Οι ανεπαρκείς άμεσα... σπίτια τους!

Οι ανεπαρκείς άμεσα... σπίτια τους!

Μιχάλης Τσαμπάς
Οι ανεπαρκείς άμεσα... σπίτια τους!

bet365

Μετά το κάζο των προκριματικών, ο Μιχάλης Τσαμπάς γράφει για την μέρα που ξημερώνει και δεν αντέχει άλλους... Γκιρτζίκηδες, παρά μόνο άξιους σε όλα τα επίπεδα για να ξαναγίνει η εθνική... ΟΜΑΔΑ.

Η φαρσοκωμωδία που λέγεται «η Ελλάδα στα προκριματικά του Euro» έφτασε επιτέλους στο τέλος της. Ένα μαρτύριο που κράτησε περίπου 1.5 χρόνο, ένας διασυρμός χωρίς προηγούμενο. Γιατί σε έναν όμιλο που προκρίνονται 2+1 ομάδες, τερματίζεις πίσω κι από τα Νησιά Φερόε, έχοντας μάλιστα χάσει δύο φορές από... ψαράδες, μαραγκούς και μανάβηδες, τότε πως αλλιώς να χαρακτηρίσεις όλο αυτό; Πάλι καλά που κάναμε μια νίκη γοήτρου στο φινάλε για να διαφοροποιηθούμε από την υπερδύναμη... Ανδόρρα, το μαχητικό Γιβραλτάρ και το τίμιο Σαν Μαρίνο!

Μετά την όμορφη περιπέτεια του Μουντιάλ της Βραζιλίας και την άκομψη απομάκρυνση του Φερνάντο Σάντος, άρχισε μια σειρά... περίεργων καταστάσεων που οδήγησε στο σημερινό μπάχαλο. Στην εικόνα απαξίωσης. Στο να γίνει η εθνική που για 11 χρόνια την καμαρώναμε, περίγελος όλων! Αυτές οι περίεργες καταστάσεις έχουν να κάνουν με την τρόπο διοίκησης της... αμαρτωλής ΕΠΟ.

Αρχικά ο Σαρρής κι εν συνεχεία την... σκυτάλη της αποτυχίας πήρε ο Γκιρτζίκης. Το φιάσκο με τον Ρανιέρι (τον οποίο ακόμη πληρώνει η ομοσπονδία για αποζημιώσεις), το γεγονός ότι μέσα σε λίγες μέρες, παίκτες που έχουν χαθεί πλέον από τον... ποδοσφαιρικό χάρτη, ξεκινούσαν ακόμη και βασικοί, η απαξιώση του Καραγκούνη (τεράστιες και οι δικές του ευθύνες, αφού ήξερε που έμπλεκε), το λάθος με τον Μαρκαριάν και το «μένω-φεύγω», η αδυναμία να βρεθεί κάποιος να τραβήξει τα λουριά στους παίκτες, το επικοινωνιακό φιάσκο, η ραθυμία που παρατηρείται στο θέμα του νέου προπονητή ώστε να... τρέξει την προετοιμασία για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018, οι παλινωδίες όπως η πρόσφατη με τον Σούστερ.

Πολλά, πολλά, πολλά... εγκλήματα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Γεγονότα που φανερώνουν την ανεπάρκεια όλων όσοι... κατέχουν τα κλειδιά του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Κι επειδή σοφά ο λαός ισχυρίζεται ότι «το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι», η διοίκηση Γκιρτζίκη είναι χωρίς προηγούμενο.

Ένας ανεπαρκής παράγοντας, από αυτούς που συνηθίζουν στην ποδοσφαιρική... αργκό να αποκαλούν «βλαχοδήμαρχους» λόγω των μόνιμων παρουσιών στα... τσάρτερ της χαράς, δηλώνει πρόεδρος της ΕΠΟ. Χωρίς γνώσεις, χωρίς παραστάσεις, χωρίς κύρος εκτός συνόρων. Και εντός...

Μιας ομοσπονδίας που έχει στο... ρόστερ της ανθρώπους που κουβαλούν στις πλάτες τους διάφορες κατηγορίες και σε λίγο καιρό θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις από την δικαιοσύνη. Μιας... παρεούλας που δεν βλέπει τόσο καιρό ότι τους φτύνουν οι πάντες και επιμένει ότι ψιχαλίζει και θα περάσει ο κακός καιρός. Με το ματς του Φαλήρου, κόντρα στην Ουγγαρία, έκλεισε ο πιο αποτυχημένος κύκλος της τελευταίας 20ετίας. Η εθνική έγραψε μόνο... αρνητικά ρεκόρ.

Η Ελλάδα που από το 2004 έως το 2011 μας έβγαλε στους δρόμους πολλές φορές κι έγινε σημείο αναφοράς πολλών (όχι μόνο στον αθλητισμό), διαλύθηκε... Όχι μέσα σε ένα βράδυ, όπως η Ρώμη, αλλά οι «Νέρωνες της ΕΠΟ» χρειάστηκαν μερικούς μήνες για να τα... καταφέρουν. Πλέον υπάρχει η επόμενη μέρα. Δύσκολη; Όσο δεν φαντάζεστε.

Όμως οι πάντες οφείλουν να ξαναχτίσουν την εθνική ομάδα. Αυτή την φορά όμως με σωστά υλικά. Πάνω από όλα με ένα ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ που φυσικά δεν θα πρέπει να επιλέξει ο Γκιρτζίκης, αλλά κάποιος ή κάποιοι που να γνωρίζουν και μπάλα, αλλά και την αγορά. Η επιλογή αυτή την χρονική στιγμή είναι πιο σημαντική από ποτέ. Πιάσαμε πάτο και οφείλουμε να αρχίσουμε την ανηφόρα. Ο ικανός προπονητής είναι που εδώ θα τραβήξει το μεγαλύτερο κουπί. Γι' αυτό επιμένουμε και στο πρόσωπο που θα τον διαλέξει...

Κάποιοι πρέπει άμεσα να πάνε σπίτια τους. Δεν έχουν καμία θέση στην επόμενη μέρα του Ελληνικού ποδοσφαίρου, αν υπάρχει η επιθυμία αυτό να ανθίσει. Είτε αφορά παράγοντες που απέδειξαν την ανεπάρκειά τους, είτε ακόμη και παίκτες που όσες ευκαιρίες και να πήραν έδειξαν ότι είτε δεν θέλουν, είτε δεν μπορούν, αλλά σίγουρα δεν δικαιούνται πια να φορούν το εθνόσημο.

Προσοχή: Στα σπίτια τους είπαμε οι ανεπαρκείς. Οι ένοχοι μέσω της δικαιοσύνης θα πρέπει να βρεθούν σε άλλο χώρο για να πληρώσουν αμαρτίες και ατασθαλίες σε βάρος της εθνικής Ελλάδος, αλλά και των Ελλήνων (φορολογούμενων) φιλάθλων!

 

EURO Τελευταία Νέα