιμόνοβιτς, ο Σέρβος φόργουορντ έχει εκτοξεύσει φέτος τα νούμερά του και αποτελεί τον x-factor της ομάδας του Ντέγιαν Ράντονιτς. Σε 20 συμμετοχές στην EuroLeague, μετράει 13.1 πόντους και 3.2 ριμπάουντ μ.ό. Κι όλα αυτά... μόνο με 200.000 ευρώ τον χρόνο.

Value for money!