Θα το πάρει όποιος τα... σκάσει!

Μιχάλης Τσαμπάς
Θα το πάρει όποιος τα... σκάσει!

bet365

Ο Μιχάλης Τσαμπάς γράφει για τις πιθανότητες τίτλου, για το φαβορί Ολυμπιακό, για το άγχος ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού και τις μεταγραφές που θα ξεκαθαρίσουν το τοπίο του πρωταθλήματος!

Αν ο Παναθηναϊκός είχε περάσει από την Ξάνθη, μετά την νίκη του Ολυμπιακού επί του Πανιωνίου και την ήττα του ΠΑΟΚ στα Γιάννενα, η κορυφή θα είχε πάρει φωτιά αφού οι τρεις ομάδες θα ήταν σε απόσταση 2 βαθμών. Όμως με τα... αν δεν γράφτηκε η ιστορία. Ο ΠΑΟΚ... σκορπίστηκε από τον ΠΑΣ, ο Παναθηναϊκός... διασύρθηκε στην Ξάνθη και είπε και ευχαριστώ που 2 φορές η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Στιλ και το «κοντέρ» δεν έγραψε περισσότερα! Έτσι δεν θέλει και πολύ σκέψη για να κατανοήσει κανείς ότι ο Ολυμπιακός είναι ο κερδισμένος της 15ης αγωνιστικής, έστω κι αν πηγαίνει... αγκομαχώντας προς την κορυφή. Άλλωστε κι αυτός έχει τα δικά του πολλά προβλήματα.

Τα τόνισε και ο Μίτσελ και πλέον με τον τραυματισμό του Μποτία και την αποχώρηση Αμπιντάλ γίνονται ακόμη μεγαλύτερα! Τον Λεβαδειακό τον κέρδισε στα... χασομέρια, τον Πανιώνιο δύσκολα και ο κόσμος του αντέδρασε αποδοκιμάζοντας. Όμως αφού κατάφερε σε χρόνο dt να... μαζέψει τα συντρίμμια του και κυρίως την βαθμολογική διαφορά μετά την ήττα στο Καραϊσκάκη από τον ΠΑΟΚ παραμένει το μεγάλο φαβορί και για το φετινό πρωτάθλημα. Βασικά όχι γιατί παίζει την καλύτερη μπάλα ή έχει τεράστια αγωνιστική διαφορά, αλλά γιατί οι συνδιεκδικητές του, δείχνουν να λυγίζουν. Κυρίως ο Δικέφαλος του Βορρά. Μέχρι και στο +7 θα πήγαινε, αλλά μέτρησε 4 στην Ξάνθη, κέρδισε ελέω... Γλύκου και δοκαριού την Κέρκυρα στην Τούμπα και υποτάχθηκε με μόλις μια φάση στους Ζωσιμάδες.

Κι ανάμεσα σε όλα αυτά και ο εντός έδρας αποκλεισμός από την Γκινγκάμπ! Λες και για την ομάδα του Αναστασιάδη όλα τέλειωσαν με την νίκη στο Καραϊσκάκη και την υποδοχή στο «Μακεδονία». Κάπως έτσι το... παραλίγο +7 έχει γίνει πλέον μόλις +1 και φυσικά όλο το άγχος μεταφέρθηκε ξανά στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ. Είναι φανερό ότι δυσκολεύεται να χειριστεί τέτοιες καταστάσεις και ακόμη πιο φανερό ότι το μικρό ρόστερ που «φώναζε» από το καλοκαίρι, κάποια στιγμή θα το πλήρωνε. Δυστυχώς για τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ αυτό γίνεται στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος και το «Κάνε καμιά μεταγραφή» που ακούστηκε πρόσφατα στην Τούμπα από τους οπαδούς της ομάδας φαντάζει πιο επίκαιρο από ποτέ!

Από την άλλη ο Παναθηναϊκός. Εκεί κι αν «δεν άντεξαν την δόξα».

Μάλιστα το δις εξαμαρτείν βρήκε την πλήρη εφαρμογή του. Τόσο στην Τρίπολη, όσο και στην Ξάνθη οι «πράσινοι» έπαιζαν... τελευταίοι στο πρόγραμμα και με αποτελέσματα «κομμένα και ραμμένα» στα μέτρα τους. Crash test πρωταθλήματος αμφότερα τα ματς, με τον Αναστασίου και τους παίκτες του να περνάνε κάτω από τον πήχη! Κι εκεί είναι θέμα ρόστερ. Για την ακρίβεια θέμα άμυνας. Ματς με ματς το «τριφύλλι» δέχεται όλο και πιο αστεία γκολ.

Το... κερασάκι στην τούρτα ήταν η 4άρα της Ξάνθης, αν σκεφτεί κανείς ειδικά τα 2 πρώτα γκολ. Ειδικότερα το 2-0 του Βασιλακάκη όπου ο Στιλ προσπαθεί μόνο και η άμυνα (αλλά και η αμυντική συμπεριφορά) είναι για τα πανηγύρια. Το «θέλω οπωσδήποτε» αμυντικό φωνάζει όσο τίποτα για τον Παναθηναϊκό και μένει να δούμε τις επόμενες ημέρες, στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου αν θα υπάρξει ενίσχυση τέτοια που να καταδεικνύει ότι οι «πράσινοι» θέλουν με... επιχειρήματα να παλέψουν ως το τέλος για τον τίτλο ή απλά θα προχωρήσουν ως έχουν κι ό,τι γίνει.

Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός (με αυτή την σειρά προσωπικά) έχουν τις πιθανότητες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος... Άλλος περισσότερες κι άλλος λιγότερες. Κοινός τόπος και για τις 3 ομάδες είναι ότι θέλουν το συντομότερο δυνατό ενίσχυση με πρόσωπα «ενδεκαδάτα» για εκεί που πονάνε! Αν το κάνουν σαφώς και το ποσοστό τους θα ανέβει. Αν όχι θα δώσουν ένα... ισχυρό όπλο στον αντίπαλο. Κακά τα ψέματα όποιος κάνει τις πιο ουσιαστικές μεταγραφές, όποιος τα... σκάσει αυτός και θα το πάρει!


Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα