Από off shore εταιρεία των Παρθένων Νήσων, τα χρήματα για τη Μίλαν!

Από off shore εταιρεία των Παρθένων Νήσων, τα χρήματα για τη Μίλαν!

Gazzetta team
Από off shore εταιρεία των Παρθένων Νήσων, τα χρήματα για τη Μίλαν!

bet365

Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη για την προέλευση των χρημάτων που δίνουν οι Κινέζοι για την αγορά της Μίλαν.

Τα 100 εκατομμύρια που κατατέθηκαν για την δεύτερη προκαταβολή από την Sino Europe Sports (SES) στην Fininvest για την αγορά της Μίλαν, προέρχονται από ένα ταμείο που βρίσκεται στις Παρθένες Νήσους, έναν από τους βασικούς φορολογικούς παραδείσους στον κόσμο!

Αυτό αποκαλύπτεται από ένα ντοκουμέντο 33 σελίδων, που δημοσιεύτηκε σε ιταλική ιστοσελίδα που αναφέρεται στην οικονομία του ποδοσφαίρου (και αναδημοσίευσε η Gazzeta Dello Sport), όπου φαίνεται πως η Willy Shine International Holding Limited (με έδρα τις Παρθένους Νήσους) κατέβαλε στις 14 Δεκεμβρίου 2016, μετά από συμφωνία που έγινε στις 13 Δεκεμβρίου, το ποσό των 830.000.000 δολαρίων Χονγκ Κονγκ, ή διαφορετικά 102.000.000 ευρώ.

Μία ημέρα πριν, ακριβώς στις 13 Δεκεμβρίου, οι Κινέζοι είχαν ανακοινώσει ότι πλήρωσαν στην Fininvest τα τελευταία 100 εκατομμύρια ευρώ - μετά την πρώτα 100 - μια κατάθεση για να κλείσει η αγορά του 99,93% της Μιλάνο στις 3 Μαρτίου 2017. Για να οριστικοποιηθεί η συμφωνία θα πρέπει να καταβάλουν ακόμα 320 εκατομμύρια.

 

SERIE A Τελευταία Νέα