+slo-gun

Η διαφορά της μπάλας από την πολιτική είναι... τα παντελόνια!

Η διαφορά της μπάλας από την πολιτική είναι... τα παντελόνια!

Ο Μιχάλης Τσαμπάς γράφει για τον Πεδουλάκη που με την «25άρα» πήγε σπίτι του και τον Νίκο Παππά που με την «40άρα» από το ΣτΕ, ούτε καν το σκέφτηκε!

 Η διαφορά της μπάλας από την πολιτική είναι... τα παντελόνια!

Ο Παναθηναϊκός γίνεται... σάκος του μποξ στο ΣΕΦ. Δέχεται καλάθια από τον Ολυμπιακό με κάθε τρόπο, η διαφορά έχει εκτοξευτεί και το -25 όσο ταπεινωτικό κι αν μοιάζει για τους «πράσινους» τόσο... γήινο είναι τελικά με την εικόνα του ματς. Ώρες μετά ο Αργύρης Πεδουλάκης θέτει την παραίτησή του στην διάθεση της διοίκησης...

Άλλο παράδειγμα... Ο Νίκος Παπαδόπουλος ως τεχνικός του Ηρακλή παλεύει μόνος με τα «θηρία». Ο σύλλογος διοικητικά είναι ένα μπο#%λο. Ο κόμπος φτάνει στο χτένι και ο ίδιος με αξιοπρέπεια παραιτείται.

Μετά την... τριάρα της ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» από τον Ολυμπιακό ο Τιμούρ Κετσπάγια (όπως έγινε γνωστό αρκετές μέρες μετά) υπέβαλλε στην διοίκηση την παραίτησή του.

Τα παραδείγματα είναι εκατοντάδες και μπορούμε να τα αραδιάζουμε όλη μέρα κι όλη νύχτα. Δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Θυμίζουμε απλά τα πιο πρόσφατα και πιο χαρακτηριστικά. Συνήθως έτσι γίνεται. Μια μεγάλη ήττα, μια απώλεια τίτλου, ένα... ταπεινωτικό αποτέλεσμα σε αναγκάζεις να πάρεις το καπελάκι σου και να χαιρετίσεις σαν κύριος. Αξιοπρέπεια λέγεται...

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) πήρε μια από κάθε άποψη ιστορική απόφαση. Από όποια... πλευρά του λόφου κι αν την διάβασε κανείς δεν χωράει αμφιβολία ότι προκαλεί μέγα θόρυβο κι εγείρει και πολιτικά ζητήματα.

Η ήττα για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αλλά και προσωπικά για τον Υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά είναι... εκκωφαντική! Ένα αφήγημα πολλών μηνών και κυρίως μια προσδοκία «για μαύρο» τις τελευταίες εβδομάδες έπεσε στο κενό!

Χάθηκε το πλάνο στα... βοσκοτόπια του Καλογρίτσα. Θυμάστε εκείνου του «απίθανου» που είχε γίνει και... υπερθεματιστής για λίγα 24ωρα και έκανε τον Τσίπρα και τους Υπουργούς του, να πανηγυρίζουν που πήραν τα λεφτά του και τον παρουσίαζαν και ως προνομιακό συνομιλητή τους. Ναι, καλά καταλάβατε, αυτά τα λεφτά που δεν είχε...

Το πλάνο «μαύρο κι ανεργία για χιλιάδες εργαζομένους» πάει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας με την πιο επίσημη απόφαση που μπορεί να παρθεί σε αυτή την χώρα. Είναι προφανές όμως ότι το «κάζο» δεν ίδρωσε κανένα αυτί.

Αντίθετα το διάγγελμα της κυβερνητικής εκπροσώπου που η ΕΡΤ φρόντισε να το δείχνει συνεχώς μέχρι να μάθουμε την κάθε λέξη, κάνει φανερό ότι στόχος είναι να αμφισβητηθούν ακόμη και οι αποφάσεις του Ανώτατου Διοικητικού Δικαστηρίου. Με μια άκρως επιθετική δήλωση.

Πρωτοφανή και 100% λαϊκίστικη βάζοντας στην πλάστιγγα παιδικές ψυχές και νοικοκυριά, που με τις πολιτικές της η νύν κυβέρνηση και οι προηγούμενες οδήγησαν στο αδιέξοδο. Στην φτώχεια.

Είπαμε, ο Πεδουλάκης με την 25άρα στο κεφάλι, τα μάζεψε και... σπίτι του. Ο κ. Παππάς αντίθετα παρά την «40άρα στο κεφάλι» δεν έχει την ίδια ευθιξία. Δεν βρήκε τα ψυχικά αποθέματα.

Η καρέκλα του Υπουργού είπαμε πάντα ήταν, είναι και θα είναι γλυκιά όσα χρόνια κι αν περάσουν. Αυτό ισχύει για τους πάντες. Ανεξαρτήτως κομματικών αποχρώσεων. Ειδικά όταν στο βάθος του μυαλού σου γνωρίζεις πως δύσκολα θα την... ξαναβρεις στο μέλλον!

Ούτε καν ψέλλισε την λέξη παραίτηση. Αντίθετα φρόντισε μέσα από την πάντα «φιλόξενη» συχνότητα της ΕΡΤ να επιτεθεί κατά πάντων δείχνοντας ότι το μέτρο έχει χαθεί προ πολλού. Φουλ επικοινωνιακό παιχνίδι και... κορώνες που δημιουργούν συνθήκες «εμφυλίου» στην κοινωνία και τίποτα περισσότερο.

Οι κακοί δημοσιογράφοι, που στέρησαν το τοστάκι στα νηπιαγωγεία.

Η ουσία είναι πως το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο δεν μπορεί να εξυγιανθεί με τέτοιου είδους νόμους. Με αγκυλώσεις, με παιδιά και αποπαίδια, με άνεργους. Το ΣτΕ στην πλειοψηφία του, το κατάλαβε αυτό κι έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα προς την Κυβέρνηση.

Πως με... παιχνιδάκια και μικροπολιτικές το τοπίο δεν αλλάζει. Το ίδιο όμως ηχηρό μήνυμα πήγε και προς την αντιπολίτευση. Μέσα από το twitter, το facebook και τα ραδιόφωνα δεν αλλάζει τίποτα.

Ούτε τώρα είναι το «καλό ΣτΕ» κι αύριο που δεν θα μας συμφέρει θα είναι κακό. Σύνεση είναι το ζητούμενο. Διάλογος και λύσεις. Με ένα δυνατό ΕΣΡ. Ανεξάρτητο. Σαφώς και οι καναλάρχες οφείλουν να πληρώσουν, σαφώς και πρέπει να μπει τάξη στο... θολό τοπίο δεκαετιών.

Όλα αυτά όμως χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς αυθαίρετες αποφάσεις για «4 ή 14 άδειες», αλλά με βάση την πολυφωνία και την εργασία. Όχι το μαύρο και τους... κουμπάρους!

 

 

Best of internet