Δωδέκατη στα προβλήματα πληρωμών η Ελλάδα!

ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ FIFpro ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Δωδέκατη στα προβλήματα πληρωμών η Ελλάδα!

Στην 12η θέση των χωρών που έχουν προβλήματα στις πληρωμές παικτών είναι παγκοσμίως η Ελλάδα, με την σχετική έρευνα της FIFpro να την τοποθετεί 8η θέση σε επίπεδο Ευρώπης!

Δωδέκατη στα προβλήματα πληρωμών η Ελλάδα!
Όταν πρόκειται για αρνητικές διακρίσεις δεν τις χάνουμε με τίποτα! Έρευνα της FIFpro δίνει την Ελλάδα ως 12η κακοπληρώτρια στον κόσμο και 8η στην Ευρώπη σε επίπεδο ποδοσφαίρου. Μάλιστα, το 55% των παικτών που αγωνίζονται στην χώρα μας αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, με το ποσοστό σε κράτη που βρίσκονται στην κορυφή (σ.σ. Γκαμπόν, Βολιβία και Τυνησία) να ανέρχεται στο 90%.
 
Όσον αφορά στις ευρωπαϊκές χώρες, στην 6η θέση παγκοσμίως βρίσκεται η Μάλτα, ενώ κατά σειρά μέχρι να φτάσουμε στην 12η Ελλάδα είναι οι εξής χώρες: Τουρκία, Ρουμανία, Σλοβενία, Σερβία, Αίγυπτος, Κύπρος και Καζακστάν. Στη έρευνα αυτή δεν έχουν λάβει μέρος βέβαια τα μεγάλα πρωταθλήματα, όπως η Ισπανία. Η έρευνα της FIFpro δείχνει επίσης πως το 29% των ποδοσφαιριστών δεν πήραν μεταγραφή στην ομάδα που ήθελαν λόγω πιέσεων από τρίτους και ενώ στην Σκωτία παρατηρούνται αρκετά φαινόμενα βίας κατά ποδοσφαιριστών (σ.σ. το ποσοστό ανέρχεται στο 34%). Ανάλογο πρόβλημα σε θέματα βίας παρατηρείται έντονα και στην Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

Best of internet