Τα νέα δεδομένα για τον «υπηρεσιακό Γεωργιάδη»!

Τα νέα δεδομένα για τον «υπηρεσιακό Γεωργιάδη»!

Μιχάλης Τσαμπάς
Τα νέα δεδομένα για τον «υπηρεσιακό Γεωργιάδη»!

bet365

Ο Μιχάλης Τσαμπάς γράφει για το... πείραμα Γεωργιάδη που πέρσι πέτυχε στον ΠΑΟΚ όμως φέτος υπάρχουν νέοι παράμετροι που το κάνουν ακόμη πιο δύσκολο!

Στα μέσα της περασμένης εβδομάδας ο Φερνάντο Σάντος ανακοίνωσε το... τέλος του από την Εθνική Ελλάδος αμέσως μετά το Μουντιάλ της Βραζιλίας. Το βράδυ της Κυριακής μετά το νέο κάζο στο Παγκρήτιο, ο Χουμπ Στέφενς... τέλειωσε από τον ΠΑΟΚ και το μεσημέρι της Τρίτης ανακοινώθηκε και τυπικά ο Γιώργος Γεωργιάδης ως πρώτος προπονητής του «δικεφάλου» ως το φινάλε της σεζόν!

Έστω κι αν δεν επιβεβαιώνεται από καμία από τις δύο πλευρές, το ρεπορτάζ αναφέρει πως εδώ και πολλές εβδομάδες (ίσως και μήνες) ότι ο Πορτογάλος έχει ήδη δώσει τα χέρια με τον Ίβαν Σαββίδη για να είναι ο νέος τεχνικός του ΠΑΟΚ από το προσεχές καλοκαίρι. Με λίγα λόγια αν ισχύει αυτό, ο «ΓΧ» είναι... με ημερομηνία λήξης στην ομάδα της Θεσσαλονίκης όσο αφορά την θέση του προπονητή.

Σε ακόμη πιο... απλά Ελληνικά ο ΠΑΟΚ παίζει τα... ρέστα της χρονιάς με υπηρεσιακό τεχνικό. Τζόγος 100%. Θα πει κανείς και ο «κανονικός» προπονητής Στέφενς απέτυχε... 1000% οπότε πως θα μπορούσε να συνεχίσει όταν τα αποδυτήρια τα είχε χάσει και η στήριξη της διοίκησης μόνο... αληθινή δεν ήταν. Το βάρος που πέφτει στις πλάτες του Γεωργιάδη είναι πάρα πολύ μεγάλο. Όταν ο ΠΑΟΚ που ξεκίνησε την σεζόν βροντοφωνάζοντας ότι θέλει να πάρει τα σκήπτρα από τον Ολυμπιακό, έχει χάσει το πρωτάθλημα από τον Νοέμβριο και μάλιστα με την μεγαλύτερη διαφορά που σημειώθηκε ποτέ, τότε η αποτυχία είναι εκκωφαντική.

Αν βάλουμε μέσα σε αυτό και τα... της Ευρώπης όπου η υπέρβαση δεν έγινε παρά το τεράστιο μπάτζετ γίνεται κατανοητό ότι ο... κλήρος που έλαχε στον νέο τεχνικό είναι βαρύς. Ο πρώην πλέον βοηθός του Στέφενς θα κληθεί να... σώσει την χρονιά για τον δικέφαλο του Βορρά μέσα από 9 ματς!

Ας τα βάλουμε κάτω... Πρόκειται για τα 3 παιχνίδια με τον Ολυμπιακό (1 της Κυριακής για το πρωτάθλημα και 2 στα ημιτελικά του κυπέλλου) και τα άλλα 6 των πλέι οφ όπου και φέτος ο ΠΑΟΚ θα διεκδικήσει την πρώτη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Τα κρίσιμα ματς μπορεί να γίνουν 10 αν φτάσει ως τον τελικό αλλά ως τότε... θα πρέπει να κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι.

Για να ηρεμήσει η Τούμπα και να μην γίνει ακόμη πιο βαρύ το κλίμα ο ΓΧ θα πρέπει να «νικήσει» 3 φορές τον Ολυμπιακό. Ή για την ακρίβεια μία να τον νικήσει και στην συνέχεια να τον αποκλείσει.

Κι όλα αυτά μέσα σε περίπου 1 μήνα. Αποστολή... αυτοκτονίας αν σκεφτεί κανείς ότι από τον περασμένο Αύγουστο στις εντός συνόρων διοργανώσεις ο Ολυμπιακός γνώρισε την πρώτη του ήττα την περασμένη Κυριακή. Στον ΠΑΟΚ θέλοντας να... φιλοτεχνήσουν το προφίλ του νέου τους προπονητή στην ανακοίνωση αναφέρουν χαρακτηριστικά:

«Υπό τις οδηγίες του Γεωργιάδη ο ΠΑΟΚ κατέκτησε την πρώτη θέση στα play off του πρωταθλήματος που τον οδήγησαν στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ».

Θυμίζουν δηλαδή την επιτυχία και καλά κάνουν. Όμως φέτος τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Για δύο λόγους. Πέρσι ανέλαβε αφού είχε αποκλειστεί από το κύπελλο ο ΠΑΟΚ από τον Αστέρα Τρίπολης και όλο το... ανάθεμα έπεσε πάνω στον Δώνη. Φέτος η ευκαιρία για κούπα παραμένει ζωντανή με ένα όμως μεγάλο εμπόδιο, αυτό των νταμπλούχων Ελλάδος. Η δεύτερη σημαντική παράμετρος που πρέπει να ληφθεί σοβαρά στα υπόψη είναι ο Παναθηναϊκός.

Οι «πράσινοι» πέρσι είχαν μείνει εκτός πλέι οφ, εκεί όπου υπήρχε ως αντίπαλος ο ΠΑΣ Γιάννινα σαφώς ως δυναμική υποδεέστερος από τον φετινό Παναθηναϊκό. Αν μάλιστα δεν αλλάξει κάτι δραματικά στις εναπομείνασες αγωνιστικές και η ειδική βαθμολογία έχει μηδαμινές διαφορές τότε δεδομένα το έργο του «Δικεφάλου του Βορρά» για την πρώτη θέση των πλέι οφ θα είναι ακόμη πιο δύσκολο.

Με λίγα λόγια αν και στον ΠΑΟΚ έκριναν ότι πέρσι η... συνταγή Γεωργιάδη πέτυχε, άρα θα πετύχει και φέτος μάλλον δεν έβαλαν στην σκέψη τους όλες τις διαφορετικές παραμέτρους. Και ίσως είναι κρίμα αν τόσο πολύ πιστεύουν στην προπονητική του αξία και θεωρούν ότι μπορούν να «βγάλουν» έναν δικό τους προπονητή να... καίνει τόσο εύκολα μια χρυσή εφεδρεία!

Εκτός κι αν πια στο διάστημα που απομένει ως το φινάλε της σεζόν δούμε έναν μεταμορφωμένο ΠΑΟΚ, αλλαγμένο από τις λογικές του Στέφενς, έναν ΠΑΟΚ που θα κάνει την υπέρβαση και που φυσικά θα το πιστωθεί ο ΓΧ αλλά και όσοι πήραν την απόφαση να απομακρύνουν τον Ολλανδό. Ίδωμεν...


 

Τελευταία Νέα