Με την λήξη, η φανέλα του ΠΑΟΚ ζυγίζει παραπάνω!

Μιχάλης Τσαμπάς
Με την λήξη, η φανέλα του ΠΑΟΚ ζυγίζει παραπάνω!

bet365

Ο ΠΑΟΚ έφτασε στην πηγή, δρόσισε τα χείλη του, αλλά το νερό δεν το ήπιε όλο! Όμως πήρε το χειροκρότημα που άξιζε. Ο Μιχάλης Τσαμπάς γράφει για μια νύχτα που η φανέλα με τον «Δικέφαλο» έγινε λίγο πιο βαριά...

Αν την μέρα της κλήρωσης του Europa League έλεγαν σε έναν φίλαθλο του ΠΑΟΚ, «να μην έρθει η Ντόρτμουντ στην Θεσσαλονίκη. Είσαι ευχαριστημένος να το... κόψουμε στο Χ;» σίγουρα η απάντηση θα ήταν καταφατική. Μια ομάδα που είναι από τις πιο βαριές φανέλες στην Ευρώπη τα τελευταία 20 χρόνια , σίγουρα προκαλεί και φόβο και τρόμο σε οποιαδήποτε Ελληνική.

Ακόμη κι αν η αποστολή της δεν φείδεται απουσιών όπως συνέβη στην προκειμένη περίπτωση. Κι όμως με την λήξη του αγώνα, το μεγάλο χειροκρότημα που εισέπραξαν οι παίκτες του «Δικεφάλου του Βορρά» συνοδεύτηκε από αισθήματα χαρμολύπης. Χαρά για το προφανές. Πόντο από την Ντόρτμουντ δεν παίρνεις και... κάθε μέρα. Λύπη επίσης για το προφανές.

Ευκαιρία να κερδίζεις την Μπορούσια δεν σου παρουσιάζονται και κάθε μέρα. Ο ΠΑΟΚ μπορούσε να κερδίσει. «Έπεσε» από ένα φτηνό γκολ, που δέχθηκε πάλι ο Όλσεν. Με δείγμα γραφής πλέον πολλών αγώνων ο Σουηδός κίπερ δείχνει «κέρβερος» κάτω από τα δοκάρια, αλλά... λίγος όταν χρειαστεί να κάνει μερικά βήματα έξω από την εστία του.

Θυμηθείτε το γκολ με την ΑΕΚ και την επέμβαση στην κεφαλιά του Μάνταλου στο φινάλε. Φέρτε και στο μυαλό σας το γκολ του Κάστρο με το οποίο ισοφάρισε η γερμανική ομάδα και την επέμβαση που έκανε 4-5 λεπτά μετά! Σαν να παίζουν κατά την διάρκεια του αγώνα 2 διαφορετικοί τερματοφύλακες όπως στο χάντμπολ! Αυτή η φάση ήταν η... μαχαιριά σε έναν ΠΑΟΚ που πιέστηκε αλλά τα έβγαζε πέρα ως τότε έχοντας σε καταπληκτική μέρα τόσο τον Τζαβέλλα όσο και τον Τζιόλη.

Παίκτες που αμφότεροι έχουν γνωρίσει την χλεύη στα Ελληνικά γήπεδα αλλά έχουν σηκώσει κεφάλι. Ειδικά ο δεύτερος, που ως αρχηγός του ΠΑΟΚ έκανε όχι μόνο ένα σπουδαίο παιχνίδι με τρομερή ασίστ στο γκολ του Μακ, αλλά μια μεγάλη χρονιά κάνοντας πολλούς να σκέφτονται «άλλο Τζιόλη βλέπαμε τα περασμένα χρόνια;». Η ψυχρή γλώσσα των αριθμών βέβαια λέει πως ο Δικέφαλος σε 2 ματς έχει 2 βαθμούς και η πρόκριση θέλει πολλούς περισσότερους.

Αν θεωρήσουμε δεδομένο ότι η Μπορούσια το... κλείδωσε, ο ΠΑΟΚ θα τρέξει σπριντ με την Κράσνονταρ και ελπίζει να μην... χτυπήσει το κεφάλι του για τους χαμένους βαθμούς στο Αζερμπαϊτζάν με την Καμπάλα. Τα «διπλά» ματς με την Ρωσική ομάδα (το πρώτο στην Τούμπα) μοιάζουν πλέον με νοκ άουτ. Με δύο νίκες δεν το συζητάμε, αλλά και με ένα 4ποντο πάλι η ομάδα του Τούντορ θα έχει τον πρώτο λόγο.

Αν πάντως η συνέχεια σε εμφανίσεις είναι ανάλογη με την βραδιά κόντρα στην Ντόρτμουντ τότε ο ΠΑΟΚ θα έχει κάθε λόγο να είναι αισιόδοξος. Οι Γερμανοί ίδρωσαν να πάρουν τον πόντο, καθώς ακόμη και όταν είχαν την μπάλα περισσότερο στα πόδια τους λύσεις δεν μπορούσαν να βρούν. Για τα περισσότερα προβλήματα που έβαζαν ο Κροάτης τεχνικός και οι παίκτες του είχαν λύσεις. Μια φορά μόνο δεν τα κατάφεραν πληρώνοντας ένα ατομικό λάθος.

Σε γόητρο σίγουρα στοίχισε, αφού μια νίκη του ΠΑΟΚ θα έκανε τον γύρο της Ευρώπης απόψε. Σε βαθμούς (και πρόκριση) αν στοίχισε θα το μάθουμε τις επόμενες αγωνιστικές.

Πάντως και μόνο το γεγονός ότι οι περισσότεροι παίκτες στις δηλώσεις τους μετά το φινάλε της αναμέτρησης στις δηλώσεις τους δεν πανηγύριζαν ένα γενναίο «Χ», αλλά... φούσκωναν-ξεφούσκωναν για έναν επικό «άσσο» που χάθηκε τα λέει όλα. Δείχνει πως και η φανέλα του ΠΑΟΚ μεγαλώνει Ευρωπαϊκά...

ΥΓ. Η ευρω-εβδομάδα κύλησε σούπερ για την Ελλάδα. Εντάξει από τον Αστέρα Τρίπολης δεν είχαμε πολλές απαιτήσεις στην Γερμανία. Απλά ξέφυγε το σκορ. Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία με το επικό διπλό στο Λονδίνο και έχει την τύχη της πρόκρισης σε δικά του χέρια. Αποτέλεσμα από αυτά που μένουν για πάντα στα κιτάπια ειδικά με την σούπερ εμφάνιση. Ο ΠΑΟΚ έκλεισε το 3ήμερο όχι με νίκη, αλλά με βαθμό υποθήκη κι εμφάνιση τεράστια απέναντι σε ένα σπουδαίο αντίπαλο. Με όλα αυτά πάμε το βράδυ της Κυριακής σε ένα ντέρμπι με πολλές-πολλές υποσχέσεις!

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα