Kαλά ο Κούγιας, αλλά ο Άγγελος;

Kαλά ο Κούγιας, αλλά ο Άγγελος;

Μιχάλης Τσαμπάς
Kαλά ο Κούγιας, αλλά ο Άγγελος;

bet365

Στην υπόθεση Ντεγκρά κανείς δεν εκπλήσσεται από την στάση Κούγια! Ο Μιχάλης Τσαμπάς γράφει για τα πολλά ερωτηματικά που αφορούν την... εκκωφαντική σιωπή του Αναστασιάδη!

Το... one man show είναι στο αίμα του Αλέξη Κούγια. Δεν έχει σημασία το χρώμα της φανέλας. Είτε είναι στην ΑΕΚ, είτε στον Ηρακλή, είτε στον ΠΑΣ Γιάννινα, είτε στην Παναχαϊκή! Φυσικά αυτό ισχύει και για την Λάρισα που είναι σήμερα... Ο γνωστός ποινικολόγος «τρέφεται» από όλα αυτά. Είναι η ζωή του και το έχει αποδείξει χρόνια τώρα.

Όταν λοιπόν ο πρώην πλέον κίπερ της ΑΕΛ, Ματίας Ντεγκρά, έκανε αυτό το αστείο λάθος που στοίχισε την νίκη στην ομάδα του ήταν σχεδόν βέβαιη η συνέχεια. Ο Κούγιας δεν είναι ο παράγοντας που θα πήγαινε να του χτυπήσει την πλάτη και να του πει «Έλα ρε μαλάκα. Ψηλά το κεφάλι, μπάλα είναι, γίνονται αυτά».

Αντίθετα με... υπομονή και οργή περίμενε στην φυσούνα και μπροστά σε παίκτες, φλας και άλλους παρευρισκόμενους άρχισε τα χαστούκια. Το... έργο από εκεί και πέρα το ξέρετε όλοι. Πριν καν αλλάξει η μέρα, η Λάρισα μετράει μείον ένα τερματοφύλακα και από την στιγμή που «ξημέρωσε» οι δύο πλευρές πήραν σβάρνα τα ραδιόφωνα, τα σάιτ και τα κανάλια για να πει ο καθένας τα δικά τους. Ο Ντεγκρά για το... δράμα του και ο ιδιοκτήτης της Λάρισας για τις... υποψίες του! Στην μέση μια ομάδα. Η ΑΕΛ που με το «καλημέρα» της επιστροφή της στην Σούπερ Λίγκα δεν έχει και λίγα να αντιμετωπίσει.

Η κόντρα του Κούγια με τους οργανωμένους, η αποχή και τώρα αυτό. Για μια ιστορική ομάδα, έναν σύλλογο που διαχρονικά αποτελεί διαφήμιση για το ποδόσφαιρο μας δεν είναι ό,τι καλύτερο ο διοικητικός ηγέτης του να χτυπάει έναν παίκτη του. Κι όλα αυτά επειδή απλά έφαγε ένα αστείο γκολ την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Όμως, τα είπαμε και στον πρόλογο. Από τον Αλέξη Κούγια κάθε άλλη συμπεριφορά θα ήταν έκπληξη. Αυτή όχι. Έτσι είναι. Απρόβλεπτος, με την δική του... φιλοσοφία για το πως διοικείται ένας σύλλογος. Όση κληρονομιά και να κουβαλάει στην πλάτη του.

Αυτό όμως που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο είναι η... εκκωφαντική σιωπή του Άγγελου Αναστασιάδη. Όσο κι αν έψαξα εφημερίδες και ίντερνετ πουθενά δεν διάβασα μια ατάκα του, που να προστατεύει έναν παίκτη του. Που να θέλει να περιφρουρήσει την ηρεμία στα αποδυτήρια. Που να θέλει έστω και... έμμεσα να καταδικάσει την πράξη του μεγαλομετόχου.

Στο παρελθόν για πιο... ασήμαντα πράγματα ήταν πάντα έτοιμος να πάρει το καπελάκι του και να φύγει. Στην προκειμένη περίπτωση μόνη δήλωση του Μακεδόνα προπονητή των «βυσσινί» αναφέρει πως «Εχω συνηθίσει στην καριέρα μου να μην παίρνω εν θερμώ αποφάσεις. Παρόλα αυτά, το είπα και στον ίδιο στα αποδυτήρια.

Είναι δικό του θέμα το τι έγινε σήμερα» και φυσικά γίνεται κατανοητό ότι... αδειάζει με την μία την δική του επιλογή. Ο Άγγελος του «θα πεθάνω με τα παλικάρια μου», του «έτσι ήθελε η Παναγιά», του «ό,τι γίνεται μέσα στα αποδυτήρια είναι δουλειά μόνο δική μου και των παικτών μου» δεν εμφανίστηκε ποτέ στο «Αrena».

Ποιος ξέρει... Σημεία των καιρών. Ίσως επειδή εγγυήθηκε αυτός για την απόκτηση του να νιώθει εκτεθειμένος. Ίσως επειδή έχει βάλει... στοίχημα να αντέξει αυτό το εξ' αρχής εκρηκτικό μείγμα με τον Κούγια. Το βέβαιο είναι ότι η Λάρισα έχει να «δώσει» πολλά φέτος στην Σούπερ Λίγκα. Όχι μόνο εντός των τεσσάρων γραμμών!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα