Τι play off να περιμένουμε...

Τι play off να περιμένουμε...

bet365

Εγινε η κλήρωση των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας και ο Μιχάλης Τσαμπάς εξηγεί γιατί «τα περιμένει ως τα καλύτερα» όλων των ετών...

Αν μπορούσαμε να παραφράσουμε τον Γκάρι Λίνεκερ και την περίφημη φράση του για τους Γερμανούς, θα λέγαμε ότι «τα πλέι οφ είναι μια διαδικασία που συμμετέχουν 4 ομάδες και στο τέλος κερδίζει ο Παναθηναϊκός». Η ιστορία έχει αποδείξει ότι μόνο το 2010 που στέφθηκε πρωταθλητής και το 2013 που δεν συμμετέχει καν σε αυτά... έχασε την πρώτη θέση στο μίνι πρωτάθλημα των έξι αγωνιστικών.

Είτε είχαν το βαθμολογικό πλεονέκτημα, είτε όχι, οι «πράσινοι» πάντα έβρισκαν τον τρόπο να κόβουν πρώτοι το νήμα κερδίζοντας μια ευκαιρία να παίξουν στο Τσάμπιονς Λιγκ...

Φέτος θα είναι έτσι τα πράγματα; Τα προγνωστικά κάνουν λόγο για τα καλύτερα πλέι οφ όλων των εποχών. Όχι μόνο λόγω της βαθμολογικής διαφοράς (οι πρώτοι με τον τελευταίο έχουν διαφορά 2 βαθμών), αλλά επειδή όλες οι ομάδες και κυρίως Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ θέλουν να αποδείξουν ότι αδικήθηκαν ή αδίκησαν εαυτούς που φέτος δεν διεκδίκησαν μέχρι τέλους κάτι καλύτερο.

Για την ακρίβεια, που δεν κατέκτησαν το πρωτάθλημα το οποίο για μεγάλο διάστημα με αξιώσεις αμφότεροι το διεκδίκησαν από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό. Φέτος όμως υπάρχει μια ακόμη παράμετρος που κάνει συναρπαστικά τα πλέι οφ και που ουδέποτε υπήρξε τα προηγούμενα χρόνια.

Οι ραγδαίες δικαστικές εξελίξεις γύρω από το Ελληνικό ποδόσφαιρο δημιουργούν... σενάρια (αν ισχύουν ή όχι θα φανεί στην πορεία) και μνηστήρες όσο αφορά την απευθείας θέση του Τσάμπιονς Λιγκ. Οπότε γίνεται κατανοητό πόσο σημαντικότερη είναι φέτος η κατάληψη της κορυφής στο «πρωτάθλημα της... μιας ανάσας»! Μια διαδικασία που έχει βαριά χαρτιά όπως είναι ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ, αλλά έχει και ομάδες όπως ο Αστέρας και ο Ατρόμητος που τα τελευταία χρόνια «γιγαντώθηκαν» και προκαλούν συνεχώς ζημιές στους «μεγάλους». Γιατί να μην το κάνουν άλλη μια φορά;

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή...

Ο Παναθηναϊκός, όπως αναφέρουμε και πιο πάνω είναι ο... μόνιμος πρώτος των πλέι οφ. Σαφώς και δεν είναι κάτι το τιμητικό για μια ομάδα που έχει (ή θα πρέπει να έχει) μοναδικό στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά από το τίποτα κι ολότελα, καλή είναι και η... Παναγιώταινα των προκριματικών. Μετά το 2-1 επί του Ολυμπιακού στην Λεωφόρο, αλλά κυρίως μετά την αφαίρεση των 3 βαθμών που... ψαλίδισε οριστικά και τις όποιες ελπίδες για πρωτάθλημα, οι «πράσινοι» άδειασαν. Έκαναν χείριστα ματς όπως στην Βέροια, στο Περιστέρι την Κομοτηνή και την Κέρκυρα, δεν κέρδισαν ακόμη κι όταν μπροστά με 2-0 (με Αστέρα στην Λεωφόρο) και γενικά έβγαλαν το κακό τους πρόσωπο...

Εξαίρεση η τελευταία αναμέτρηση της κανονικής περιόδου με τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Λεωφόρο, όπου ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι «πατάει ξανά γκάζι» ενόψει των πλέι οφ. Στο «τριφύλλι» έχουν την εμπειρία να χειριστούν τέτοιες καταστάσεις, καθώς το έχουν κάνει ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν. Φυσικά για άλλη μια χρονιά η πρωτιά είναι αυτοσκοπός. Ειδικά τώρα που τα σενάρια θέλουν τον Παναθηναϊκό να κινείται για παίκτες από το... πάνω ράφι (π.χ Εσιέν) με σκοπό να γυρίσουν ξανά στα Ευρωπαϊκά μονοπάτια από τα οποία έχουν λοξοδρομήσει τα τελευταία χρόνια.

Ο... συγκάτοικος των «πράσινων» (στην ειδική βαθμολογία) ΠΑΟΚ, έχει τους δικούς του λόγους για την πρωτιά. Ο βασικότερος είναι φυσικά για να προσπαθήσει άλλη μια φορά αυτό που δεν έχει πετύχει ποτέ. Να κουνηθεί μέσα στην Τούμπα το σεντόνι του Τσάμπιονς Λιγκ. Την μία φορά εκείνος ο... απίθανος Κύπριος χάλασε το όνειρο και πριν μια 2ετία, παρά το καλό αποτέλεσμα στην Γερμανία, η Σάλκε στην Θεσσαλονίκη έδειξε ποιος ήταν το αφεντικό.

Ο ΠΑΟΚ, ελπίζει πως το καλοκαίρι θα δυναμώσει αρκετά με τις κινήσεις Σαββίδη ώστε αυτή την φορά να πιει και νερό... φτάνοντας στην πηγή. Πριν από όλα όμως για να γίνει «πρώτος στην πόλη» (σ.σ παρουσία στο Τσ.Λ), πρέπει να γίνει και «πρώτος στο χωριό» (σ.σ πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας). Παράλληλα θέλει να αποδείξει ότι άξιζε φέτος κάτι καλύτερο. Άλλωστε μετά από πολλά χρόνια ο ΠΑΟΚ υπήρξε βασικός διεκδικητής του τίτλου και για μια εποχή πρόβαλλε και ως φαβορί όταν βρέθηκε στο +5 από τον Ολυμπιακό.

Δεν... άντεξε όμως την δόξα, ήρθαν μαζεμένα τα «χαστούκια» και έμεινε με το όνειρο. Αυτή την φορά, σε αντίθεση με πέρσι δεν υπάρχει και τιμωρημένη Τούμπα, οπότε κι αυτό το... όπλο είναι δυνατό στην φαρέτρα του Γεωργιάδη ενόψει της προσπάθειας που αρχίζει τις επόμενες μέρες, με αρκετά πάντως θέματα τραυματισμών.

Μπορεί ως όνομα ο Αστέρας Τρίπολης να μην έχει το λούστρο και την λάμψη του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού, όμως ποιος είναι αυτός που θα βάλει έστω κι ένα ευρώ στοίχημα, ότι οι Αρκάδες δεν έχουν τύχη στα πλέι οφ; Ή για την ακρίβεια ποιος μπορεί να πει ότι αυτή η ομάδα δεν μπορεί να διεκδικήσει ακόμη και την πρώτη θέση;

Άλλωστε με μόλις ένα βαθμό πίσω από «πράσινους» και «Δικέφαλο» ξεκινάει. Ένα χαρισματικό σύνολο παικτών, με ξένους ποιοτικούς, που στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν έπαιξε καταπληκτική μπάλα κι αναγνωρίστηκε από όλους. Και προσοχή στο πλέον αξιοσέβαστο στοιχείο όταν μιλάμε για τους Τριπολιτσιώτες.

Είναι μια ομάδα που ξεκίνησε την προετοιμασία της στις 3 Ιουλίου (αφού πέρσι πήρε την τελευταία θέση)! Δηλαδή όταν θα ολοκληρωθούν τα πλέι οφ θα έχει παίξει σχεδόν ένα χρόνο... χωρίς ανάσα! Αυτό και μόνο το γεγονός είναι το επιπλέον κίνητρο που κάνει... απαγορευτική και φέτος την 4η θέση στα πλέι οφ. Παράλληλα μετά την πολύ καλή παρουσία τους στον όμιλο του Europa κι αφού πριν πέταξαν έξω και την Μάιντς, οι Αρκάδες γλυκάθηκαν κι ανεβάζουν τον πήχη για την νέα χρονιά!

Όσο αφορά τον 4ο των πλέι οφ, εδώ θα μπορούσαμε να μιλάμε για τον ΠΑΣ Γιάννινα (αν δεν υπήρχε το θέμα με την αδειοδότηση που... άδειασε την ομάδα της Ηπείρου κόντρα σε Εργοτέλη και Παναθηναϊκό), θα μπορούσαμε να μιλάμε για τον Παναιτωλικό που για ένα «τρίποντο» δεν ζει το όνειρο, θα μπορούσαμε και ακόμη για την Ξάνθη, που από την στιγμή που εστίασε στην πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου σαν να το παράτησε!

Με τα... αν όμως ιστορία δεν γράφεται! Δεν είναι κανένας από τους παραπάνω, αλλά για άλλη μια φορά ο Ατρόμητος. Παρά το δύσκολο πρόγραμμα που είχε, έκανε εντυπωσιακό ντεμαράζ, μεγάλες νίκες, είπε «ευχαριστώ» και στα δώρα των άλλων και υπό συνθήκες θα εξασφαλίσει και πάλι την Ευρωπαϊκή παρουσία με την ελπίδα να μην είναι ανάλογη με το περσινό φιάσκο του αποκλεισμού από το Σαράγεβο...

Βαθμολογικά μπαίνει χωρίς βαθμό η ομάδα από το Περιστέρι, αλλά δεν είναι κάτι δύσκολο να καλύψει το χάντικαπ αφού οι δύο πρώτοι θα έχουν μόνο δύο. Δεν θέλουν να ξεκινήσουν νωρίς προετοιμασία και υποχρεώσεις, οπότε το υπ' αριθμό ένα ζητούμενο είναι να μην τερματίσουν τελευταίοι. Αν τα φέρει η... ζωή και η μπάλα έτσι, φυσικά δεν θα πουν όχι και στην υπέρβαση.

Όλα τα παραπάνω δίνουν την υπόσχεση ότι τα φετινά πλέι οφ θα είναι τα καλύτερα ever... Για πολλούς λόγους αγωνιστικούς και μη! Όμως ας περιμένουμε λίγες μέρες ακόμη. Άλλωστε το γήπεδο παραμένει καθρέφτης και μπορεί εύκολα να στείλει στον κουβά λόγια και επιχειρήματα...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα