Καλή Ανάσταση! Όταν κι αν έρθει...

Μιχάλης Τσαμπάς
Καλή Ανάσταση! Όταν κι αν έρθει...

bet365

Λίγο πριν... περικυκλώσουμε τραπέζια και ψησταριές, τσουγκρίζοντας κόκκινα αυγά και γεμάτα ποτήρια, ο Μιχάλης Τσαμπάς γράφει για μια γκρίζα καθημερινότητα γεμάτη... Κοντονήδες, Γκιρτζίκηδες και Τσίπρες!

Έφτασαν και οι μέρες του Πάσχα. Για τους Ορθόδοξους τουλάχιστον, αφού αυτό των Καθολικών πέρασε, ενώ οι άθεοι... φρόντισαν να κάνουν γνωστό (με μερική δόση γραφικότητας είναι η αλήθεια) το... λουκούλειο γεύμα τους σε διάφορες περιοχές και ψησταριές της χώρας. Όπως κι αν έχει, ό,τι κι αν πιστεύει κανείς... είτε Θεό, είτε Αλλάχ, είτε τίποτα, αυτές είναι μέρες που όλοι βρίσκουν την ευκαιρία για να ξεκουραστούν.

Είτε αράζοντας σε ένα καναπέ, είτε κάνοντας βόλτες για να αλλάξουν παραστάσεις. Στο σπίτι, στους φίλους, στους συγγενείς, όλο και κάπου ο καθένας θα προσπαθήσει να περάσει καλά και να το... ρίξει λίγο έξω. Γνωρίζοντας άλλωστε πως αυτές οι «μέρες ανεμελιάς» όσο περνούν τα χρόνια περιορίζονται. Άλλωστε από... Δευτέρα τα κεφάλια πάλι μέσα.

Άντε από Τετάρτη για τους περισσότερους, αφού κι αυτή η... παγκόσμια πρωτοτυπία της μεταφερόμενης Πρωτομαγιάς, χαρίζει ακόμη 24 ώρες ηρεμίας. Να δεις όμως τι σου 'χω για μετά, που λέει και ο στίχος.

Επιστροφή σε μια καθημερινότητα που θα παραμείνει γκρίζα όποια πλευρά της κι αν κοιτάξεις... Την πολιτική, την κοινωνική, την τηλεοπτική, την αθλητική...

Όταν λοιπόν... σβήσει και το τελευταίο κάρβουνο από την ψησταριά, όταν αδειάσει και το τελευταίο ποτηράκι και όταν το κοκορέτσι και το αρνί θα αποτελούν γλυκές αναμνήσεις, αλλά και... επιπλέον κιλά τότε θα γυρίσουμε:

-Σε μια κυβέρνηση που αφού... στα λόγια έσκισε τα δύο πρώτα μνημόνια με «ένα άρθρο κι ένα νόμο», αφού εξαφάνισε τον ΕΝΦΙΑ, αφού... χόρεψε την Μέρκελ, αφού έδιωξε την τρόικα, αφού επανέφερε τον 13ο μισθό, στην πράξη έφερε ακόμη δύο μνημόνια για να έχουμε να πορευόμαστε.

-Σε έναν Πρωθυπουργό που πλέον ανυπόληπτος γυρίζει την Ευρώπη χωρίς συμμαχίες και χωρίς να μπορεί επί της ουσίας να διαπραγματευτεί με κανέναν.

-Σε ένα προσφυγικό ζήτημα που παραμένει πληγή η οποία ανοίγει καθημερινά, χωρίς η πολιτεία να έχει φάρμακο να την αντιμετωπίση.

-Σε μια αντιπολίτευση που περιμένει να ξαναπάρει την καρέκλα για να τα κάνει όλα καλά λες και μέχρι πριν δύο χρόνια κυβερνούσαν... εξωγήινοι!

-Στις ομάδες των... δήθεν αλληλέγγυων που εδώ και πολλούς μήνες εις βάρος της πείνας και της δυστυχίας παίζουν τα δικά τους άθλια παιχνίδια έχοντας θησαυρίσει!

-Σε ένα αθλητικό τοπίο όπου 2 από τις μεγαλύτερες ομάδες της χώρας θα παίξουν τελικό σε ένα Ολυμπιακό Στάδιο κατάμεστο από... καθίσματα. Άδεια. Κι αυτό γιατί στην... κεφαλή του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου βρίσκονται Κοντονήδες και Γκιρτζίκηδες που φαντάζουν ανίκανοι να αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα.

-Σε ένα τηλεοπτικό τοπίο που τα... σκουπίδια συνεχίζονται. Παλιότερα είχαμε την Αννίτα και τα... παρατράγουδα της. Τώρα έχουμε ένα άλλο παλικαράκι, που προφανώς κι αυτό με ένα... θεματάκι που κουβαλάει, το περιφέρουν ως άλλο... Κατέλη από κανάλι σε κανάλι να μοιράζει... αγάπη και βλακεία για λίγη παραπάνω τηλεθέαση.

-Σε μια δικαιοσύνη που δεν είναι σε θέση να τιμωρήσει ενόχους, αλλά τους αφήνει ελεύθερους αν και κατ΄ομολογία τους δολοφόνοι. Μόνο και μόνο επειδή οι δικηγόροι απέχουν από τα καθήκοντά τους εδώ και πολλούς μήνες.

-Σε μια χώρα που κάθε επίσκεψη στο ΑΤΜ σου βγάζει και λιγότερα από μισθό και σύνταξη.

-Σε μια κοινωνία που εν έτει 2016... λογοκρίνει διαφημίσεις (άσχετα αν αρέσουν ή όχι) γιατί «κάποιες» φαντάζονται (ή μήπως φαντασιώνονται;) διάφορα...

-Σε μια χώρα που Υπουργός Εθνικής Άμυνας είναι ο Πάνος Καμμένος και Υπουργός Παιδείας ο Νίκος Φίλης.

-Σε ένα κοινοβούλιο με Χρυσαυγίτες και Λεβέντηδες.

Σε αυτή την χώρα θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε καθημερινά για επιβίωση... Καλή Ανάσταση. Όταν κι αν έρθει.

 

Τελευταία Νέα